Kilde: Pixabay.com

Stinna B |

 

Vinterferien er lige om hjørnet, og vi kommer her med vores bud på, hvad du kan bruge din ferie på i Danmark. Hvad enten du rejser sammen med din familie, din partner, din hund eller alene. 

Ravsafari / Rav workshop

Tag på ravsafari i Thyborøn, og lær hvordan rav ser ud og hvor du kan finde det henne. Samtidig oplever du den danske vestkyst og den barske natur. En hyggelig tur for hele familien hvor hunden også sagtens kan være med. Efterfølgende kan du deltage i en rav-workshop hvor du kan omdanne det fundne rav til fine smykker som du enten kan beholde selv eller give i gave til en du holder af.

Kilde: Pixabay.com

 

Aarhus Gastro Week

Er du vild med mad og elsker at prøve nye restauranter og få nye smagsoplevelser, kunne Aarhus Gastro Week også være en aktivitet til din vinterferie. Aarhus Gastro Week varer fra 6-15 februar 2020. Ved Aarhus Gastro Week deltager nogle af Aarhus bedste restauranter, som sammensætter en speciel menu til denne uge, hvor smagsløgene bliver forkælet og oplevelserne store.

Kilde: Pixabay.com

 

Vinterferie på toppen af Danmark - Skagen

Skagen er kendt som en populær sommerferiedestination, hvor lyset falder specielt, hvilket har inspireret malere gennem mange år. Der er en utrolig hyggelig atmosfære, dejlige strande og mange skønne restauranter. Stedet hvor Kattegat og Skagerak mødes og man kan stå med et ben i hver hav. Men Skagen har andet at byde på end at være en sommerferiedestination. Besøg Skagen i din vinterferie og tag med Sandormen ud på spidsen af Grenen og drik en kop varm kakao imens der bliver fortalt om Grenens historie og hvordan landskabet har forandret sig igennem de sidste 100 år. 

Du kan også tage på byvandring og opleve den gamle bydel, Østerby, hvor man kan høre mange gamle fortællinger og se de mange smukke og unikke Skagenshuse.
Eller tag på en tur i Bunkernes verden på Sønderstrand, og hør historierne om hvordan bunkerne blev brugt i sin tid, og hvorfor de ligger hvor de gør.

Kilde: Pixabay.com

 

Bridgewalking Lillebælt

Er du mere til højder og spænding kunne du i din vinterferie udfordre sig selv og din eventuelle højdeskræk, og tage på Bridgewalking på Lillebæltsbroen. Du kommer op i 60 meters højde, hvor du får vind i håret og kan nyde den smukke udsigt i fugleperspektiv.

Magisk lysaften i Odense Zoo

Alle lørdage i januar og februar kan du tage i Odense Zoo og opleve et lysshow uden lige. Her bliver de mørke vinteraftner forvandlet til et magisk lysshow, og man kan ved vandfaldet opleve en fortælling i lys og lyd om jordens udvikling.

Kilde: Pixabay.com

 

Kunstmuseum Brandts

Besøg Kunstmuseum Brandt og opleve deres store PIXAR udstilling. Udstillingen indeholder over 200 unikke skitser og kunstværker som har ført til de endelige designs i filmene. Oplev et 30 års film eventyr og se med bag kulisserne på film som blandt andet; Find Nemo, Ratatouille og WALL*E.

Naturama

Kom helt tæt på dyrene i et naturteater med lys, lyd og film. Oplev elge, hvalskeletter, fugle og moskusokser. I kan løse sjove opgaver og blive klogere på dyrene, klæde jer ud og ro om kap med en isbjørn. Der er mange aktiviteter for både store og små, hvor i bliver klogere på dyrenes forunderlige verden. 

Skovtårnet - Camp Adventure

Oplev Skovtårnet - Camp Adventure, som er 45 meter højt, hvor platformen i toppen ligger 135 meter over havets overflade. Her får du en vidunderlig udsigt over sydsjælland, og på en klar dag kan du se helt til Øresundsbroen. Kom helt tæt på træerne på vejen op af den spiralformede opstigning, og slut af med trætoppene i øjenhøjde. Turen ud til tårnet er 900 meter lang, hvor du også kommer forbi Camp Adventures klatrepark.

Kilde: EFFEKT / Camp Adventure  / R. Hjortshøj

 

Brorfelde Observatorium 

Udforsk rummets mange forunderlige fænomener på Brorfelde Observatorium. I vinterferien er jagten på asteroider gået ind og du kan se på vinterens stjernehimmel og lade dig fascinere. Bliv klogere på universet omkring os og lade dine tanker flyve ud i rummet.

Kilde: Pixabay.com

 

Vinterferie i Tivoli

Besøg Tivoli i København der i vinterferien er omdannet til et vinterparadis. Stå på skøjter på den anlagte skøjtebane hvor interaktivt lys vil følge dig når du skøjter. Desuden vil Tivoli være fyldt med sne, skøjteprinsesser og lysshow. Prøv de mange forlystelser, hvis du tør, eller nyd blot de hyggelige omgivelser, der er i Tivoli, imens du drikker en varm kop kaffe eller kakao.

Kilde: Pixabay.com

 

Copenhill

Selvom sneen måske ikke vil komme til Danmark i vinterferien, har du stadig mulighed for at stå på ski. Besøg Copenhill i København og udfold dine talenter på skibakken. Der er niveauer for både begynder og øvet, og du finder sorte, røde, blå og grønne pister. For enden af bakken finder du deres cafe hvor der torsdag og lørdag er afterski, og ellers byder cafeen på diverse snacks og drikkevarer. Foruden at stå på ski tilbyder Copenhill også vandring op og ned at skibakken.

Kilde: Press/CopenHill.

 

Foruden de ovenstående oplevelser, kan man altid tage ud i naturen og få en masse frisk luft. Tag madpakker med og brug en af de mange picnicpladser, der er anlagt rundt om i de danske skove. Mange steder er der også mulighed for at tænde bål, og i kan riste skumfiduser eller bage snobrød.
Besøg én af de mange strande, der omgiver Danmark, gå en tur i klitterne eller byg et sandslot. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan lave i Danmarks skønne natur.