Ferie i Danmark - Guide til uforglemmelige ferieoplevelser hele året

Søren C. |

Ferie i Danmark - et land spækket med uforglemmelige ferieoplevelser hele året

Hvor skal turen gå hen, når den står på ferie i Danmark? Vi bor i det skønneste land, hvor der er et hav af muligheder, når du skal planlægge ferie - og der er endda noget for hele familien. Læs guiden her på siden, hvor vi har samlet en masse inspiration, således du kan planlægge en uforglemmelig ferie i Danmark.

Du danske sommer - få en fantastisk sommerferie i Danmark

Skal du holde sommerferie i Danmark, er der mange muligheder. Det er oplagt at dele ferien op til forskellige destinationer, således du kan suge mest muligt til dig rundt om i landet.

Leder du efter feriehus: Find feriebolig i Danmark her

Det kan for eksempel være, at hele familien tager nogle dage i sommerhus, at I tager nogle endagsture til stranden og slutter sommerferien i Danmark af med en campingtur. Mulighederne er mange i sommerferien, hvor der rigtig bliver åbnet op for ferietilbuddene.

Få et afbræk fra hverdagen med en efterårsferie i Danmark

Skal du planlægge efterårsferien, er sommerhus igen en rigtig god idé. Her kan man rigtig hygge sig og komme lidt væk fra hverdagens trængsler. Her kan der laves en masse hyggelige aktiviteter indendørs. Derudover er sommerhusområder typisk spækket med skøn natur, der er også eminent at suge til sig i efteråret.

Derudover er der steder som Lalandia og andre feriecentre, hvor der er samlet en masse sjove aktiviteter ét sted. Der er dog samtidig mulighed for afslapning, hvis du for eksempel lejer en hytte eller ferielejlighed til familien under opholdet.

Nyd de første solstråler med en påskeferie i Danmark

Mange ser deres snit til at komme lidt væk hjemmefra i påskeferien. Forårsvarmen er typisk ved at indfinde sig, så det er oplagt at tage et smut i sommerhus, hvor der kan nydes hyggelige stunder på terrassen og på stranden, hvis den er inden for rækkevidde.

Påskeferier kan også være en smuttur til en storby. Det kan for eksempel være en forlænget weekend i København eller Aarhus, der begge har en masse spændende oplevelser at byde på.

Planlæg en oplevelsesrig ferie med børn i Danmark

Skal du på ferie i Danmark med hele familien, hvor der også er børn inkluderet, er det med at få planlagt nogle ting hjemmefra, således det kan blive den bedste ferie. Her er det oplagt at finde aktiviteter for hele familien, som kan give store oplevelser i mindebogen. Det kan for eksempel være forlystelsesparker, museer, aktivitetsparker og lignende, hvor børn og voksne kan suge en masse indtryk til sig.

Er du ved at planlægge en billig ferie med børn, kan campingferie være et godt valg. Der er typisk legeplads og en masse spændende aktiviteter på campingpladsen, som kan underholde børnene i mange dage. Derudover er der typisk et hyggeligt fællesskab på en campingplads, som både børn og voksne kan nyde godt af.

Den praktiske, men sjove ferie med baby i Danmark

Det skal ikke holde dig fra at holde ferie i Danmark, selvom du har en forholdsvis nyfødt baby på armen. Det handler bare om at tage sine forholdsregler. Det kan for eksempel være supergodt med et sommerhus eller en hytte på en campingplads, hvor der er adgang til eget køkken og toilet. Det gør det nemmere at skifte ble på junior og sørge for mad til den lille, hvis der for eksempel er brug for varmt vand eller mikroovn.

Derudover er der en masse destinationer og aktiviteter i landet, hvor du sagtens kan have en baby med i barnevogn. Det kan være spændende muséer eller forlystelsesparker, hvis du har større børn, der også skal underholdes. Tænk derfor over, at det skal være nemt at få barnevognen med rundt.

Planlæg en ferie i Danmark med teenageren, hvor alle har det sjovt

Det kan nogle gange være lidt sværere at planlægge en sommerferie, hvor teenagere også skal være underholdt. Det kan derfor være en fordel at planlægge ferien i Danmark sammen med teenageren, således I kan finde på noget, der er sjovt for alle.

