Seværdigheder i Nordjylland | Find inspiration her

Søren C. |

Sjove og spændende seværdigheder i Nordjylland for hele familien

Overvejer du en ferie i Nordjylland, men ved du ikke, hvad du skal bruge ferien på? Nordjylland er spækket med de skønneste områder, hvor der er alverdens attraktioner og seværdigheder. Der er noget for hele familien.

Vi har i dette indlæg samlet en masse inspiration til et hav af seværdigheder i Nordjylland. Her falder du helt sikkert over nogle steder, du bare må opleve. Find spændende seværdigheder, du skal opleve på din ferie i Nordjylland her.

Kilde kundebillede

Hvilke seværdigheder er der i Nordjylland?

Nordjylland er lidt unik, når det kommer til seværdigheder. Toppen af Danmark byder nemlig på et alsidigt udvalg af seværdigheder og aktiviteter, hvor du ikke skal lade dig begrænse af noget. Der er noget for enhver smag.

Er du og din familie for eksempel vilde med natur, bugner Nordjylland af de skønneste naturområder. Du kan for eksempel opleve betagende skove. Noget af det, Nordjylland er mest kendt for, er dog deres hav og vand. Du finder både Limfjorden, der bugter sig hele vejen rundt. Det er virkelig en oplevelse værd.

Er du mere til kulturelle oplevelser i Nordjylland, finder du også det. Der er en masse spændende museer og lignende. Derudover er der også noget for både store og små i form af forlystelsesparker, byliv og meget mere.

Nordjylland emmer af en helt særlig jysk stemning, hvor man er nede på jorden. Det vil du også opleve, når du er ude at besøge diverse seværdigheder i det nordjyske. Stemningen er derfor en hel oplevelse i sig selv, du ikke må snyde dig selv for.

Hvad er de mest populære seværdigheder i Nordjylland?

Vi har sammensat en top-3 over nogle af de mest populære seværdigheder i Nordjylland. Disse seværdigheder vil du på ingen måde gå glip af, hvis du skal afsted med familien.

1. Fårup Sommerland

Skal det være vildt, sjovt, spændende og give et sus i maven? I så fald skal I tage et smut forbi Fårup Sommerland. Det er en fantastisk forlystelsespark, hvor der er noget for både børn og voksne.

Det er efterhånden ved at være en af de mere populære forlystelsesparker i Danmark. Prøv for eksempel Hvirvelvinden, Lynet, Orkanen eller måske Rævens Hule. Parken er spækket med forlystelser til børn i alle aldre. Der er derfor både noget for store og små.

2. Aalborg Zoo

Vil I helt tæt på dyrene og opleve, hvordan de lever, skal I tage i Aalborg Zoo. Her kan I opleve de mest fantastiske dyr, hvor der både er dem, vi kender herhjemmefra, men også de mere eksotiske dyr, der ellers holder til mange kilometer fra Danmark.

Du kan blandt andet opleve isbjørne, elefanter, kænguruer og meget andet. Vil I se dyrene blive fodret, er der også rig mulighed for det.

Kilde: Pixabay

3. Grenen

Grenen er bare noget helt unikt, som I skal opleve, hvis I alligevel er i Nordjylland. Grenen er kendetegnet ved, at både Kattegat og Skagerrak mødes helt oppe på spidsen. Du kan stå helt ude i vandet og opleve, hvordan bølgerne slår sammen. Det er virkelig en helt særlig oplevelse, der er svær at sammenligne med noget andet.

Gratis seværdigheder i Nordjylland

Der findes en masse gode seværdigheder i Nordjylland, hvor du ikke skal betale entre for at komme ind. Det er altså ganske gratis. Der kan selvfølgelig nævnes naturen og de mange strande, hvor det er helt gratis at færdes. Der er dog også andre seværdigheder, hvor du kan få en på opleveren uden at skulle op med muldvarpen.

Bunkermuseet i Hirtshals

Du kan tage forbi Bunkermuseet i Hirtshals, hvor du kan opleve en af de bedst bevarede bunkerområder. Vælger du selv at gå rundt og udforske de mange bunkere, koster det ingenting. Der er dog mulighed for at få en guidet tour. Dette koster dog 50 kroner for voksne, men er gratis for børn (under 18 år).

Råbjerg Mile

Råbjerg Mile er helt sikkert også et sted, du skal tage hen, hvis du leder efter gratis oplevelser. Råbjerg Mile er en vandreklit. Det er et kæmpe sandområde, som bevæger sig længere og længere ned ad kysten. I dette område kan du pludselig blive i tvivl om, om du er havnet i Sahara med det meget ikoniske sandområde.

