Spisesteder i Ebeltoft | Guide til 11 steder med lækker mad

Søren C. |

Guide: 11 spisesteder i Ebeltoft, du skal opleve

Ebeltoft er og bliver en fantastisk by. Især i højsæsonen summer byen af turister, der nyder de mange oplevelser og den hyggelige stemning, byen har at byde på. De mange oplevelser kan dog også gøre dig en smule sulten.

Leder du efter spisesteder i Ebeltoft, hvor du kan få stillet sulten i hyggelige omgivelser? Der er heldigvis rigtig mange muligheder i Ebeltoft, når du skal have et måltid mad. Vi har samlet en guide, hvor vi har fundet nogle af de bedste restauranter, caféer og spisesteder i Ebeltoft, der er et besøg værd.

Der er noget til ethvert budget og enhver smag. Du finder derfor helt sikkert det helt rigtige sted, der tiltaler dine smagsløg og pengepung. Tjek guiden ud her, og få inspiration til, hvor du skal spise i Ebeltoft.

Kilde: Langhoff&Juul

De skønneste gourmetspisesteder i og nær Ebeltoft

Ebeltoft og omegn byder på mange forskellige spisesteder. Er du til gourmet og spisesteder, hvor der bliver kælet lidt ekstra for råvarerne, og hvor dine smagsløg bliver udfordret, finder du også det i området.

Langhoff og Juul

Langhoff og Juul har gjort en dyd ud af at skabe fantastiske rammer, hvor du kan føle dig hjemme og godt tilpas. Der er derfor ikke gået på kompromis med noget. Det gælder heller ikke maden, hvor du får en oplevelse udover det sædvanlige.

Menuen skifter efter sæsonen, således du altid får retter med de råvarer, der er i sæson. Maden er et unikt miks mellem traditionelle retter i nye klæder. Med restaurantens placering helt ned til vandet, får du en fantastisk udsigt, der sætter prikken over i’et.

Kilde: Langhoff&Juul

Molskroen

Molskroen ligger i skønne omgivelser tæt på vandet. Her er det kvaliteten og smagen, der er i højsædet. Der er derfor gjort en dyd ud af at skabe eksklusive retter, der giver en særlig gastronomisk oplevelse.

Molskroen er blandt andet blevet hædret for deres bæredygtige initiativer. De fokuserer blandt andet meget på lokale og økologiske råvarer. På menuen finder du både franske retter og nyfortolkninger af klassikere.

De bedste restauranter med lokale råvarer

Ebeltoft bugner af leverandører, der kan levere lækre råvarer. Er du til det lokale, er Ebeltoft derfor et godt sted, hvor du finder flere steder, der laver lækker mad af lokale råvarer.

Café Moeslund

Café Moeslund fokuserer på hjemmelavet mad, der er lavet helt fra bunden. Det betyder, at alt fra brød, remoulade, mayonnaise og pomfritter er lavet helt fra bunden. Råvarerne er derfor også vigtige for dem, for at de kan tilberede det lækreste mad til deres gæster.

Caféen er centralt beliggende i Ebeltoft, hvorfra du har let adgang til resten af byen. Du kan nyde en lækker frokost, hvor der er alt fra traditionelle danske frokostretter til lækre bowls spækket med skønne ingredienser.

Café LøCroQ

Café LøCroQ er et helt unikt sted, der skiller sig ud fra mængden. Ikke nok med at de tilbereder retter fra lokale råvarer – de er også en økologisk café. De har endda det økologiske spisemærke i Guld.

Caféen er kendetegnet ved retter med masser af smag, hvor råvarerne virkelig kommer til sin ret. Ejerne af caféen driver også en lille gård, hvor størstedelen af deres råvarer i caféen kommer fra. Her kan man derfor virkelig tale om ”fra jord til bord”.

Spisekortet byder både på morgenmad, frokost og større retter. Du skal dog være opmærksom på, at de ikke har faste lukketider. Det er derfor en fordel at have booket bord i forvejen, hvis du for eksempel vil nyde et lækkert, økologisk måltid til aften på denne café.

Kilde: Cafe LøCroq

Billige spisesteder med lækre retter

Skal du holde dig inden for et begrænset budget, er der rig mulighed for at finde hyggelige restauranter i Ebeltoft, hvor du kan få noget at spise til en god pris.

Café Alex

Café Alex byder på de lækreste pizzaer og pastaretter, hvor du får en bid af det italienske køkken. Her er der sørget for et hav af muligheder, hvor du helt sikkert kan finde en lækker pizza eller anden ret, der falder i din smag.