Måske er der nogle særlige steder rundt om i landet, der kunne være spændende for hele familien at besøge. Det kan for eksempel være dykning, vandski, klatring eller andre aktiviteter, hvor der sker lidt mere.

Ferie med hund i Danmark, hvor familie og hund kan boltre sig

Skal du have din hund med på ferie i Danmark, er det vigtigt at finde et sted, hvor det netop er tilladt at have hund med. Derudover er det også meget sjovere for din hund, hvis der er gode udearealer, hvor den rigtig kan boltre sig. En destination i nærheden af en strand eller skov kan for eksempel være en oplagt destination.

Selvom du har hund med på ferie, kan der sagtens planlægges aktiviteter som forlystelsesparker og andre udendørsaktiviteter, da der mange steder er mulighed for at tage sin hund med. Det kan derfor blive en sjov ferie både for familien og hunden.

Få en på opleveren med kør-selv-ferie i Danmark

Bilferier er en fantastisk måde at få en billig ferie på, uden du behøver at gå ned på oplevelser. Det er for eksempel oplagt at leje forskellige sommerhuse rundt om i landet, hvor I tager et par dage de forskellige steder. På den måde får I set en større del af landet, men I har en stor del af styringen selv.

I kan også pakke telt og sovepose i bilen og holde ind ved en campingplads, der lige falder i jeres smag. Det er en mere fri måde at have en kør-selv-ferie på. Bilferien er derfor en fantastisk måde at komme ud i den danske natur på, men samtidig have mulighed for at køre videre til større byer for at opleve bylivet.

Den velfortjente miniferie i Danmark, hvor du kan koble af

Er du ved at planlægge en miniferie i Danmark, er der mange muligheder. Her bliver vores beskedne størrelse pludselig en fordel. Du skal nemlig ikke bruge en masse transporttid, selvom du skal fra den ene ende af landet til den anden.

Danmark byder på en masse hyggelige byer, hvor du kan tilbringe en forlænget weekend. Det kan for eksempel være en tur til Skagen, Søndervig, Klitmøller, Tisvildeleje eller et helt femte sted, der har vakt din opmærksomhed. Kystbyerne er især et besøg værd for turister, da der er mange seværdigheder og oplevelser, uden det bliver for storbyagtigt.

Oplev nye hjørner af landet med en ø-ferie i Danmark

Danmark er spækket med de skønneste øer. Det er derfor oplagt at tage en ferie i Danmark, hvor du oplever forskellige attraktioner på de danske øer. De mange øer har typisk en særlig charme over sig, hvor man kan slappe helt af og komme ned i gear. Det er derfor en oplagt løsning til den afslappede ferie, hvor naturen og omgivelserne skal nydes i fulde drag.

Din ø-ferie i Danmark kan for eksempel gå til Samsø, Læsø, Ærø, Fanø og mange andre øer. Derudover er der selvfølgelig også Bornholm, der har en masse at byde på, når det kommer til natur og kultur.

Prøv en aktiv ferie i Danmark med gang i den

Skal der ske noget i din ferie, er det oplagt at gå efter en aktiv ferie i Danmark. Også her er der mange muligheder for at få én på opleveren. Er du vild med at cykle, skal du begive dig ud på en cykelferie. Pak det mest nødvendige, og lej hytter, hotelværelser eller indloger jer på vandrehjem, så I ikke skal have telt og sovepose med. Der er en masse fantastisk natur, du kan nyde fra cyklen på din tur rundt i landet.

En aktiv ferie i Danmark kan også være en blanding af forskellige sportsgrene. Der findes en masse feriecentre og lignende, hvor der er mulighed for at spille tennis, badminton og så videre, eller komme på hold sammen med andre feriegæster i sjove aktiviteter.

