Ferie med børn i Danmark | Guide til den perfekte familieferie

Søren C. |

Ferie med børn i Danmark – sådan skaber du gyldne ferieminder for hele familien

Den årlige ferieplanlægning kan være en sand hovedpine. De mindste børn vil bruge hele sommeren på den lokale legeplads. Teenagedatteren vil bruge hele sommeren ved stranden for at blive skadeligt solbrun. Og den ældste søn vil ned til Sunny Beach for at komme på en ferie, som han underspillet beskriver som en stille og rolig tur med gutterne.

Som forældre må man indse, at det er umuligt at gøre alle tilfredse i den situation. Næsten umuligt. Den lokale legeplads kan sagtens skiftes ud. Solen skinner også til tider i løbet af den danske sommer. Og selvom din søns tur til den berygtede festdestination er svær at erstatte, har han måske godt af at vente et par år og prioritere samværet med familien – ellers er der altid Skagen i uge 29.

Pointen er, at du har den perfekte feriedestination for næsen af dig. Du bor der faktisk allerede. Danmark. Den danske sommer sætter en bred og omfavnende ramme for en ferie med dine børn, hvor der er fantastiske alternativer for hele baduljen. Men hvordan finder du den ferie, der passer til hele din familie? For at hjælpe dig på vej har vi samlet et par gode eksempler på, hvordan du og din familie tilbringer en uforglemmelig ferie i Danmark.

Ferie i Danmark med små børn kan sagtens være skægt for de ældste

Som forældre er det altid rarest, når alle dine børn er glade på ferien. Ingen sure miner. Smil hele vejen rundt. Når du tager på familieferie i Danmark med dine børn, er der ingen forhindring i, at I alle får en fantastisk oplevelse.

Et pragteksemplar på en ferie for alle aldre finder du i et sommerland. De børnevenlige aktiviteter ligger klos op ad de susende rutsjebaner, der med tiden rager mere og mere op mod skyerne. Når sulten indtræffer, kan I udforske de mange madmuligheder i sommerlandet eller nyde jeres medbragte mad på en picnic.

Du får en sjov dag med dine nærmeste, hvor alle har noget at give sig til. Derudover tilbyder de populære og anerkendte forlystelsesparker i Danmark ofte muligheder for overnatning på deres egne hoteller. Det bliver med garanti en miniferie eller en dagstur, som alle får glæde af!

Hvis I har mulighed for at trække en uge ud af kalenderen til en uforglemmelig ferie, vil en storbyferie til Aarhus, Aalborg, Odense eller København være svaret. De små børn kan gå på opdagelse i de enorme legetøjsbutikker, de store børn kan smide deres lommepenge efter det nyeste mærketøj, og din partner og dig kan nyde en café latte på de hyggelige caféer.

Tag på en aktiv ferie med børn i Danmark og få sved på panden

Solbadning, kolde drinks og et faretruende højt UV-indeks. For nogle er det et drømmescenarie for deres sommerferie i Danmark. For andre er det behageligt i to dage, og så banker kedsomheden på døren.

Hvis din familie hører til sidstnævnte kategori, så er I yderst privilegerede i forhold til at holde sommerferie i det danske. Som boende i Danmark glemmer man ofte, at vi ikke er verdens navle. Vi er ikke mastodonter inden for lande med enorme landegrænser. Vi er en lille plet på verdenskortet. Og det kan sagtens være en god ting.

Landets lille areal gør, at du kan opleve meget på kort tid og på korte afstande. På en cykelferie i Danmark med dine børn får du livsbekræftende motion, vind i håret og mulighed for at se store dele af Danmarks smukke natur på få dage. Så længe dine børn har smidt støttehjulene og har mod på raske cykelture, så er cykling en genial mulighed for at holde en aktiv ferie med børnene i Danmark!

Måske falder cykling ikke lige i alles smag. Det er helt okay. Du kan sagtens få en aktiv ferie, selvom du indlogerer din familie på et af Danmarks mange, flotte hoteller. Året rundt tilbyder en stor del af hotellerne aktive tilbud som golf, tennis eller en badetur i en pool. Når du trænger til en pause fra den bagende sol og hjernefrys fra de kolde drinks, får du mulighed for at tage et afbræk med en aktivitet.