Kilde: Pixabay

Bolcheriet

Du kan tage et smut forbi Bolcheriet, som du både finder i Løkken og i Skagen. Her har du mulighed for at opleve, hvordan bolcher bliver lavet. Det er meget fascinerende at komme helt tæt på. Derudover dufter der fantastisk i sådan en bolcheforretning.

Naturseværdigheder, hvor alle kan være med

Er du til naturskønne områder, har Nordjylland en masse at byde på. Udover Grenen og Råbjerg Mile er der også andre områder, hvor naturen er helt exceptionel.

Først og fremmest er Nordjylland spækket med en masse udsigtspunkter, hvor du virkelig kan komme op i højden og opleve et fantastisk udsyn ud over Nordjylland.

Thy

I Thy finder du Isbjerget, der ligger hele 56 meter over vandets overflade. Herfra kan du få et smukt udsyn ud over Nationalpark Thy, som også er en oplevelse værd. Der er både strand, klitter, vildtreservat og generelt betagende natur.

Svinkløv Klitplantage

Du kan besøge Svinkløv Klitplantage, der byder på 700 hektar natur og klitter. Her kan du se et levn fra fortiden. Tag op på Svinklovene, som er en del af området, hvor du kommer højere op og virkelig kan se ud over vidderne. Det bliver et fantastisk syn, hvis du er vild med naturen.

Mors

Mors er helt sikkert også et besøg værd. Det er en lille ø, der er placeret midt i Limfjorden. Her kan du for alvor se, hvilke kræfter naturen har. Der er nemlig særprægede skrænter, morænebakker og de danske bøgeskove. I kan blandt andet vælge en cykeltur rundt på Mors, hvor I kan suge de mange indtryk til jer.

Historiske seværdigheder for store og små

Nordjylland byder på en masse historie. Det er historie, som du kan få en bid af i de mange historiske seværdigheder, der er spredt ud over Nordjylland.

Kystmuseet

Vil du føres tilbage i historien og se, hvordan livet var i Nordjylland i gamle dage, skal du besøge Kystmuseet. Her kan du opleve, hvordan fiskere og søfarer levede dengang. Du kan for eksempel opleve en gammel kutter og et fiskerhjem.

Kystmuseet Bangsbo Fort

Interesserer du dig for krigshistorier, skal du opleve Kystmuseet Bangsbo Fort. Det er et gammelt fort, som husede tyskerne tilbage i anden verdenskrig. Der er mulighed for at gå på opdagelse i de gamle bunkere, hvor du kan få en interaktiv guidet tur.

Springeren Maritimt Oplevelsescenter

Springeren Maritimt Oplevelsescenter er også et bud på en historisk seværdighed. Her kan du få lov til at gå på opdagelse i en gammel ubåd. Du kan også opleve Søbjørnen, der er en gammel gasturbine-torpedobåd fra 1964. Der gemmer sig en masse spændende historie i de mange udstillinger.

Lindholm Høje Museet

Lindholm Høje Museet er helt sikkert også et besøg værd. Her kan du komme tilbage til vikingetiden og jernalderen, hvor du kan komme helt tæt på gravpladser og stensætninger. Derudover er der også spændende udstillinger på museet, der tager dig tilbage til vikingetiden og livet dengang.

Aalborg Historiske Museum

Aalborg Historiske Museum byder også på en masse historie. Her kan du opleve, hvordan byen har udviklet sig igennem flere hundrede år. Du ser udviklingen fra at være en handelsplads til at være en industriby.

Indendørs seværdigheder, når den danske sommerregn banker på

Den danske sommer viser sig ikke altid fra sin bedste side. Er det en regnfuld dag, skal du dog ikke snydes for spændende oplever og sjove aktiviteter i Nordjylland.

Nordsøen Oceanarium

Nordjylland byder for eksempel på Nordsøen Oceanarium, hvor du kan opleve dyrelivet under overfladen. Der er masser af aktiviteter både ude og inde. Er vejret dårligt, kan I derfor sagtens trække jer indenfor, hvor I kan opleve, hvad der gemmer sig under vandet, mens I selv går rundt i tørvejr.

Kilde: Pixabay

Slotte og herregårde

Det nordjyske byder på en masse spændende slotte og herregårde, som er et besøg værd. Her kan du både opleve kunst og høre historier om slottets tidligere beboere. I kan for eksempel besøge Voergaard Slot, Herregårdsmuseet Sæbygård, Herregården Hessel og mange andre.

