Efterårsferie på de danske øer

Elias |
Pixabay.com

Er det for tidligt at snakke efterårsferie? Måske, men det store spørgsmål ligger vel i, hvor god tid man skal være ude for at få drømme sommerhuset. For flere danskere er planlægning og booking af uge 42 allerede startet. Efterårsferien kan jo byde på sommerhus med pool, eller sommerhus med spa hvis familien skal forkæles lidt. Men vent ikke for længe da udvalget hurtigt bliver udsolgt.

Der er visse fordele ved at være hurtigt ude af startblokken, man kan jo associere det til at være førstevælger. Og hvem vil ikke gerne være førstevælger? Undgå at blive fanget i et scenarie, hvor de fleste sommerhuse allerede er blevet udlejet, og det bliver en stressfaktor at finde sommerhuset.

Her hos Cofman elsker vi de danske øer som Bornholm, Læsø, Ærø, Fanø og Rømø.

Så skal efterårsferien blive til en ø-ferie, hvor I kan nyde vandet på alle sider. Så gør som mange andre danskere, og nyd jeres efterårsferie på en af de ovennævnte øer. Få et overblik over, hvad de danske øer har at byde på og få inspiration til din efterårsferie.

Pixabay.com

Bornholm

“Bornholm, Bornholm, Bornholm, det’ den dejligste ferieø”... Sådan har det lydt i mange år nu. Bornholm er også kendt som solskinsøen og har været et feriested for mange danske familier i mange år, som har ønsket at nyde den danske sommer her i vor moderland.

Tag hele familien med på efterårsferie på Bornholm, store som små. Uanset hvilken alder man har, er der altid noget man kan lave på solskinsøen, det er kun fantasien som sætter grænserne.

Bornholm byder på mange attraktioner og oplevelser, som museer, Hammershus, en vandretur i skoven eller et besøg til Ekkodalen.

Hop på cyklen og nyd turen langs kysten med en fantastisk udsigt ud over klippevæggene. Oplev Bornholms lækre sandstrande som løber langs øen, eller tag et smut forbi nogle af de dejlige badesøer der befinder sig på øen som f.eks. Opalsøen.

Oplev også de små hyggelige bornholmske fiskerbyer, som byder på masser af gode restauranter. Et eksempel på en af deres specialiteter, som I kan gemme appititten til, er den lækre bornholmske ret "Sol over Gudhjem". For du har ikke besøgt Bornholm, hvis ikke du har prøvet denne bornholmske fiskespecialitet.

“Sol over Gudhjem” er deres nationalret med frisk røget sild på rugbrød. Hvis man tør kaste sig ud I at lave denne Bornholmske specialitet derhjemme, så er det bare at gå i gang:

Opskrift på “Sol over Gudhjem”

Ingredienser til 2 personer

2 røgede sild

2 skiver groft rugbrød

Evt. lidt smør

2 rå æggeblommer (fra salmonellafrie el. pasteuriserede æg)

6 radiser

2 spsk. klippet purløg

8 ringe rødløg

Salt og peber

Pixabay.com

Læsø

Læsø kan roen sænke sig. Du er omgivet af dejlig natur, et højt gastronomisk niveau, børnevenlige badestrande samt kunst og kultur i en klasse for sig. Hvis det lyder fristende hvor så ikke holde efterårsferien på Læsø. Du kommer nemt rundt på øen enten på gåben eller på cykel. Oplev den smukke natur, gå en tur langs øens kyster, og se det fantastiske hav langs de smukke strande, som er på øen. Eller tag en tur ind i de vidtstrakte skove, og se hvad der gemmer sig. Hvis du ønsker at være kulturel, så frygt ej. Tag på blandt andet Museumsgården eller Hedvig Huse, og oplev den kulturelle side af øen.

Der er noget for enhver smag, og et godt tip fra Cofman er at tage et smut forbi Læsø Saltsyderi og Læsø Spisested, der går man aldrig galt i byen.

Ærø

Efterårsferie på Ærø? En ø rig på oplevelser. Der er masser aktiviteter at tage sig til. Det er helt op til dig, og hvilken slags ferie vil du holde på øen. Nyd den underskønne natur, der er på øen med en gåtur eller cykeltur, og få fred og ro til sindet. Skal den danske historie genopfriskes en smule er der rig mulighed for at få ordnet det på Ærø. Tag et smut forbi enten Ærø Museum, Hammerichs Hus, Søfartsmuseum eller de andre attraktioner som findes på øen. Tag et smut forbi en af restauranterne på øen, som gør et stort stykke arbejde for at kunne tilbyde gode, lokale råvarer, som er økologiske. De fleste restauranter serverer fisk, næsten dryppende af saltvand, så friskfangede er de. Tag rundt på hele øen uden bekymring, der er et fantastisk offentligt transportssystem på øen. Hvis I har planlagt en lidt længere tur stiger I bare på bussen uden bekymring om at finde et sted og købe billet, da turen altid er gratis.

Pixabay.com

Fanø

Fanø er ø-ferie med vesterhav, brede sandstrande og store naturoplevelser. Fanø byder på kultur med gallerier og kunstmuseer med de kulturhistoriske landsbyer Nordby og Sønderho. Fanø er ferie for børnefamilien, for naturelskeren, for livsnyderen og for den aktive sportsudøver. Så hvorfor ikke tage familien under armen og besøge Fanø i efterårsferien?

Rømø

Rømø byder på mange spændende oplevelser ud over det sædvanlige. Udover det smukke landskab, hvor man kan spadsere, cykle eller opleve øen på ryggen af en hest, byder Rømø på meget mere. Hvis familiens pelsede ven også skal med på ferien, er det et perfekt sted. Rømø har tre hundeskove, hvor hunde må løbe frit rundt hele året. Både hundeskoven i Lakolk, Kirkeby Plantage og Vråby Plantage er indhegnede. Hunde er ikke den eneste dyreattraktion, som man kan opleve når man befinder sig på øen. Sort Safari arrangerer nemlig sælsafari i Vadehavet omkring Rømø. Turen starter fra Havneby med Rømø-Sild færgen til List. Herfra sejles der med træskib til sælbankerne, hvor man kan opleve de søde dyr i vild natur.

Så nu er det store spørgsmål bare, på hvilken ø efterårsferien skal holdes på? Find dit sommerhus allerede i dag på Cofman.com og start planlægningen af jeres efterårsferie.