Top 10 over spisesteder på Bornholm

Søren C. |

Top 10-spisesteder på Bornholm - fantastiske smagsoplevelser på solskinsøen

Bornholm. Solskinsøen uden sammenligning. Glade dage, hyggelig stemning og en dialekt ud over det sædvanlige. Desuden er det vigtigt, at vi ikke glemmer de bornholmske spisesteder. Som små perler spredt ud over øen ligger de bornholmske restauranter. Her finder du specialiteter fra øverste skuffe.

Kilde: Restaurant Nordlandet

Oplev de gode spisesteder på Bornholm

Hvad er et godt måltid? Læn dig tilbage og brug to minutter til at visualisere, hvad et godt måltid er. Højst sandsynligt tænker du på lækker mad, fantastisk drikkelse og god stemning.

Det interessante ligger i, at din opfattelse af et godt måltid muligvis er vidt forskellig fra din nabos opfattelse. Derudover er begge jeres krav måske langt fra de kriterier, som professionelle madanmeldere rangerer restauranter ud fra.

Anerkendelse fra dygtige madanmeldere er et kvalitetsstempel. Derfor vil du langt hen ad vejen støde på de bedste og mest anmelderroste restauranter, når du læser en top 10 over de bedste spisesteder på Bornholm. Derfor går du aldrig fuldstændig galt på øen, hvis du søger god mad på en anerkendt restaurant.

Som bornholmer eller nysgerrig turist har du muligvis andre krav til, hvad en restaurant skal kunne. Vores guide over gode restauranter på Bornholm er blot et udpluk af nydelige spisesteder, som generelt falder i gode smagsnuancer. Rækkefølgen på madstederne afspejler ikke nødvendigvis madkritikernes oplistning, da vi mener, at vurderingen i sidste ende ligger i dine hænder. Det er din bedømmelse af spisestederne, der er afgørende for din smagsoplevelse på Bornholm.

Kadeau på Bornholm – en vidunderlig restaurant med en trist afslutning

Rent paradoksalt lægger vi ud med en vidunderlig restaurant, som madanmeldere verden over lovpriser. Selvom dine kriterier for kokkens færdigheder og det samlede resultat falder skævt med den kritiske madanmelders krav, så taber du både kæben, gaflen og din post-it med kriterier under et besøg på Kadeau på Bornholm.

Hvis gaflen falder langt fra bordet, så risikerer du at samle den op blandt små sandkorn. Kadeau er nærmest placeret på stranden, da den flotte restaurant ligger mellem de yderste klitter langs sydkysten. Der er tale om gourmet helt ned til vandkanten.

Ligger en smuk udsigt lavt på din prioriteringsliste? Så bliv alligevel hængende lidt endnu. Det bornholmske spisested har en velfortjent Michelin-stjerne, hvor søsterrestauranten i København har to stjerner. Derfor er du garanteret en spændende smagsoplevelse.

Garantien på god mad og en nydelig udsigt er på stående fod lagt i graven. I marts 2020 gik Kadeau desværre konkurs grundet pandemien, hvilket er et stort tab for både København og Bornholm. Vi krydser både fingre og bestik i håb om, at de succesfulde restauranter kommer på ret køl igen.

Le Port – fra franske finesser til danske gourmetretter

Uden at dvæle for meget ved den triste nyhed angående Kadeau bevæger vi os over i en restaurant, der også fortjener stor ros for sin indflydelse på den bornholmske madkultur.

Vi præsenterer en af de første gourmetrestauranter på Bornholm. Le Port. Navnet giver forestillinger om en lille havnekiosk ved en sydfransk mole. Oversat fra fransk bliver Le Port til ”havnen”, hvilket stemmer overens med spisestedets placering ud til Vang Havn. Oprindeligt var restauranten inspireret af det franske køkken, men det nordiske køkken tog over efter overdragelsen til den næste familiegeneration bestående af yderst velkompetente og fagligt dygtige kokke.

Restauranten nord for Hasle og syd for Sandvig tilbyder mere end fantastiske panoramavinduer og en terrasse med havudsigt. I køkkenet finder du lokale råvarer, der efter smuk kokkekunst resulterer i en uforglemmelig smagsoplevelse.

