Oplev Rømø og dens mange seværdigheder

Stinna B. |
Kilde: Pixabay.com

Rømø er en af de danske Vadehavsøer beliggende i Vadehavet. Øen er 129 km2 stor, har en 12 km lang strand og er 3 km bred på det bredeste sted. Der bor cirka 850 fastboer på øen og hvert år kommer omkring 2 millioner gæster til øen og besøger standen. Rømø består af unik natur og du kan komme dertil via den 9,2 kilometer lange dæmning. Læs vores guide til en dejlig ferie på Rømø.

Kilde: Pixabay.com

Oplev Sort Sol på Rømø

Fænomenet Sort Sol kan også opleves på Rømø. Sort Sol kan opleves i foråret og efteråret, når stærene samles i marsken i enormt store flokke. Stærene kommer fra alle lande omkring Østersøen og Norge. Fænomenet kaldes Sort Sol da stærene flyver i store flokke på op til 500.000 fugle, som danner mønstre på himlen, som nogle gange dækker for solen.

Modsat Sort Sol kan der på Rømø også opleves Hvid Sol. Dette er også en enestående naturoplevelse, da hundredvis af skandinaviske sang -og pibesvaner samles i store og tætte flokke. Hvid Sol kan opleves om vinteren, når stærene er fløjet mod varmere himmelstrøg. Når stærene kommer retur til Danmark i foråret, flyver svanerne mod nord for at yngle. Der er her mulighed for at opleve nogle af de største flokke af svaner i Europa.

Kilde: Pixabay.com

Besøg Sct. Clemens Kirke

Rømø Kirke er bygget i 1200-tallet, men blev i 1600-1700-tallet udvidet, da velstanden på øen voksede. Kirken er indviet til sømændenes skytsengel Sct. Clemens, og du kan i kirken finde 7 kirkeskibe, som er skænket af skibsredere, kommandører og sømænd i gave til kirken. Skibene har alle kurs mod alteret, hvor der er symboler på tro, håb og kærlighed.

På bænkene i kirken kan man finde navne på nogle af kirkens kirkegængere. I 17-1800-tallet havde kirken brug for penge til vedligeholdelse, så kirken gav menigheden muligheden for at købe deres egen kirkebænk for derefter at få skrevet deres navn derpå.

Kommandør gården

Kommandør gården er en gammel rig slægtsgård, som blev beboet af Rømøs kommandører, så de kunne tjene på hvalfangsten og handelssejladser. Gården ligger med en flot udsigt over Vadehavet og er fuldt møbleret som i sin tid. Inde i gårdens lade kan man også se et kaskelotskelet.

Kilde: Pixabay.com

Oplev naturen på Rømø

Er du til naturoplevelser, har Rømø også en del at byde på her.

Tag på vandring i Kirkeby Plantage, en plantage der blev anlagt for cirka 100 år siden, som indeholder varieret terræn.

Sønderstrand byder på en masse aktiviteter såsom kitebuggy, blokart og kitesurfing. Eller nyd en dag på stranden sammen med din familie, fx på Lakolk strand, hvor du kan kører dertil i din bil og parkere lige ved vandet. Trænger du til ro og stilhed kan der også nydes en dag ved Rømø Fiskesø, hvor der kan fanges ørreder, ål og karper. Rømø tilbyder desuden også guidet ture på hesteryg, hvor man får set øen fra en anden vinkel. Er du til et slag golf, kan dette også lade sig gøre på Rømø, da Rømø tilbyder golfbaner i en smuk natur.

Restuaranter på Rømø

Trænger sulten sig på, kan du besøge en af Rømøs restauranter. Hvad enten det er til frokost, aftensmad eller hvis du skal holde et arrangement til en speciel lejlighed.

Er man mere til at indsamle sin middag selv, er en stor attraktion at samle stillehavsøsters i vadehavet. Stillehavsøstrene blev sat ud i vadehavet i 1983 i forbindelse med opstart af østersproduktion og siden har de formeret sig, og findes nu vildt i store banker.

Ovenstående er nogle af Cofmans bud på aktiviteter du kan foretage dig, hvis du beslutter dig for at besøge Rømø. Hvad enten det er for en dag, en weekend eller en uge. Øen har mange spændende aktiviteter, en masse smukke naturoplevelser, historiske huse og fortællinger. Øen er for alle, om du vil have en ferie i højt tempo eller slappe af og nyde roen. Her er plads til store tanker, afslapning, action, udfordringer og meget mere.

Kilde: Pixabay.com