Sommerhusferie i vores naboland - Sverige!

Natalie P. |
Kilde: Pixabay.com

Vores naboland Sverige er et sted, som vi sjældent besøger, men som har mange spændende ting at byde på. Hvis I har lyst til en anderledes ferie, så er et sommerhus i Sverige en oplagt mulighed for eksempelvis en kør-selv-ferie for hele familien, en smuttur med vennerne eller en naturskøn get-away for dig og din partner. Cofman kan både hjælpe dig med leje af det perfekte feriehus samt med tips til en dejlige ferie under nye himmelstrøg. Pak tasken og gå ikke glip af denne chance for fantastiske oplevelser med dem du har kær.

Oplev Sveriges natur

Sverige er en fantastisk destination blandt andet grundet dets smukke natur og friluftsliv. Naturen er perfekt til vandring samtidig med, at man kan nyde de iøjnefaldende omgivelser eller til at stå på ski i det bakkede, hvide landskab, som vi ikke har hjemme i Danmark. Man kan tage sin mountainbike med til Hallandsåse og køre blandt de smukke bøgetræe eller klatre op ad det otte meter høje bjerg Kullabjerg, og se landet fra en helt anden vinkel. I Småland har Little Rock Lake Zipline Europas længste svævebane fra trætop til trætop. Her kan du også nyde udsigten oppe fra med 70 km/t kan du se den smukke natur fra 50 meters højde. I Hallands Kungsbygget Aventyrspark kan man kælke helt uden sne i høj hastighed gennem skoven. 935 meters baner snor sig gennem landskabet, så det er med at holde godt fast. Endvidere har parken en katapult, som skyder dig 25 meter op i luften samt zipline. Dette er ikke aktiviteter for sarte sjæle, men helt sikkert et besøg værd, som fører til helt uforglemmelige oplevelser.

Kilde. Pixabay.com

Fiskeri, cykling og meget mere!

Hvis du foretrækker de mere stille og rolige aktiviteter, kunne en fisketur i Midtsverige også være en mulighed. Afhængig af hvor I tager hen i Sverige, vil sæsonen for fiskeri være forskellig. Derfor er det en god idé at tjekke op på dette inden I tager på fiskeriferie. En anden afslappende måde at nyde naturen på er ved at benytte de gamle jernbanespor til at cykle på. Dræsinecykling fungerer ved brug af en cykel, der følger de gamle jernbanespor, så man kan nyde den skønne natur, der omringer skinnerne. I Vestsverige findes der en bane på 50 km, og i Skåne samt Småland findes der yderligere strækninger, som kan benyttes. I Sverige kan man endvidere se jorden helt indefra og tage på grotteudforskning. Det kan både lade sig gøre i Soderåsen, Småland og Gotland. Sverige byder på mange grotter eksempelvis kan man besøge Tykarpsgrotten, som mange kender fra Ronja Røverdatter.

Astrid Lindgren er umulig ikke at have in mente når man taler om Sverige. Emil fra Lønnebjerg, Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte, Karlson på taget og Pippi Langstrømpe i Villa Villekulla må man næsten besøge, når man er på disse kanter, hvilket kan lade sig gøre hvis man tager til Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Her kan man møde dem alle sammen og føle sig en del af fortællingernes fantastiske verden. En sikker vinder blandt familiemedlemmerne. Man kan slutte dagen af med en portion svenske kødboller, hvilket selvfølgelig hører til når man er i Sverige.

Børn kan sagtens tage med på sommerhusferie i Sverige. Der er rigeligt med sjove aktiviteter for hele familien. Heriblandt badelande såsom Kokpunkten i Vasterås, som er et action-badeland bestående af hele otte etagers sjov og spas. Her er der både rutsjebaner til de små og spaafdeling til dem, der har behov for afslapning. Hvis man er mere til jungleeventyr i vandet, så er Lost City Water Park i Gustavik en anden mulighed. I junglen kan der findes vandfald, bølgebad og nogle vilde og sjove vandrutsjebaner. Et sted for alle børn og barnlige sjæle.

Kilde: Pixabay.com

Dyreparkerne i Sverige

Dyreparkerne i Sverige giver både unikke oplevelser med familien, men samtidig støtter du op om det internationale samarbejde om opdræt og bevaring ved at købe en billet hertil. Skånes Djurpark er en af de imponerende dyreparker, som ligger midt i Skånes vildmark. Dermed er der faktisk ikke længere end en times kørsel fra København. Dyr fra Norden såsom urokser, elge, sæler, oddere og generelt nordiske rovdyr. Desuden er der masser af aktiviteter for børn. Kolmården er den største dyrepark i Skandinavien. Her kan man svæve over savannen og se dyrene oppefra mens de befinder sig i deres naturlige terræn. De har delfinshow i Marine World, hvor man også kan prøve deres rutschebane Dolphin Express, hvorfor denne dyrepark skiller sig ud fra andre.

Dette var blot et lille overblik over aktiviteter, som I kan lave på jeres ferie til Sverige. Kryds broen og besøg vores nabo. Der lægges op til en underholdende og anderledes ferie.