Er du sent ude? En Last minute-ferie i Danmark kan sagtens lade sig gøre

Er du lige sent nok ude med at få planlagt en ferie i Danmark? Det betyder ikke, at ferien er aflyst. Du kan sagtens finde last minute-feriedestinationer. Der er blandt andet en masse offentlige shelters rundt i landet, hvor I kan slå lejr og få en hyggelig ferie. Derudover er der altid de gode endagsture, I kan tage på, hvor I kan tage rundt i landet og opleve spændende attraktioner og aktiviteter.

Andre ferietyper – inspiration til de skønneste ferier i Danmark

Der er mange muligheder, når du planlægger ferie i Danmark. Vil du for eksempel dyrke din passion for golf, kan du dedikere din ferie til at spille golf. Det kan også være, du vil helt ud i naturen og nyde tilværelsen fra en kajak eller kano. Naturen kan med fordel også nydes fra et telt, hvor du kan vågne op til fuglefløjt og idyl.

Elsker du at ligge og dase i solen, er en strandferie et must for dig. Du kan med fordel leje et sommerhus kun et stenkast fra stranden, således du kan starte morgenen med en forfriskende dukkert og efterfølgende nyde sommervejret fra strandkanten. Til de frisindede er der også mulighed for at prøve kræfter med nudiststrande, som kan være en oplevelse værd.

Er du ved at planlægge en romantisk ferie med kæresten, skal du overveje wellness. Det er en fantastisk måde at komme helt ned i gear på og nyde hinandens selskab. Uanset hvilken type ferie du er på udkig efter, har Danmark den ferie, der kan give dig en fantastisk oplevelse.

Ferie for handicappede i Danmark med indbydende forhold, der gør det til en god oplevelse for alle

Skal du planlægge en ferie i Danmark, hvor der er sørget for handicapvenlige omgivelser, er der flere feriecentre, der er et oplagt valg. Derudover er der også sommerhuse, der har dedikeret sig til at gøre det handicapvenligt, således alle kan få en god ferie. Der er derfor rig mulighed for at planlægge en god ferie i Danmark, hvor alle kan være med.

En ferie på Bornholm, der er spækket med natur og kultur

Vores alles solskinsø – Bornholm. Øen byder på de skønneste oplevelser, hvor der både er kulturelle oplevelser som museer og de karakteristiske rundkirker. Derudover er der masser af natur, hvor især klitterne er en oplevelse værd. Der er spækket med skønne sommerhuse og ferielejligheder på Bornholm, som kan være den perfekte base for din ferie, når du skal drage ud på eventyr på øen.

Få alt, hvad du kan ønske dig med en ferie i Jylland

Jylland byder både på storbyer og idylliske landområder. Der er især en masse skønne områder ud mod kysterne, hvor der er de lækreste strande. Derudover finder du også en masse gode forlystelsesparker i Jylland som Djurs Sommerland, Legoland og Fårup Sommerland. Du kan med fordel leje et sommerhus i Jylland og tage på en masse endagsture under dit ophold.

Den fantastiske ferie på Fyn

Fyn er fin. Her er der nemlig en masse oplevelser at hente, når du er på ferie. Du kan blandt andet opleve den eventyrlige stemning med inspiration fra H.C. Andersen, som er at finde i Odense. Du kan også bevæge dig ud i de mindre byer og for eksempel leje et sommerhus på Fyn, hvorfra du kan nyde natur og hav inden for rækkevidde.

Oplev kystbyer og storbystemning med en ferie på Sjælland

En ferie på Sjælland er mere end bare en storbyferie i København. Sjælland har en masse skønne områder at byde på, hvor der især er mange attraktive kystbyer. Lej for eksempel et sommerhus på Sjælland, og tag på opdagelse i byer som Gilleleje og Dragør, samtidig med at du slår et smut forbi København og oplever storbystemningen.

Kom tæt på historien med en ferie på Sydhavsøerne

Vil du ud på nogle af de større øer i Danmark, er Sydhavsøerne et rigtig godt bud. Her finder du Lolland, Falster og Møn, der hver især har noget særligt at byde på. Møn byder for eksempel på byen Stege, hvor der er en masse levn fra historien at opleve, når du går igennem byens hyggelige gader.

Leder du efter feriehus: Find feriebolig i Danmark her