Halloweenaktiviteter i Danmark

Camilla K. |
Kilde: Pixabay.com

Fejringen af Halloween har vi efterhånden taget godt til os som en fast tradition hvert år i Danmark. Danskerne forbereder sig ligesom til fastelavn ved at købe slik til de tiggende børn, som banker på døren eller som forælder sender sit barn afsted med sine venner eller søskende, for at tigge efter slik. Hos Cofman er vi vilde med Halloween og vi vil her fortælle jer lidt mere om, hvor Halloween egentlig stammer fra og hvilke aktiviteter I kan lave på dagen for Halloween.

Hvad er Halloween, hvordan fejres det og hvor stammer det fra?

Halloween er en amerikansk mærkedag, som minder meget om den danske tradition fastelavn. hvor udklædte børn går fra dør til dør og tigger om slik. Halloween afholdes den 31. oktober specielt i USA, men som er begyndt at brede sig til store dele af Europa.

Skikken kom til USA i 1840'erne med irske immigranter, der flygtede fra hungersnøden. Halloween markerer sommerhalvårets afslutning og starten på en lang, mørk tid.

Halloween fejres ved, at børnene den 31. oktober (eller på den danske allehelgensaften) efter mørkets frembrud går rundt i deres kostumer fra hus til hus og tigger om slik. Her bruger de det amerikanske “trick or treat” eller som det danske: “Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade!". Halloween fejres ikke kun af børn, men også af unge og voksne, som holder halloween fest og arrangementer rundt omkring i landet.

Kilde: Pixabay.com

Hvad kan jeg lave til Halloween på min tur i sommerhus?

På jeres tur i sommerhus er der rig mulighed for at finde på en masse halloween-relaterede aktiviteter.

Spøgelseshus i Vejle

For de modige afholdes der Haunted House hver fredag og lørdag fra slut september til start november hvert år i Vejle, som kunne være en oplagt mulighed at afprøve - hvis i tør - omkring efterårsferien eller omkring Halloween den 31. oktober.

Et haunted house er som en slags labyrint, hvor man som gæst kommer igennem en række af forskellige, skræmmende rum. Oplevelsen inkluderer ligeledes en form for live-teater, hvor skuespillere i kostumer er i de forskellige rum og i mødes af lyd, lys, installationer og specialeffekter, for at rummene virker ekstra skræmmende.

Kilde: Pixabay.com

Halloween i Djurs Sommerland

I efterårsferien hvert år forvandles Djurs Sommerland til en af Danmarks største halloween-oplevelser. Glæd jer til hele to forskellige haunted houses kaldt Hekseskolen og GræskarFabrikken - og mærk uhyggen sprede sig omkring jer!
Djurs Sommerland laver ligeledes en masse af madboderne om, så maden i får bærer præg af uhygge og med inspiration af græskar, hekse og vampyrer.

Halloween - (U)hygge på Egeskov Slot

Der er lagt op til uhygge på Egeskov i efterårsferien. En mørk forbandelse har lagt sig over det gamle gods. Følg de gådefulde spor på en spøgefuld skattejagt til de uhyggeligste steder, find ud af hvem der har lagt forbandelsen over slottet, så vi kan stoppe dem og så Egeskov fortsat kan bestå. På den spøgefulde skattejagt rundt i haven, vil du opleve Egeskov pyntet med tusindvis af græskar, kilometervis af spindelvæv samt masser af uhygge og skræmmeri i krogene.