Kilde: Restaurant Le Port

Hotel Nordlandet – blandt de bedste overnatnings- og spisesteder på Bornholm

Der er en god årsag til, at Le Port ligger syd for Sandvig. Le Port er langtfra den eneste restaurant, der serverer sine specialiteter syd for den bornholmske by.

De fleste restauranter på Bornholm ligger syd for Sandvig, da byen tager titlen som den nordligste by på Solskinsøen. Længere nordpå finder du Hammerodde, der er en af de smukkeste seværdigheder på Bornholm – men lad os blive ved smagsoplevelserne i denne omgang.

Der er især én bygning i Sandvig, der ikke står ubemærket hen. Det er Nordlandet, der både fungerer som en restaurant og et hotel. Kombinationen er genial. Lækker mad og behagelig overnatning. Den klassiske menu er inspireret af både Bornholm og det nordiske køkken. Gør dig selv en tjeneste og besøg Hotel Nordlandet på din bornholmerferie!

Kilde: Restaurant Nordlandet
Kilde: Restaurant Nordlandet

Det Gamle Posthus – leverer smagsoplevelser fremfor breve

Kort fra Nordlandet lå der engang et posthus. Huset ligger der stadig, men posten er byttet ud med madkuverter. I dag ligger der en restaurant ved navn Det Gamle Posthus. Navnet er mindre fantasifuldt, men maden er derimod inspirerende og fyldt med fantasi. Den velsmagende mad er pakket ind i hyggelige omgivelser og i lokaler helt tilbage fra 1905. Det skaber en helt unik stemning, som du bør opleve på egen hånd.

I modsætning til bygningen er maden dugfrisk. Kokkene laver mad helt fra bunden og med lokale råvarer. Restauranten har åbent året rundt, så maden varierer ud fra sæson. Uanset årstiden er restauranten et besøg værd!

Nordbornholms Røgeri – spændende historie og udsøgte røgvarer ved Allinge

Et stensmut fra Det Gamle Posthus ligger et hyggeligt røgeri, som har over hundrede år bag sig. Nordbornholms Røgeri. Helt nede ved klipperne i det østlige Allinge serverer røgeriet lækker laks og andre røgvarer.

I sine tidlige dage i 1898 producerede Nordbornholms Røgeri primært røgede sild til københavnerne. I dag er det også de glade bornholmere og de sultne turister, der får lov til at nyde de lækre specialiteter fra det anerkendte og flotte røgeri.

Nordbornholms Røgeri er klart blandt de bedste spisesteder på Bornholm, når det kommer til røgeri og udsigt. Fra røgeriet har du udsigt til de blå bølger i Østersøen, der hele året rundt er fascinerende at kigge på.

Din synssans bliver tilmed stimuleret, når du får øjne på anretningen af buffeten. Midt i restauranten rager der en stor klippe op, hvilket danner området for den tillokkende buffet.

Det Røde Pakhus – smørrebrød og danske specialiteter med ros fra udlandet

Selvom indehaverne af det næste spisested har færre år på bagen end røgeriet, så har de haft en enorm indflydelse på madkulturen og spisestederne på Bornholm.

I Det Røde Pakhus kombineres det bedste fra både skov og have. Restaurantens passionerede kokke laver lokale råvarer om til udsøgt mad i form af smørrebrød og andre danske specialiteter.

Restaurantens famøse retter har længe været i Michelins søgelys, og i 2020 fik Det Røde Pakhus anerkendelse i form af en Michelin Plate Award. Det er en hæder lige under Michelin-stjernen.

Grundet sin placering midt i Rønne ligger Det Røde Pakhus yderst centralt. Selvom det ikke har en direkte indflydelse på madens høje kvalitet, så er det et kriterie, som kan spille en rolle for feriegæster.

Restaurant Molen – fiskeretter i bornholmerstil og anerkendt dessert

Når vejret ikke indbyder til en solskinsdag ved molen, så kan du og din familie heldigvis gå på opdagelse i de hyggelige og gode spisesteder på Bornholm. Faktisk behøver I ikke at bevæge jer væk fra molen for at få en stor smagsoplevelse.

Samme ejere af Det Røde Pakhus driver Restaurant Molen, der siden 2014 har serveret gennemført mad til fordelagtige priser. Den lækre mad er sidenhen kommet forbi Den Danske Spiseguide. Det resulterede i en fornem pris som indehaver af Årets Dessert 2018.