Derudover har Danmark uendelige muligheder for vandaktiviteter. Det danske land har næsten kyststrækning hele vejen langs landegrænsen, hvilket vi er enormt heldige med. Det giver muligheder for surfing ved det berømte Cold Hawaii, paddleboarding på Limfjorden eller en tur på vandski med København i baggrunden. Tag på en aktiv ferie med børnene i Danmark – du vil ikke fortryde det!

En billig ferie i Danmark med børn giver stadig uvurderlige øjeblikke

Som du muligvis kan fornemme, så er der ingen grund til, at en familieferie behøver at være dyr. En sjov ferie har ikke et prisskilt, som sætter grænsen for, om ferien bliver fantastisk eller det værste mareridt i mands minde.

En god ferie for ungerne er en oplevelse, som er anderledes. Den skal være spændende. Den skal spille på sanserne. Og det bedste ved det hele? Den er ofte gratis. Det kræver blot, at du lægger hovedet i blød og lader fantasien overtage planlægningen.

En tur i skoven bliver pludselig mere end en masse træer og beskidt jord. Skoven bliver det sted, hvor dine børn følger et skattekort over Gorm den Gamles forsvundne skat, der tilfældigvis består af dine børns yndlingsvingummi.

Hvis dit budget for ferien rækker en smule længere, er en tur i sommerhus en billig måde at komme væk fra dagligdagen og de vante rammer. Selve lejen af ferieboligen er det dyreste, og derefter har du ofte mulighed for at strikke et ferieprogram sammen, som kun koster et par håndører.

En håndfuld spidse pinde, en pakke skumfiduser og et ildsted er et eksempel på et uforglemmeligt øjeblik med din kære familie. Simpelt, hyggeligt og billigt. Dagen efter kan den stå på prægtige sandslotte, velduftende solcreme og våde tæer ved den lokale strand. En god ferie til få penge.

Send dine små kære på en børnevenlig ferie for børn i Danmark

Kvalitetstid med familien er uundværlig. Alligevel bør du finde tid og plads i kalenderen til tid på egen hånd eller med din partner. Mens I nyder godt af hinandens samvær, vil dine børn tilmed have godt af en rystesammentur.

Feriemulighederne for dine børn afhænger selvfølgelig af, hvor store de er. Mens dine ældste børn bliver jubelglade for en miniferie til det skønne København, vil dine yngste børn højst sandsynligt finde det skræmmende, unødvendigt og besværligt overhovedet at tage til den danske hovedstad. Heldigvis er der et hav af muligheder for små dagsture eller ferier, som selv dine mindste unger kan tage på.

Diverse ungdomsskoler holder tit åbent i løbet af sommeren, hvor de afholder arrangementer for både store og små. Du kan trygt og sikkert lade dine børn hoppe med på vognen, da personalet er vant til at håndtere børn og give dem gode øjeblikke.

Den danske natur og de mange smukke områder i Danmark er noget, som mange højskoler gør brug af i deres hverdag. I sommerperioder tilbyder de ofte danske familier, unge voksne eller børn at opleve den fællesskabsfølelse, som et ophold på en højskole medfører. Indimellem afholder de arrangementer, der er skræddersyet til børn, der tager afsted uden deres forældre. Det er en perfekt mulighed for, at du kan koble af som forældre for en kort stund. Derudover vil nogle børn være glade for at tilbringe en periode uden nysgerrige og omklamrende forældre, der skaber de mest akavede situationer på ferien på grund af deres elendige far-humor eller pinlige fortællinger.

Ferie for enlige med børn i Danmark er både oplagt, praktisk og trygt

Der er et eller andet ved udenlandsrejser, som både gør dem tillokkende og frastødende på samme tid. Interessante kulturer, strålende solskin og behagelig feriestemning trækker op. Stressende planlægning, forvirrende transport og overflod af mennesker trækker ned.

Enlige forældre kan nemt føle, at det er uoverskueligt at håndtere de frastødende parametre. Med et begrænset antal øjne, arme og ben er det besværligt at holde styr på børneflokken, når stewardessen kalder den sidste afgang over højtaleren i lufthavnen. På feriedestinationen bliver det lokale marked til en labyrint, hvor dine børn løber rundt mellem boder med kopivarer, grøntsælgere og lumske spåkoner. For ikke at nævne den pressede hjemtur.

