Besøg smukke Bornholm

Jeanette |

Går turen til Bornholm, eller overvejer I at besøge den smukke ø? Bornholm – også kaldt Danmarks solskinsø – er et fantastisk sted at holde ferie. Øen byder på natur i form af bakker, skov og et frodigt agerland. Derudover kan du som det eneste sted i Danmark opleve klipper eller besøge Dueodde på sydkysten, hvor stranden har det fineste sand i Danmark. Vi giver dig her nogle seværdigheder på Bornholm, som er et besøg værd, når du er på solskinsøen. Se også vores Top 10 over spisesteder på Bornholm.

Pixabay.com

Hammershus

Tag til Bornholmsnordspids på en stejl klippesnude, og besøg Nordeuropas største borgruin. Hammershus er placeret 74 meter over havet og giver derfor en smuk udsigt ud over Østersøen. Dertil er naturen omkring Hammershus også fantastisk, hvor der er gode muligheder for flotte gåture. I dag er det både spændende ting at lave indendørs og udendørs på Hammershus.

Udover den smukke natur ved Hammershus kan du også opleve noget af Bornholms historie. Det siges, at Hammershus blev grundlagt helt tilbage i 1200-tallet, hvor den i begyndelse tilhørte svenskerne. Det var først i midten af 1600-tallet og efter Bornholms befrielse, at Hammershus blev dansk. Gennem årene har Hammershus været hjemsted for mange begivenheder. Blandt disse kan nævnes fængsling og offentlig afhentning af sten. I 1820’rne blev Hammershus fredet. Siden har det været ulovligt at hente sten til privatbrug samt ændre noget ved ruinen.

I år har Hammershus fået et nyt besøgscenter, som er bygget ind i det smukke landskab ca. 200 meter fra Hammershus borgruin. Hammershus og det nye besøgscenter er adskilt af en kløft, hvor der er en gangbro som forbinder dem. Fra besøgscenters tagflade kan du nyde udsigten til borgruinen.

Cofmanskunder siger om Hammershus: Café Hammershus er god og naturen omkring er fantastisk.

Pixabay.com

Glaspusteri

På Bornholm findes der mange glaspusterier, som har hver deres stil. De bornholmske glasdesigns og pusterier er inspireret af lyset over Bornholm og det smukke hav, der omgiver solskinsøen. Du bliver med garanti fascineret af de små mirakler, som sker, når sand og ild kombineres med lungernes kræft og den rette teknik. Dette skaber et smuk kunstværk af glas. Du vil kunne opleve glas i alle former og farver. Nogle glaspustere specialiserer sig i funktionelle glas, skåle og fade. Andre leger med fiskernes garn og landmændenes aks eller et stykke glemt tovværk. Derudover er der glaspusterier, hvor smukke perler og smykker findes i fantastiske farver.

Hvis du selv ønsker at prøve kræfter som glaspuster, så er Lilli’s Glasdesign et besøg værd. Her tilbydes der workshops, hvor du under vejledning kan lege glaspuster for en dag.

Pixabay.com

Rundkirkerne

Bornholm har fire af Danmarks syv rundkirker fra middelalderen. Det siges, at rundkirkerne blev brugt både til fæstning og kirke. Hver rundkirke har sit eget præg fra tiden, hvor de blev brugt som forsvarsværker.

Østerlars Rundkirke er Bornholms største og derudover også mest kendte rundkirke. Dertil er der Olsker Rundkirke, Nylars Rundkirke og Nyker Rundkirke. Den elegante Olsker Rundkirke er den højeste rundkirke på øen. Sidst, men ikke mindst er der den bedst bevarede rundkirke, nemlig Nylars Rundkirke og øens yngste og mindste rundkirke – Nyker Rundkirke.

Kilde: Pixabay.com