Ferie i Nordjylland

Jeanette |

Skal ferien holdes i et sommerhus i dejlige Danmark - så er Nordjylland et skønt sted. Igen i år ser det ud til at blive danskernes foretrukne feriested. Vi vil derfor hjælpe jer med, hvilke ting man kan foretage sig på en ferie i Nordjylland.

Pixabay.com

Pixabay.com

Ude i naturen

Nordjylland har en imponerende natur, som er skabt til sjove og aktive oplevelser. Er I til hjul og mudder, så er der fantastiske cykelruter at finde nord på. Nordjylland har nogle af Danmarks bedste MTB-ruter, hvor spænding og fart i nøgleord. Der er dog også mindre vilde cykelruter – tag f.eks. en cykeltur af Hulsig-stien til Gl. Skagen.

Er I mere til vand, så tilbyder Nordjylland et af Europas bedste surfspots. I Klitmøller – også kaldet Cold Hawaii - er der bølger og surfere året rundt. Dette er et fantastisk sted for jer, der elsker at glide over vandet. Er I nybegyndere, så besøg Løkkens North Shore, hvor der tilbydes surfkurser for nybegyndere.

Se, hvilke muligheder I har for at opleve de danske bølger: coldhawaiisurfcamp.com

Hvis I ikke er til de vilde ting, så byder Nordjyllands natur også på vandreture. Ruterne er både til de korte og de længere ture. Gennem vandreturene får I rig mulighed for at opleve de mange sanseindtryk, naturens lyde og de smukke farver, som det nordjyske landskab indeholder.

Pixabay.com

Pixabay.com

Familieaktiviteter

I Nordjylland er der fyldt med sjov og leg for børn i alle aldre. Der findes mange attraktioner, museer og aktiviteter. Hvis I er til dyreliv, så er Aalborg Zoo eller Nordsøen Oceanarium værd at besøge. Her kan dyr i alle størrelser og former ses både over og under vandet.

Besøg dyrene på nettet, og se, hvad I kan opleve på www.aalborgzoo.dk og Nordsoenoceanarium.dk.

Hvis ikke dyrene kalder, så oplev Fårup Sommerland, hvor hele familien kan grine og skrige for fuldt drøn i forlystelserne. Besøg det kæmpe vandland, hvor I kan svømme rundt i Aquaparken. Efter kan I nyde jeres picnic på plænen. Tjek deres forrygende vandland ud på www.faarupsommerland.dk

Hvis vejret ikke er til udendørs leg, så tag en tur til Skallerup Seaside Resort. Her er der adgang til vandland, legeland, wellness og en masse aktiviteter for hele familien. Se, hvilke aktiviteter resort tilbyder her www.skallerup.dk

Efter endt aktivitet, så er Skaw Grill i Skagen et besøg værd for at få stillet sulten – prøv især deres fantastiske pulled pork, som er perfekt til en hurtig bid for hele familien.

Pixabay.com

Pixabay.com

Forkælelse

Som nordjyden vil sige: ”I Nordjylland er der tid til at leve”, og det er der bogstavelig talt. Året rundt er der lokale fødevarefestivaler og råvaremarkeder. Derudover er der et væld af gård- og fiskebutikker. Nyd en god lokal øl fra Thy eller en af Nordjyllands krydrede og smagfulde snapse, lavet på urter fra naturen. Besøg Ålbæk Kro, hvor hygge, god service og lokalt mad er prioriteret.

Efter noget lækkert mad og drikke kan den fantastiske natur nydes. Besøg de brede sandstrande, smid skoene og gå langs vandkanten. Det brusende hav giver en behagelig og afslappende lyd. Besøg stranden ved Ålbæk Havn, som er fyldt med flotte konkylier. Eller gå ind i landet, hvor der er fyldt med skove, bakker og moser – her er naturen fantastisk. Besøg også Råbjerg Mile, som er et af Nordjyllands naturfænomener.

Vil I forkæle jer selv med kunst og håndværk, så besøg nogle af Nordjyllands museer, gallerier og værksteder. Her kan I se nogle af Danmarks nulevende kunstneres værker, kunstere, som desuden er bosat i Nordjylland. Her er rig mulighed for at udforske nogle af Danmarks mange smukke kunstskatte. Besøg f.eks. Skagen Museum, hvor Skagenmalernes mesterværker findes.

Pixabay.com

Pixabay.com