Danfoss Universe

Velkommen til Danfoss Universe – Danmarks nyeste science- og oplevelsespark


Øen Als er uløseligt forbundet med Danfoss, som er et af Danmarks største industriforetagender. Det siges, at hele Nordborg by, med godt 15.000 indbyggere, direkte eller indirekte er knyttet til fabrikkerne øst før byen. Nu deler Danfoss gavmildt ud af succes og fremgang.

Danfoss Universe – Danmarks nyeste oplevelsespark – står klar med en ny verden af oplevelser. Næppe nogen anden industrivirksomhed i verden har fundet på at bygge og bruge et ”science center”, et aktivitets- og kulturcenter for natur og teknik, for at markedsføre virksomheden. Med Danfoss Universe har Danfoss skabt både et pædagogisk ”hotspot” og en turistattraktion i international klasse.

”Gå ikke bare og glo, brug kroppen – og hovedet!”


Så enkelt er budskabet i Danfoss Universe. Man skal se, opleve, prøve, røre, tænke, lege og undersøge for at opnå de ”aha-oplevelser”, som er det centrale i en oplevelsespark, der er bygget op omkring naturens og teknikkens vidundere.

Børn og unge er hovedmålgruppen, men begrebet ”børn i alle aldre” bliver vidunderligt nærværende under besøget i Danfoss Universe. Danfoss har haft et stort ønske om at styrke interessen for naturvidenskaben, da parken blev skabt. Målet er i sidste ende at støtte og stimulere de nysgerrige unge – måske fremtidens ingeniører i industrisamfundet Danmark.

Lyn og torden, vulkaner, gejsere og gletschere


Bliv kold og varm, våd og forskrækket, når du besøger ”Blue Cube”, hvor nogle af naturens voldsomste udtryk er taget under behandling. Her er det først og fremmest ”show” af flotteste slags, der skal fange interessen, men parken rummer herudover 150 fantastiske opstillinger, hvor krop og hoved kommer på arbejde.

Her er helt fyldt med naturfænomener, spændende teknik og sjove aktiviteter, og du kan roligt afsætte en hel dag til familiens besøg i Danfoss Universe. Det er vildt underholdende - og hele familien bliver vildt klog på naturlig vis ! - men der skal arbejdes for underholdningen!