Før en appetitlig og anerkendt dessert finder vej til spisebordet, kan du passende forkæle dine smagsløg med en havfrisk fisk. På din ferie kan du sagtens nøjes med at snuppe desserten – eller omvendt!

Molen er endnu et eksempel på, at mange spisesteder på Bornholm serverer god mad med en hyggelig udsigt. Derudover er restauranten også et pragteksempel på, hvordan man får det bedste frem i Det Bornholmske Køkken.

Restaurant Pakhuset – en familievenlig restaurant på Bornholm

Hvis du har familien med på ferie, så er der en god grund til at vende skuden mod byen Svaneke, der ligger nord for Nexø og Molen. Der finder du en familierestaurant, der slår benene væk under de fleste.

I et gammelt og nydeligt pakhus i Svaneke ligger en restaurant, hvis navn er inspireret af stedet. Pakhuset. Mellem fritliggende bjælker og ru kampestensvægge er der adskillige spiseborde, hvor gæster fra nær og fjern slår sig ned for en god bid mad.

Du og din familie kan også nyde en hakkeplankebøf eller en pizza uden for den smukke bygning, hvis solskinsøen lever op til sit kælenavn. I solskinsvejret kan du nyde lokale råvarer i form af is fra Bornholms Ismejeri og friskbrygget øl fra Svaneke Bryghus.

Pakhuset er et af de bedste spisesteder på Bornholm, hvis du er afsted med mindre børn. Ved ankomsten uddeler det søde personale tegneudstyr til de små. Derved bliver ventetiden på maden både sjov og farverig.

Er du ved at planlægge en hyggelig familieferie i Danmark? Så læs vores artikel, som giver inspiration til gyldne ferieminder for familien med børn på ferie i Danmark.

Kilde: Restaurant Nordlandet

Melsted Badehotel – et badehotel med ro og velsmagende mad

Mellem Svaneke og Sandvig ligger et smukt badehotel, der uden tvivl efterlader gæsterne med et gyldent ferieminde. Melsted Badehotel ligger i Gudhjem, hvor ro og nydelige omgivelser danner rammerne for et pusterum.

Melsted Badehotel råder over unikke værelser med havudsigt. Samtidig har badehotellet en af de bedste restauranter på hele Bornholm. Restaurantbesøget er en oplevelse hele vejen igennem – lige fra de lyse, nordiske nuancer i spisesalen til de faste signatur-retter. Mens du nyder en helstegt rødspætte eller en saltstegt sild, kan du spejde ud over Østersøen.

Det er tilmed muligt at sætte tænderne i en pandestegt rødspættefilet i løbet af vinteren, da retterne er tilberedt med klassisk kvalitetshåndværk. Menuen varierer og tager udgangspunkt i sæsonen, sådan at badehotellet altid er et besøg værd. Inkluder derfor badehotellet i din ferieplanlægning, hvis du holder ferie i nærheden af Gudhjem!

Texas Bornholm – et spisested på Bornholm med fantastiske anmeldelser

Michelin-stjerner, havudsigt og fin indretning. Det kan man ikke sige om Texas Bornholm. Saftige steaks, placering ud til gågaden og amerikansk indretning. Den beskrivelse passer perfekt.

Ved den sidste restaurant i vores top 10 over bedste spisesteder på Bornholm vælger vi en burgerbar, der ved siden af restauranter som Nordlandet og Kadeau ligner en gemen pub. Alligevel er den værd at nævne for at slå vores første pointe fast. Det er op til den enkelte gæst at vurdere, om gæsten vil beskrive et besøg hos de bornholmske spisesteder som en god smagsoplevelse.

Selvom Texas Bornholm i Rønne må se langt efter en Michelin-stjerne, så klarer burgerbaren sig fantastisk i forhold til anmeldelser på Google. Lige under 1.000 gæster har været inde for at vurdere stedet, hvilket har resulteret i lidt over fire stjerner ud af fem. Imponerende.

Tag på opdagelse i de gode restauranter på Bornholm. Unikke smagsoplevelser uden sammenligning. Lækker mad, fantastisk stemning og restauranter ud over det sædvanlige.