Spisesteder i Blokhus | Få den ultimative guide her

Per W. |

12 gode spisesteder i Blokhus

Har du en feriebolig i Nordjylland nær Blokhus, eller påtænker du og familien at leje et sommerhus i Blokhus? I så fald er det tid til at kigge nærmere på mulige spisesteder i Blokhus og omegn. Madoplevelser er for os danskere en stor del af definitionen på ferie, og derfor er det også vigtigt at kende til de gode spisesteder ved Blokhus, så det også bliver en kulinarisk fornøjelse at gå på ferie.

Men hvordan finder du frem til de bedste restauranter, caféer, kroer eller lignende restaurationer nær Blokhus? Læs med i dette blogindlæg, hvor vi giver dig 12 kvalificerede bud på gode spisesteder i Blokhus – uanset om du er til kød, fugl, fisk eller noget helt fjerde.

Kilde: Restaurant Salino

De 12 spisesteder er:

 • Nordstjernen
 • Restaurant Futten
 • Casa Blanca
 • Blokhus Fiskerestaurant
 • Klausen Fisk & Skaldyr
 • Highway 66
 • Cheers Old English Pub
 • Salino
 • Sottovento
 • Season
 • Blokhus Bageri
 • Hune Bageri.

Rigtig god læselyst – og bon appetit!

Derfor er det attraktivt at gå ud at spise i Blokhus

Inden vi kaster os ud i vores bud på gode spisesteder i Blokhus, vil vi lige kort dvæle ved, hvorfor du overhovedet skal spise ude i Blokhus og omegn. Og her kan vi godt allerede afsløre, at det er der mange gode grunde til.

Først og fremmest er Blokhus beliggende i naturskønne områder i Nordjylland med kort distance til andre attraktive feriedestinationer såsom Løkken og Blåvand. Det betyder blandt andet, at du kan finde adskillige spisesteder, der ligger i nærheden af Blokhus strand med mulighed for udsigt til den smukke natur og Vesterhavets sus. Rigtig mange har allerede lejet eller lejer desuden sommerhus i dette geografiske område, hvilket særligt betyder travlhed på restaurationerne i Blokhus og omegn i sommerhalvåret, hvor turister og feriebeboere valfarter dertil.

Derudover er det nordjyske særligt kendt for at byde på fantastiske, kulinariske madoplevelser inden for det maritime cuisine. Den geografiske beliggenhed nær havet betyder således, at de forskellige fiskerestauranter typisk får hyppige leverancer af friskfanget fisk, hvilket sikrer lokale, friske, smagfulde madoplevelser.

Men lad os gå videre til vores kvalificerede bud på gode spisesteder ved Blokhus.

Forskellige kategorier af spisesteder i Blokhus – et individuelt smagsspørgsmål?

Inden du kaster dig ud i de kulinariske madoplevelser i Blokhus, bør du først stille dig selv spørgsmålet om, hvilken type af spisesteder du eller familien mest er til. Blokhus og omegn byder nemlig på en lang række forskellige kategorier – herunder diverse restauranter, caféer, hoteller, kroer, pubber, barer, bagerier og lignende. Du kan sågar fornøje dig på den lokale ”Kunstcaféen Blokhus” på Strandvejen 12, der tilmed giver dig mulighed for et kunstbesøg i det tilstødende Galleri Blokhus.

Hvilken form for spisested og køkken, du er til, er ultimativt et spørgsmål om individuelle smagspræferencer. Men én ting er sikkert og vist: Blokhus har noget for enhver smag – både hvis du er til kød, fisk, burger, vegetarisk eller noget helt femte.

Kilde: Restaurant Futten

Hvilken restaurant i Blokhus skal du vælge? 3 stærke bud

I Blokhus og omegn kan du finde adskillige gode bud på gode restauranter, der er værd at besøge. Blandt de bedste restauranter finder du blandt andet det yderst velbesøgte og populære ”Nordstjernen”, der ligger centralt placeret på adressen Høkervej 1.

Nordstjernen byder på et bredt a la carte med et velassorteret udvalg af lækre madretter, der bærer præg af det traditionelle køkken med et nytænkende twist. Her er du garanteret velsmag for alle pengene – ikke mindst restaurantens kompromisløse prioritering af friske, lokale råvarer.

