Danmarks Akvarium

Et hav af oplevelser

Danmarks Akvarium i Charlottenlund regnes for et af de smukkeste akvarier i Europa. Akvariet ligger som nabo til Charlottenlund Slot i yderkanten af den smukke slotspark. Stedet blev indviet i 1939, og siden har millioner af besøgende fra hele verden fået et spændende kig ned i den utrolige undervandsverden fra alverdens floder, søer og have. Bygningen rummer over 3000 fisk og vanddyr i 70 akvarier, hvoraf de største rummer 80.000 liter vand.

Salt eller ferskt, koldt eller varmt

Vilkårene for klodens vandlevende væsener er vidt forskellige. I akvariets temaafdeling kommer du hele vejen rundt. Her kan du bl.a. se alle de danske ferskvandsfisk og fremmedartede fisk og dyr fra tilsvarende køligt ferskvand andre steder på kloden, f.eks. kinesiske kæmpesalamandre.

Tropernes ferskvandsfisk er usædvanlig farvestrålende. Elektriske ål, piratfisk, fireøjede fisk og den store alligatorskildpadde stortrives under de bedste vilkår, der kan skabes.

I afdelingen med varmt saltvand handler det om de tropiske koralrev. Der udstilles mange arter af farverige levende koraller og søanemoner sammen med utallige særprægede koralrevsfisk. I akvarier for sig selv findes koralrevets rovfisk - hajer, dragefisk og muræner.

I afdelingen med koldt saltvand er der selvfølgelig fokus på de danske arter, men også på kuriositeter som den ottearmede blæksprutte fra Middelhavet eller den amerikanske hummer - en ordentlig basse på 8 kg, formentlig verdens største hummer i fangenskab.

Landskabet over og under vandet

I akvariets landskabsafdeling er landet både over og under vandet genskabt i stedets største og mest imponerende akvarier, beboet af hajer, havskildpadder, krokodiller og den 100 kg tunge koralbars. Spændende særudstillinger sætter fokus på ny viden om livet i vandet, og i akvariets populære børneafdeling ”Rør ved havdyr” er der chance for at klappe en krabbe og røre ved andre havdyr og fisk. Arterne skifter fra dag til dag, og biologerne passer på dyrene og fortæller spændende historier.