Blog > Påskeferie 2020

Camilla S. |

 

Kilde: Tivoli.dk

Påskeferien - Hvad sker der rundt omkring i Europa i Påsken?

Er du en af de heldige, som skal på påskeferie i år, men ikke helt ved, hvor du skal tage hen? Så læs lige med her. 

Vi har researchet internettet tyndt for din skyld - og samlet et lækkert blogindlæg over alle de skønne påskeevents, du kan opleve rundt omkring i Europa. Påsken er en højtid, som bliver fejret på mange forskellige måder. I nogle katolske lande er påsken en meget vigtig højtid, og derfor bliver der lagt mange kræfter i lige netop denne tid. 

 

Her er en oversigt over de forskellige aktiviteter, events og fejringer, som sker i påskeperioden rundt omkring i Europa. Forhåbentlig bliver du inspireret til nye oplevelser i din påskeferie. Derudover informeres du om de forskellige helligdage og mærkedage i landene, så du er forberedt på,hvornår der eksempelvis er lukket på grund af helligdage. 

 

Danmark

Danmark er påsken en skøn højtid fyldt med dejlige påskefrokoster med sild og snaps, æggetrilning, malning af påskeæg, påskekyllinger og lange gåture i den danske natur, hvor du kan nyde det danske forårsvejr. 

 

Helligdage

Palmesøndag 5. april

Skærtorsdag 9. april 

Langfredag 10. april 

Påskedag 12. apri

2. påskedag 13. april 

 

Begivenheder i Danmark

Nordborg, Sønderjylland

 

Tag til Sønderjylland med børnene i påsken, og giv dem en rigtig fin oplevelse i Universe forlystelsesparken. 

 

Universe er en naturvidenskabelig forlystelsespark, hvor dit barn både kan få en fantastisk sjov og hyggelig dag, men samtidig også lære noget om naturvidenskaben.

 

I påsken har forlystelsesparken stort fokus på højtiden, og der vil være mulighed for en masse hyggelige påskeaktiviteter. Blandt andet kan der males æg, laves påskekyllinger og ikke mindst hygges inde i den flotte forlystelsespark. 

 

Hvornår:

4 april - 13. april

Hver dag kl. 10-17

 

Hvor:

Mads Patent Vej 1

6430 Nordborg

 

Pris:

0-4 år : Gratis

5-15 år: 199 kr.

16+: 249 kr.

Læs mere her

Kilde: Universe.dk

Påske i Tivoli 

En anden hyggelig forlystelsespark at besøge i påsken er Tivoli. Her bliver der pyntet rigtig fint op i anledning af påsken, akkurat ligesom der bliver i andre sæsoner som jul, halloween mm. 

 

Du kan opleve den smukkeste oppyntning med æg i alle farver, påskeliljer. Og måske du får set havens påfugle og påskelam. Derudover kan du også opleve påskeparader og påskeforestillinger. Du er i hvert fald garanteret påskestemning, hvis du drager mod Tivoli i påskeferien.Tager du dine børn med er der også oplevelser for dem. I Rasmus Klump Land kan dine børn male påskeæg sammen med Rasmus Klump og Pingo - en hyggelig oplevelse for børnene. 

 

Hvornår:

2 april - 13. april

Søndag - torsdag: 11-22

Fredag - lørdag: 11-23

 

Hvor:

Vesterbrogade 3

1630 København V

 

Pris:

0-3 år: Gratis

3-7 år: 60 kr.

8+ år: 135 kr. 

 

Læs mere her

Kilde: tivoli.dk

 

Spanien

I Spanien er påsken en af de vigtigste højtider på året, og derfor bliver der også lagt en masse kræfter i de forskellige begivenheder, som finder sted i denne tid. 

 

Spanien er et katolsk land og har nogle af de flotteste og vildeste fejringer af påsken i Europa. 

 

Oplev blandt andet Semana Santa, vilde udklædninger, blod, skeletter og flotte udsmykninger. Påsken i Spanien er helt klart en oplevelse, som er værd at gå efter, og som du kan tilføje til din Bucket List. 

 

Helligdage

Palmesøndag 5. april

Skærtorsdag 9. april

Langfredag 10. april

Påskedag 12. april

Påskemandag 13. april

 

Begivenheder

Drager du mod Spanien i påsken, er det en god ide at søge mod syd og holde ferien i Andalusien. Det er nemlig i Andalusien, at du finder de mest intense fejringer af påsken. Nærmere bestemt i Malaga og Sevilla. I disse to byer er du garanteret en påskeoplevelse udover det sædvanlige. De kan til tider også virke en smule skræmmende, blodige og brutale. 

 

Når det så er sagt er det en utrolig smuk og spændende højtid at opleve, og man får oplevet en del af Spanien, som spanierne er utrolig stolte af. 

 

Legend text goes here

Påske i Malaga og Sevilla. 

I Malaga og Sevilla er påsken en kæmpe højtid, og fejringen foregår over mange dage. Du kan opleve fejringen af Semana Santa, som inkluderer en masse forskellige parader, ceremonier, optog, udklædninger, alt i alt smukke spanske påsketraditioner. Nogle kan være lidt uhyggelige, men da påsken i sig selv som religiøs højtid er en blodig fortælling, bærer festlighederne under Semana Santa præg heraf. 