Hvis du rammer Blokhus i en bestemt måned, kan du med fordel tjekke deres skiftende månedsmenu ud på hjemmesiden, der blandt andet byder på 2- og 3-retters-menuer samt en række børnevenlige menuer.

Et andet anbefalelsesværdigt sted at besøge er ”Restaurant Futten”, som du finder på naboadressen Høkervej 2. Her bliver der serveret veltilberedt mad til alle tider på døgnet lige fra morgenmad og brunch til frokost og aftensmad. Der er både mulighed for udendørsservering og bordbestilling indenfor i de hyggelige lokaler. Prøv deres skiftende månedsmenu med to eller tre retter, og tjek deres kalender for løbende events, hvor du fx vil kunne nyde en god frokost til lyden af live-jazz.

Sidst, men ikke mindst må du ikke gå glip af restauranten Casa Blanca på Strandvejen 5, der er én af de mange børnevenlige restauranter i Blokhus. Gå på opdagelse i forskellige verdenskøkkener såsom dansk, italiensk, fransk, mexicansk eller amerikansk, og tilfredsstil børnenes søde tand med lækre desserter i forskellige afskygninger.

Intet besøg i Blokhus uden fisk - 2 lækre fiskerestauranter

Er du bare tosset med laks, torsk, fiskefrikadeller, skaldyr eller et klassisk stjerneskud? I så fald er Blokhus lige nøjagtig stedet for dig. Der findes nemlig stribevis af gode spisesteder i og nær Blokhus, der særligt fokuserer på fisk og maritime madoplevelser.

Hvis du spørger de lokale om den mest populære fiskerestaurant, vil mange formodentlig nævne den populære ”Blokhus Fiskerestaurant” på Klitgaardsvej 2. Her diskes der op med den ene fiskeanretning efter den anden i form af en stor og velassorteret frokost- og aftensmadsbuffet. Buffeten byder på alle tænkelige fisk og skaldyr – indhentet direkte fra Hirtshals Fiskeauktion og kombineret med diverse af årstidens råvarer. Du kan fx vælge at hoppe direkte i deres Seafood and Roast Buffet eller springe ud i deres a la carte-kort og bestille efter ønske.

Et andet godt alternativ er fiskerestauranten ”Klausen Fisk & Skaldyr” på Ilsigvej 11, hvilket er et af de velrenommerede spisesteder nær Blokhus. Her er der tale om en autentisk madoplevelse, der kombinerer restaurant, fiskeforretning og røgeri på ét og samme sted. På deres menukort bydes der blandt andet på dampede kammuslinger, skaldyrstårne, fiskefilet, fish and chips og restaurantens berømte stjerneskud. Kort sagt: Fiskebaserede retter for både voksne og børn.

Kilde: Restaurant Futten

2 fastfood-løsninger – burger og fritter i Blokhus

Er du typen, der elsker en stor burger med ovnkartofler eller en bakke pommes frittes i ferien? Bare rolig – her kan Blokhus nemt tilfredsstille dine smagsløg. Det nordjyske byder nemlig på massevis af fastfood-løsninger og hurtige måltider, der kan stille sulten.

Blandt de populære restauranter på listen finder du eksempelvis den velbesøgte ”Highway 66” på Aalborgvej 6-10. Her bliver du præsenteret for vaskeægte amerikansk mad i bedste family style. Menukortet leverer en bred vifte af amerikanske klassikere såsom burger, steak, spareribs og pizza samt snacks og dip i lange baner. Og du og børnene skal selvfølgelig ikke snydes for den populære Kentucky Chicken med pommes frittes og salat.

Er du mere på udkig efter en lokal bar- eller puboplevelse sammen med vennerne, kan du med fordel svinge omkring ”Cheers Old English Pub”, der serverer et mindre udvalg af autentiske, engelske retter og barsnacks. Prøv eksempelvis deres beef-burger, barbecue-ribs eller fish and chips. Eller køb en kølig fadøl til din nachos, club sandwich eller rejecocktail. Og du kan tilmed være heldig at overvære en fodboldkamp eller to sammen med de lokale fra omegnen.