Hvis du har planer om at holde ferie med dine børn, så undgå en masse besvær og bekymringer. En rejse til udlandet er ikke nødvendigvis opskriften på en problemfri og afslappende ferie, hvis omridset af den er tegnet op af ubehagelige følelser. Hold i stedet en tryg ferie i Danmark, hvor ungerne vil boltre sig løs i den danske natur, på de danske strande eller børnevenlige hoteller.

En ferie for enlige med børn i Danmark har også den fordel, at dine børn taler dansk. Når I tager i en af Danmarks fascinerende zoologiske haver, kan du stort set give dine børn frie tøjler. Så længe de har dit telefonnummer, kan de blot gå hen og spørge den nærmeste person til råds. Der er ingen sprogbarriere, og personen vil højst sandsynligt være hjælpsom med at føre dit barn tilbage til dig.

Tag på ferie i Danmark og oplev danmarkshistorien året rundt

Tidligere i denne tekst nævnte vi Gorm den Gamle. Hvis navnet ikke fik en klokke til at ringe, så får du lige en lille introduktion. Gorm den Gamle er såmænd en tidligere dansk konge fra før det første årtusinde, hvilket gør ham til en del af Danmarks rige historie.

Selvom historiefaget i skolen ikke får dine børn op ad stolen, så vil de uden tvivl finde det interessant, når de ser, mærker eller lugter historien på nært hold. Danmarks historie rækker langt tilbage, og vi har nogle afsindigt velbevarede monumenter, levn og skrifter.

Flere turistattraktioner bygger videre på historien og viser den danske befolkning, hvordan samfundet foregik dengang. Derfor behøver I ikke at læse om den danske historie i en kedelig skolebog. I kan blot gå ud og opleve den på egen krop.

Tilbring den danske sommer med en ferie rundt omkring i Danmark, hvor I kan opleve alverdens kulturtilbud. Se det verdensberømte moselig ved navn Grauballemanden på Moesgaard Museum i udkanten af Aarhus. Nærstuder runeskriften af Danmarks dåbsattest i form af Jellingestene, der holder til i Jelling. Hvis I både vil have godt vejr og kultur, så kan I opleve den utroligt gamle borg ved navn Hammershus på Solskinsøen Bornholm.

Ungerne får en lærerig, sjov og uforglemmelig sommerferie. Det samme vil I som forældre. Det er aldrig for sent at lære om forfædrene, der lagde de første byggesten på et ubetydeligt stykke jord, der senere er blevet til det danske land.

Så hvad venter du på? Kom afsted!

Forhåbentlig er planlægningen nu en smule lettere. I bund og grund er der utallige fordele ved at holde ferie i Danmark med børn, selvom børnene er i forskellige aldre og har forskellige præferencer.

I løbet af denne tekst har vi blot udplukket få af de fantastiske steder og feriemuligheder, som du bør opleve sammen med dine kære børn. Du finder helt sikkert mange flere aktiviteter og steder, når du går i gang med at planlægge din ferie. Danmark er trods alt gaven, der bliver ved med at give i forhold til diverse typer af ferier og oplevelser, som du kan nyde året rundt.

Muligvis sidder du tilbage og mangler mere inspiration til, hvordan du skal tilbringe din ferie i Danmark - med eller uden børn. Bare rolig. Vi har allerede været i tænkeboksen for dig. Det har ført til en sammenkogning og beskrivelse af uforglemmelige ferieoplevelser i Danmark hele året rundt.

Den danske sommer kan nydes af alle. Store som små. Unge som gamle. Du forstår, hvad vi mener. Det er kun fantasien, din families størrelse og dit budget, der i sidste ende sætter rammerne for, hvordan dig og din familie får den bedste ferie i Danmark. Du finder både spændende aktiviteter til de små i klapvognen, en lækker strand til en hyggelig badedag og pulserende byliv til de festglade. Du formår til dels, at gøre alle rundt om bordet tilfredse. Ingen sure miner. Glade smil hele vejen rundt. God ferie til dig og din familie i det danske land!