Spændende og betagende kunstmuseer

Er du vild med museer, er det heldigvis også noget, du finder en masse af i Nordjylland.

Skagens Museum

Du kan tage på Skagens Museum, der er fuldt dedikeret til kunst fra Skagens malere. Du finder blandt andet kunstværker fra Krøyer, Anna og Michael Ancher, Laurits Tuxen, Christian Krohg, Holger Drachmann og mange flere.

Museet huser i dag omkring 1.900 forskellige kunstværker af kunstnere, der besøgte Skagen i perioden 1870-1930. Kunstværkerne inkluderer alt fra skulpturer, tegninger og malerier.

Kunsten Museum of Modern Art

Er du til mere blandt kunst, er Kunsten Museum of Modern Art noget for dig. Her finder du de mest betagende bygninger og omgivelser, der omringer de mange kunstværker.

Du kan opleve kunstværker af både danske og internationale kunstnere. Derudover bliver der løbende tilføjet nye værker til deres udstilling. Udstillingerne favner bredt. Der er derfor noget at opleve både for store og små. Ønsker du en guidet tour, er der også mulighed for det.

Andre populære og spændende oplevelser i Nordjylland

Nordjylland er så meget mere end bare natur og museer. Der er en masse spændende at opleve. Vi har derfor samlet et punkt med nogle af de ekstra seværdigheder, aktiviteter og oplevelser, som du helt sikkert også skal overveje at opleve, når du er på ferie i Nordjylland med familien.

De skønne nordjyske byer

Nordjylland byder på en masse hyggelige byer, hvor du kan opleve en unik og uforglemmelig stemning. Der er for eksempel arkitekturen i byerne, hvor mange bydele har et levn af fortiden. Samtidig er der også hyggelige gader og stræder med caféer, shopping og lignende, som ofte også hører sig til en ferie.

I Nordjylland finder du byer som

 • Aalborg
 • Skagen
 • Løkken
 • Blokhus
 • Klitmøller
 • Øster Hurup
 • Frederikshavn
 • Sæby
 • Thy.

Dette er blot nogle af de perler, der er værd at besøge i Nordjylland. Der er mange andre byer, du helt sikkert også kan få en masse gode oplevelser i, når du er i det nordjyske på ferie.

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus er en helt unik og eventyrlig oplevelse. Her kan du opleve sandskulpturer, der forestiller alverdens ting. Udstillingen har kørt siden 2013. Det særlige ved udstillingen er, at temaet for skulpturer ændrer sig hvert år.

De seneste års temaer har været:

 • 2020: Eventyrlige filmfigurer
 • 2019: Vilde vikinger
 • 2018: Alletiders helte
 • 2017: Magiske eventyr
 • 2016: Verdens vildeste dyr
 • 2015: H.C. Andersens eventyr
 • 2014: Konger, kejsere og herskere gennem tiderne
 • 2013: Nordisk mytologi

Utzon Center

Utzon Center er noget for sig. Det er betegnet som et kunst- og videnscenter, hvor du bliver taget med ind i en spændende verden. Her bliver du både mødt af betagende arkitektur, design og kunst, samtidig med at du får berigende viden om udstillingerne.

Skagen Odde Naturcenter

På Skagen Odde Naturcenter oplever du spændende naturudstillinger. Her kan du blandt andet lære mere om, hvordan oddedannelser foregår. Derudover bliver du også klogere på, hvad det er, der gør, at Skagens natur er blevet så unik, som den er.

Vestre Fjordpark

Er du lidt af en vandhund, er Vestre Fjordpark i Aalborg lige noget for dig. Det er et nyere friluftsbad, hvor der er mulighed for flere forskellige aktiviteter. Du kan både svømme, ro i kajak eller kano eller prøve kræfter med windsurfing. Er du mere til at ligge og dase og suge varmen fra solens stråler til dig, er der også rig mulighed for det.

Gastronomiske oplevelser

Nordjylland byder på en masse gastronomiske oplevelser, der nærmest kan være en seværdighed i sig selv. Skal der nydes et ekstra lækkert måltid, skal du derfor helt sikkert gå efter nogle af de lækre spisesteder, der er i det nordjyske.

Du kan for eksempel overveje Alimentum, Restaurant Applaus, Restaurant Bühlmann og mange andre. Tjek eventuelt Nordjyllands White Guide restauranter, hvor der gemmer sig en masse lækre spisesteder i det nordjyske.