3 autentiske spisesteder i Blokhus med italiensk mad

Står menuen ofte på italiensk mad, når du er på ferie? Også her er Blokhus leveringsdygtig med en række gode restauranter og caféer.

Blandt de gode bud på listen finder du eksempelvis restaurant ”Salino” på Høkervej 2C, der lige i hjertet af Blokhus serverer italienske klassikere lige fra diverse antipasti, pastaretter og pizzaer samt børneretter og desserter. Her kan du være heldig, at dine frokostpizzaer bliver akkompagneret af live-jazz, der giver en skøn stemning – indenfor såvel som udenfor.

På samme måde er der fuld smæk på italiensk autenticitet, hvis du vælger at besøge restaurant ”Sottovento” på Støvesvej 3. Her venter jer en ægte sydlandsk stemning formiddag, eftermiddag eller aften. I behagelige rammer præsenteres du og hele familien for italienske fristelser og vine i alle afskygninger – for enhver smag. Prøv desuden en aften i solen på restaurantens skønne terrasse med direkte udsigt til den smukke Blokhus strand, Vesterhavet og båken.

En tredje oplagt mulighed er at besøge den familiedrevne café ”Season” på Torvet 4, hvor du både kan bestille takeaway-måltider og nyde et væld af forskellige italienske retter – herunder pizza, pasta, grillretter, salater og børnemenuer.

Kilde: Restaurant Salino

Husk at spise brød til din mad i Blokhus - 2 attraktive bageroplevelser

Et gammelt mundheld lyder ”husk at spise brød til” – og det har du skam rigelig mulighed for i Blokhus. Spisesteder i omegnen serverer selvfølgelig typisk brød til deres madretter, men hvis du ønsker en vaskeægte, nordjysk brødoplevelse, kan det stærkt anbefales at besøge et af bagerierne i området.

Her vil vi særligt fremhæve ”Blokhus Bageri” på Aalborgvej 2, der både fungerer som bageri og café. Her serveres der for de morgenfriske friskbagt morgenbrød og kage hver dag samt et velassorteret udvalg af bagværk hele dagen. Du kan også vælge at bestille bord til en omgang brød, kaffe eller sødt – eller til en let morgenmad med bolle med smør, ost og pålæg.

Alternativt kan du vælge at hoppe forbi ”Hune Bageri” på Vesterhavsvej 14, hvor godt håndværk og stolte traditioner kommer til udtryk i et bredt sortiment af bagværk. Her har du både mulighed for morgenmad, brunch og frokost ”to go” eller ”to stay”, og du er altid garanteret noget lækkert og sødt til den friskbryggede kaffe.

Kilde: Restaurant Salino

Lad mavefornemmelsen guide dig til de bedste spisesteder i Blokhus

Foruden ovenstående liste af restauranter, caféer, pubber og bagerier kan vi yderligere nævne, at Blokhus også kan tilbyde dig gode kro- og hoteloplevelser med gastronomi i højsædet. Her kan vi blandt andet fremhæve den kendte ”Strandingskroen” på Høkervej 2, der er Strandhotellets officielle konference- og selskabslokale. Her kan du fx hver tirsdag slå dig løs i ”Tirsdagsflæsk” efter bedste krokultur eller deltage i et af kroens mange arrangementer, som du kan følge med i på hjemmesiden.

Er du mere til en luksuriøs madoplevelse nær Blokhus Strand, kan vi anbefale dig at besøge ”Restaurant Blå” på Strandhotellet Blokhus, Sønder I By 2. Her huser hotellets traditionsrige lokaler både logerende gæster og besøgende, der enten ønsker en delikat frokostanretning eller en decideret helaftensoplevelse i gastronomiens tegn. Køkkenet fokuserer på lokalt opdrættet kød og økologisk grønt fra lokale avlere og opbygger deres menukort efter sæsonens friske råvarer.

Vi håber, at denne lille guide har klædt dig optimalt på til selv at finde de spisesteder i Blokhus og omegn, som passer til dine og familiens ønsker. Og her er det heldigvis kun jeres egen mavefornemmelse og smagsløg, der bestemmer.

God fornøjelse!