Cofmans gæster er vilde med at fotografere!

C. Christensen |

Send os dit bedste feriebillede og vind 5.000 kr.! Sådan lød opfordringen fra os hos Cofman til vores gæster denne sommer. Her er nogle af jeres allerbedste skud fra dejlige ferier i Danmark:

Interessen for at deltage i fotokonkurrencen har været overvældende. Vi har modtaget flere end 1.400 dejlige, søde, skæve, rørende feriebilleder fra vores gæster. Tusind tak for hvert eneste ferieminde!

Om få dage kårer vi vinderen, og afgørelsen er lagt i kyndige hænder. Maj-Brit Rahbek er professionel fotograf og dommer i konkurrencen. Hun har kigget de mange fotos igennem, og er imponeret over niveauet.

- Det har været sjovt at få et indblik i folks dejlige ferier. Der er virkelig mange gode og flotte billeder blandt dem. De fleste er sjove og hyggelige stemningsbilleder, men der er også enkelte med et mere kunstnerisk præg, siger Maj-Brit Rahbek.

Maj-Brit Rahbek sælger sin egne fotos hos Atelier Galleriet i Herning, og udstiller jævnligt sine natur- og kunstfotos på censurerede udstillinger. Billedet herunder er Maj-Brits eget bud på et feriefoto – det er taget i Hvide Sande på den jyske vestkyst:

FOTO: Maj-Brit Rahbek

Vi kårer vinderen den 1. november, så hold øje med indbakken. Måske har du vundet et gavekort til din næste ferie!

Maj-Brit Rahbek har fem gode råd, der kan gøre dine feriefotos lidt mere interessante at se på:

  1. Kig på baggrunden – holder jeg kameraet lige? Horisonten skal være snorlige.
  2. Gå tættere på! Dit motiv er det vigtigste. Undgå ligegyldige bygninger og andet rundt om motivet ved at gå tæt på.
  3. Lyset er afgørende for et godt foto. Holder øje med lyset. Hvis du har solen i ryggen, bliver dit motiv lyst op. Hvis solen er bag motivet, kan du lege med silhuetter. Hvis lyset kommer ind fra siden, kan det skabe andre stemninger i billedet. Prøv dig frem.
  4. Hop op på noget højt – eller kom helt ned på knæ. Den vinkel, du tager billedet fra, kan ændre det afgørende. Leg med vinkler.
  5. Tag rigeligt med skud af motivet, gerne 20 – 30 stykker. Det tager et øjeblik at slette dem, du ikke bryder dig om. Men chancen for at få et sjovt og overraskende billede er meget større, hvis du er flittig.