De har fornuftige priser, hvor det er muligt at gå mæt og tilfreds fra caféen, uden det skal gøre ondt på pengepungen. Et rigtig godt familiested, hvor der er lækre retter til både store og små.

Jernbanegrillen

Skal det være lidt greasy og ekstra lækkert, men til en god pris, er Jernbanegrillen værd at overveje. De er specialister i grillmad, hvor du kan få en masse lækre retter. Der er blandt andet et bredt udvalg af de lækreste burgere, hvor der er noget til enhver smag. Derudover finder du også traditionelle grillretter som grillkylling, fiskefilet, pommes frites og pølsemix.

Du kan nyde din mad ude foran spisestedet, hvor du kan følge det pulserende liv i byen. Der er derfor en masse indtryk, du kan suge til dig, mens du spiser.

Spisesteder med traditionel dansk mad

Er du til traditionel dansk mad, har Ebeltoft flere muligheder. Dette skyldes blandt andet, at byen har mange år på bagen, hvor flere spisesteder har valgt at holde fast i traditionerne.

Kilde: Langhoff&Juul

Den Skæve Kro

Den Skæve Kro er et hyggeligt og lidt finurligt sted. Kroen emmer af gamle dage med det traditionelle bindingsværk. Du bliver mødt af en fantastisk stemning og indretning indenfor.

Menukortet byder på alle de traditionelle danske retter. Du finder blandt andet rejecocktail, tarteletter, herregårdsbøf, wienerschnitzel og andre lækre retter på menuen.

Mellem Jyder

Mellem Jyder er et hyggeligt spisested, der serverer traditionel kromad. Det er et smukt og gammelt bindingsværkshus, der huser spisestedet. Den smukke bygning omfavner hele den hyggelige stemning, som Mellem Jyder prøver at skabe. Her er der derfor mulighed for at sætte sig til rette og nyde et godt måltid med dine kære.

Hyggelige spisesteder ved Ebeltoft Havn med den bedste udsigt

Havnen bugner af de skønneste restauranter og spisesteder. Her kan du slå dig ned og nyde en god frokost eller aftensmad, samtidig med at du kan nyde udsigten fra havnen.

Hyttefadet

Booker du bord på Hyttefadet, får du udsigt lige ned til havnen, hvor du kan følge det maritime liv. Her er der både mulighed for servering inde og ude. Er vejret godt, er det derfor oplagt at rykke udenfor, hvor I kan opleve den unikke stemning på tæt hold nede ved havnen.

Menukortet byder på lækre retter med fisk og skaldyr, hvor der er noget til enhver smag. Der er blandt andet traditionelle retter som stjerneskud, fiskefilet, varmrøget laks og andre lækre retter. Der er dog også mulighed for retter med kød.

Karens Køkken

Lige ved Fregatten Jylland finder du Karens Køkken, der helt sikkert er et besøg værd. Her får du en helt eminent udsigt, hvor du kan mærke historien. Menuen er meget nordisk, men også inspireret af køkkener fra hele landet. Det er derfor det nordiske køkken med et tvist.

Her er der kælet for råvarerne, som ofte består af lokale eller danske råvarer. Det er et sted, hvor du ikke går sulten derfra, og hvor du samtidig får en smagfuld oplevelse. Her kan du både nyde brunch, frokost og middag med en eminent udsigt fra restauranten.

Gode spisesteder med fisk og skaldyr i Ebeltoft og omegn

Er du til fisk og skaldyr, er Ebeltoft helt sikkert et besøg værd. Der er nemlig fyldt med lækre restauranter og spisesteder, hvor de serverer udsøgte fiske- og skaldyrsretter, der er fantastiske at sætte tænderne i.

Kilde: Langhoff&Juul

Restaurant Stockfleth

Restaurant Stockfleth er beliggende nede ved havnen, hvor du kan nyde den skønne udsigt. Her giver det for alvor mening, at du kan nyde vandet, samtidig med at du får et lækkert måltid med friske råvarer.

Der er virkelig gjort meget ud af kvaliteten, samtidig med at de skaber en hyggelig atmosfære, hvor du kan nyde den gode mad. Der er mulighed for at besøge restauranten både til frokost og til aften, hvor begge menukort bugner af fisk og skaldyr.

Der er dog også mulighed for traditionelle kødretter, hvis der er et ønske for det fra en af de gæster, du skal spise med. Alle kan derfor være med, hvis I tager et smut forbi Restaurant Stockfleth.

