Ferie på Costa del Sol - kysten med 320 soldage om året

Kuluk G. |
Kilde: Pixabay.com

200 km strand med kendte byer som Málaga og Marbella, samt små perler som Frigiliana, Nerja mm.

Costa del Sol er smækket med historie, betagende natur, og en fantastisk madkultur.

Kombiner ferien med by og strand

Når du rejser til Málaga, hovedbyen i Costa del Sol, kan du kombinere din ferie med by og strand som du vil. Byen har en lang strandpromenade som ligger i forlængelse med havnepromenaden Muelle Uno, med en masse restauranter, caféer og butikker med en smuk udsigt hvor end du kigger hen. Derudover er der også den historiske centrum som er fyldt med historiske bygninger, butikker og restauranter, der summer af liv dag og nat. Derudover er der også en masse andre seværdigheder til enhver smag som Picasso museet, katedralen, borgen Alcazaba og Castillo Gibralfaro mm.

De gemte perler

Hvis man drager sig lidt udenfor byen er der også en masse fantastiske små perler ved kysten eller længere oppe mod bjergene. Man kan eksempelvis tage en tur til Nerja, hvor der en masse små lækre strande eller hvis man derimod har lyst til at komme væk fra stranden og opleve noget helt andet, så er det en gåtur op af floden Rio Chillar. Ruten går gennem naturparken Almijara and Alhama, Sierras de Tejeda og man vil undervejs støde på de naturlige krystalklare pools. Dette ville være en fantastisk måde og blive kølet ned på en varm sommerdag!

Kilde: Pixabay.com

Hike ved El Caminito del Rey, El Chorro

Føler du dig modig? Så en vandretur på kongestien, Caminito del Rey, helt klart et besøg værd. Kongestien blev i sin tid bygget i 1905 af et vandforsyningsselskab, som skulle bruge det til et adgang mellem sine to vandkraftværker der lå i bjergpasset Desfiladero de los Gaitanes. Der blev hugget en sti ind i den stejle klippeside og derefter blev hængebroen bygget, som skulle gøre det nemmere for mandskabet at transportere materialer og tilse vandkraftværket. Eftersom tiden gik, blev stien ikke vedligeholdt og blev stærkt forfalden, valgte man at lukke stien og renovere den. Stien åbnede igen i 2015, og sidenhen er den besøgt af mange turister verden over. Billetterne skal bestilles på forhånd og kan gøres lige her.

Kilde: Pixabay.com

Mulighed for at se La Liga

Live fodbold i Spanien byder på noget af det bedste fodbold med flere af de bedste klubber i Europa. At tage til fodboldkamp i Spanien er ofte lig med store fodboldoplevelser med masser af publikum, god stemning og spændende kampe. Málagas eget fodboldhold, Malaga CF, er også en del af den spanske La Liga. De har hjemmebane på Estadio La Rosaleda og har pladser til omkring 30.000 tilskuer. Der er mulighed for at booke billetter her.

Kilde: Pixabay.com

Et paradis for golfspillere

Costa del Sol, også måske nogle kender det som Costa del Golf. Ved Kysten er der mere end 70 golfbaner og med det bedste klima i Europa samt de ekstraordinære omgivelser mellem land, hav og massere af frisk luft, gør Costa del Sol til et paradis for dem der elsker og spille golf. Se Cofmans udvalg på sommerhuse tæt på golfbaner her.

Kilde: Pixabay.com

Mad i verdensklasse

Spansk mad er utroligt lækkert - og en stor del af rejsen! Typisk spansk mad består af opskrifter, der går hundredvis af år tilbage, og er baseret på brugen af lokale, friske og sæsonbetonet råvarer. Tag på opdagelse i de mange markeder der kan findes inde i byerne, hvor der bliver bragt friske råvarer, fra de lokale fiskere og landmænd. Derudover er spanierne ikke kun kendte for deres gode mad, men også en af de førende lande indenfor vinproduktion. Eksempelvis kan man tage på museet, Museo del Vino Malaga, hvor der vil være specialister til rådighed som vil lære dig alt, hvad du har brug for at vide om vinsmagning, samt små billige smagninger for alle besøgende.

Kilde: Pixabay.com