Sommer i Jylland - Undgå sommerferiefælden

Natalie |
Kilde: Pixabay.com

Sommeren er dejlig - især i det danske. Folk strømmer til fra ind- og udland for at nyde den danske sommer med sol, smil, familie, venner, en kold øl og duften af pølser på grillen. Hvad mere kan man ønske sig? For mange er dette den optimale sommerferie, hvorfor sommerhuse til denne sommer allerede blev revet væk i sommeren sidste år. Folk genbooker de huse og destinationer, som de er glade for, lige så snart de kommer hjem fra deres sommerferie, og derfor ses det allerede nu, at en hel del sommerhuse til sommeren 2021 er lejet ud.

Panik? Ikke helt endnu. Der er stadig flere fantastiske destinationer og sommerhuse tilbage, men det er en god idé at begynde at overveje, hvor din sommerferie skal holdes næste år. Vil du gentage succesen? Eller vil du prøve noget helt nyt? Vi har her samlet lidt inspiration til din sommerferie 2021, så du kan sikre dig din drømmeferie. Jylland har nogle populære sommerferiedestinationer, og her kan du danne dig et overblik over vores forslag til en helt perfekt sommerferie i det danske.

Ebeltoft

Ebeltoft er en populær destination for mange danskere, da det er en lille, hyggelig by med en flot gammel bymidte. Om aftenen kan du se vægterne patruljere gaderne ligesom i gamle dage og føle byens historie på egen krop. Dens brostensbelagte gader med det fine, antikke rådhus og de små originale butikker trækker folk til fra hele Europa. Byen er så populær, at dens indbyggertal fordobles hvert år i løbet af sommeren.

Byen har meget at byde på både for de kulturelt interesserede og for familier med både store og små børn. Byen byder på museer som Farvergården, Fregatten Jylland og Glasmuseet samt attraktioner som Ree Park og Djurs Sommerland, der begge ligger en smuttur væk fra Ebeltoft. Er du til natur, så er Nationalpark Mols Bjerge heller ikke langt væk, og der kan du få timer til at gå med at trave i det smukke, bakkede og grønne terræn.

Hvert år holder Ebeltoft en sommerfest i uge 29, hvor folk samles til kræmmermarked med nye og gamle fund til gode priser. Det giver en perfekt mulighed for at opleve den hyggeligt stenming med et Cofman sommerhus tæt på festen. Derudover er der musik, mad og dans, der skaber en festlig stemning. Her kan du møde artister som John Mogensen og Kandis til en svingom under åben sommerhimmel. Til den yngre generation er der tivoli samt forskellige aktiviteter, der kan underholde dem mens de voksne nyder den festlige atmosfære.

Kilde: Pixabay.com

Skagen

Skagen er en af de mest populære sommerdestinationer i Danmark. Her strømmer folk til for at komme væk fra storbyens stress og jag. Byen er især kendt for dens skønne natur, da den er omringet af smukke, hvide og brede sandstrande. Uge 30 er en særlig populær uge at tage i sommerhus i. Her kan du solbade, lege og bade hele sommeren væk. Det er også her du har muligheden for at stå med en fod i Skagerrak og den anden i Kattegat ude på Grenen, hvor de to have samles. En helt unik oplevelse, som du ikke må gå glip af.

Er du kulturelt interesseret er Skagen også en perfekt destination, eftersom de store skagensmalere P.S. Krøyer, Anna Ancher og Michael Ancher kan ses på Skagens Museum. De blev nemlig så betagede af byens specielle lys og natur, at de valgte at bosætte sig i Skagen for at fange dette i deres malerier. Desuden finder du den tilsandede kirke, som hver gang der skulle holdes gudstjeneste måtte graves fri for at kunne få adgang. Til sidst gav de op, og nu er det en helt speciel seværdighed i det nordjydske, da du kan kan se kirketårnet.

I Skagens fiskerihavn fanges der fisk til flere af byens lokale restauranter. Her kan du blandt andet få dansk traditionelt smørrebrød samt andre danske retter. I lystbådehavnen ligger de gamle fiskepakhuse, som nu er restauranter, hvor der altid serveres frisk fisk, som kan nydes med et koldt glas hvidvin. Sommeraftnerne byder desuden ofte på livemusik, der holder stemningen høj og fuld af godt humør.

Kilde: Pixabay.com

Blokhus

I Nordjylland ligger en anden ferieperle, nemlig Blokhus. Blokhus ligger ud til en af Nordeuropas bedste badestrande, hvor hele ferien kan bruges i vandkanten, hvis man er en vandhund. De smukke hvide badehuse langs kysten er et kendetegn i Blokhus, som du kan nyde på rolige gåture på stranden, hvis du trænger til at koble af. Generelt er der noget for enhver smag, da omgivelserne i Blokhus lægger op til lidt af hvert. Du kan nyde naturens charme omkring denne ferieby.

Naturen omkring Blokhus er desuden perfekt til en aktiv familieferie, da der er masser aktiviteter at tage sig til. Der er rig mulighed for både at gå, løbe, cykle og ride i de fantastiske skov-, klit- og hedelandskaber, der omringer byen. Dette kan du kombinere med en picnic i det fri eller benytte stilheden til at meditere i det fri. Havet er selvfølgelig også oplagt at benytte sig af til diverse aktiviteter. Kun fantasien sætter her grænser. Er du i Blokhus kan du ikke komme udenom et besøg i Fårup Sommerland, hvor både børn og barnlige sjæle kan få mange timer til at gå. Et sikkert hit hver gang.

Dette er bare et lille udpluk af alle Cofmans feriebyer i Jylland. Find mere inspiration til din sommerferie næste år og book dit hus allerede i dag på Cofman.com inden dit drømmehus er væk.