 

Du kan opleve forskellige typer af fejringer gennem ugen - alt efter hvad der skete ifølge Biblen i løbet af dagene. Fælles for dem alle er, at det er en kæmpe oplevelse.

 

Hvornår:

Hele påskeugen, fra palmesøndag til påskedag. 

 

Hvor:

Malaga og Sevilla, Andalusien, Spanien.

 

Pris:

Gratis at opleve

 

Læs mere her:

www.feriebolig-spanien.dk/Malaga

www.feriebolig-spanien.dk/Sevilla

 

Kilde: Pixabay.com

Påske på Mallorca 

Skal du ikke til Andalusien i påsken, så kan du tage til Mallorca. Også her bliver påsken fejret med manér. På Mallorca kan du også opleve Semana Santa i Palma de Mallorca. Her vil der på samme måde være optog, påskeforestillinger om Jesu død og opstandelse. Du vil opleve en masse forskellige traditionelle fejringer af Jesu død og får et indblik i hele processen, som bliver fejret i løbet af ugen. 

 

Børn er også mere end velkomne og deltager også selv aktivt i begivenhederne i påsken.

 

Hvornår:

Fra skærtorsdag til og med påskemandag.

 

Hvor:

Palma de Mallorca

 

Pris:

Gratis at opleve. 

Læs mere her

Kilde: Pixabay.com

Italien

Italien er på samme vis som Spanien et katolsk land, hvor påsken er en af de vigtigste religiøse højtider. Derfor bliver der også her lagt mange kræfter i påskehøjtiden

 

Her kan du få nogle fantastiske oplevelser, hvis du rejser til Rom i påskeperioden, hvor både påsken og Roms fødselsdag fejres. 

 

Helligdage (og mærkedage)

Langfredag 10. april

Påskesøndag 12. april

Påskemandag 13.april

Roms fødselsdag 21. april 

Befrielsesdagen 25. april  

Kilde: Pixabay.com

Påske i Rom

Hvis du kunne tænke dig at opleve påsken i Italien, er det en god ide at tage til Rom. Her udspiller der sig et hav af festligheder gennem ugen. Blandt andet kan du opleve paven holde sin påskemesse i Peterskirken, som derudover også er pyntet utrolig smukt op. 

 

For netop peterskirken gør utrolig meget ud af denne højtid. Påskemessen i Peterskirken er en kæmpe begivenhed,og der vil være fyldt med mennesker, så hvis man ønsker en plads skal man komme i god tid. Ønsker man derimod at opleve en mere intim påskemesse i Rom, kan man besøge nogle af de andre kirker i området. 

 

Udover påskemesser vil man også kunne opleve kæmpe chokolade påskeæg og flotte påskeoptog rundt omkring.

Læs mere her

 

Roms fødselsdag 

Udover påsken er der en anden vigtig begivenhed i Rom i april, nemlig Roms fødselsdag, som også kaldes “Natale di Roma”. Roms fødselsdag fejres fra d. 17. - 21. april, hvor der vil være mulighed for at opleve nogle meget smukke optog og parader. Her vil du kunne se gladiatorer, vestalinder, soldater og senatorer. 

 

Hvor:

Rom, Italien

 

Hvornår:

17. 21. april

Læs mere her

Kilde: Pixabay.com

Tyskland

 

Frohe Ostern! 

I Tyskland kan du komme i den dejligste påskestemning med hyggelige påskemarkeder og oppyntning i de forskellige byer. Især Berlin går utrolig meget op i at pynte flot op og gøre noget stort ud af påsken. 

 

I løbet af et par timer kan du befinde dig midt i den skønneste påskestemning i Tyskland, hvor en masse forskellige traditioner finder sted i forbindelse med højtiden. Oplev blandt andet brændende påskehjul, påskeharen, påskeæg, markeder og fester. 

Kilde: Pixabay.com

Helligdage

Langfredag 10. april

Påskesøndag 12. april

Påskemandag 13. april


Begivenheder

 

Berlin i påsken

 

I Berlin kan du gå amok i påskepynt på byens påskemarkeder. Du vil komme i den dejligste påskestemning og nyde synet af smukke blomster, påskeæg og påskeharer. 

 

Du kan blandt andet opleve de hyggelige påskemarkeder på disse pladser:

 

Alexanderplatz

Breitscheidplatz

Kurt-Schumacher-Damm

Zitadelle Spandau

 

Udover påskemarkederne skal du selvfølgelig også en tur rundt i byen og nyde den smukke oppyntning og de hyggelige gader. 

 

Og hvis du har fået nok af påske, er der et hav af historiske monumenter og museer m.m. at opleve i byen, for ikke at nævne alle shoppingmulighederne. 

 

Læs mere her

 

Det er ikke kun i Berlin, du kan opleve påsken i Tyskland. Tag for eksempel til Harzen, og oplev et påskebål, tag på påskeægjagt i Pellworm eller tag til påskefest i München. 

 

Tyskland er fuld af hyggelige aktiviteter for hele familien gennem påskeugen og er derfor også en oplagt destination at drage mod i påskeferien. 

 

Læs mere her

Kilde: Pixabay.com