Sådan finder du det rigtige spisested i Ebeltoft

Ebeltoft er bare et fantastisk sted. Det gælder også maden og de mange gode spisesteder, du finder i området. De mange muligheder kan dog også gøre det lidt mere kompliceret at vælge, hvor du skal spise henne. Vi har samlet et par gode råd til, hvordan du finder det helt rigtige sted at spise i Ebeltoft.

Hvad er du i humør til?

Når du skal finde den rette restaurant, skal du først have lavet en grovsortering af de mange spisesteder i Ebeltoft. Det gør du ved at stille dig selv følgende spørgsmål: Hvilken slags mad er jeg i humør til?

Det kan jo skifte meget fra den ene dag til den anden. Nogle dage er du måske i humør til traditionel dansk mad. Andre dage er du mere til noget eksotisk for eksempel i form af thai-mad.

Når du har en fornemmelse af, hvad det er for noget mad, du har lyst til, kan du sortere de spisesteder i Ebeltoft fra, der ikke tilbyder den type mad, du har lyst til.

Hvilket måltid er det, du skal spise?

Det kan have stor betydning for dit valg af spisested, hvilket måltid det er, du skal spise. Er det morgenmad, brunch, frokost eller middag?

Det er ikke alle restauranter og spisesteder, der tilbyder alle måltider. Undersøg derfor diverse spisesteder for at være sikker på, at du netop kan få serveret det måltid, du ønsker, og at de har åbent på det pågældende tidspunkt.

Skal du have morgenmad, brunch eller frokost, er der for eksempel mange caféer, der kan være et godt sted at starte. Er du mere til middag, er det typisk restauranter, du skal på. Der er dog også flere caféer, hvor de har åbent hele dagen, hvor du dermed også kan få middag.

Kilde: kundebillede

Hvad er dit budget?

Budgettet er selvfølgelig også en vigtig faktor, når du skal finde et spisested i Ebeltoft. Der er nemlig noget til ethvert budget – heldigvis. Budgettet hænger ofte sammen med, hvad det er for et måltid, du skal spise. Det vil derfor ofte være dyrere at spise middag end at spise morgenmad eller brunch.

Der er dog også undtagelser. Det betyder, at du sagtens kan finde for eksempel billig aftensmad, hvis det skal være lidt let og til fornuftige priser.

Når du har lagt dig fast på et budget for, hvad du cirka vil give for det pågældende måltid, er du nødt til at undersøge priserne for de forskellige spisesteder i Ebeltoft. Der er ofte mulighed for at finde priser på spisestedernes respektive hjemmesider. Her kan du danne dig et overblik over, om et pågældende spisested passer til dit budget.

Er omgivelserne vigtige?

Kommer du ikke normalt så meget i Ebeltoft, vil du hurtigt opdage, at byen og området har en masse at byde på. Det gælder især omgivelserne. Der er dog mulighed for mange forskellige omgivelser. Du kan for eksempel komme til at sidde helt nede ved havnen, hvor der er noget fantastisk over at nyde udsigten over vandet.

Er du mere til lidt liv i gaden, ligger der en masse gode spisesteder inde midt i byen, som pulserer af liv i højsæsonen. Her er der en hel unik stemning, hvor du ved mange steder har mulighed for at sidde udenfor og nyde de mange indtryk, byen har at byde på.

Pointen er, at du skal tage stilling til, om omgivelserne er vigtige for dig, og ikke mindst hvilke omgivelser du ønsker at nyde din mad i. Mange steder er der mulighed for både inde- og udeserveringer. Det kan derfor gøre en kæmpe forskel for helhedsoplevelsen, at du vælger et sted med de rette omgivelser, der falder i din smag.

Forventningsafstem fra start – læs anmeldelser

Er det første gang, du skal besøge Ebeltoft og nogle af de mange spisesteder, kan det være svært at vælge, hvor der skal bookes bord. Du har jo ikke rigtigt noget at bygge din begrundelse på, da du ikke selv har været der.

Heldigvis er der sikkert allerede en masse andre glade gæster, der har besøgt det pågældende spisested i Ebeltoft, som du har i overvejelserne. Du kan derfor med fordel læse anmeldelser af stedet for at få en fornemmelse af, om det er noget for dig.

Der findes flere forskellige portaler og platforme, hvor der bliver skrevet anmeldelser af spisesteder. Der er derfor rig mulighed for at få forventningsafstemt fra start, således du i sidste ende får bestilt bord til det rigtige sted, hvor der bliver serveret lækker mad i hyggelige omgivelser, der samtidig matcher dit budget.