Tips til ferie med hunden

Jeanette |
Pixabay.com

Sommerferien er lige om hjørnet. Det er hyggeligt at holde ferie med hele familien. Men hvad gør I med hunden? Den kan I selvfølgelig sagtens tage med på jeres ferie. Vi anbefaler, at I vælger et feriehus frem for camping eller hotel. Dette skyldes, at i et feriehus kan jeres hund slappe mere af og løbe frit på grunden – hvorimod den på et hotel er lukket inde på et hotelværelse. Og på campingpladsen er der lyde hele tiden. Der er varmt, og pladserne er ofte små, så den skal være i snor hele tiden for ikke at løbe over til andre campister. I både Danmark og udlandet har Cofman masser af feriehuse, hvor I kan tage hunden med. Vi har over 15.000 feriehuse i Danmark, hvor I kan tage jeres bedste ven med og over 95.000 feriehuse i hele Europa.

Når I søger efter feriehuse til hele familien og hunden, er det en god idé at angive, hvor mange husdyr I har med under feltet ”Antal husdyr”. Når I vælger dette, er I sikre på, I må have hund med på jeres kommende ferie.

Er I i tvivl, om I skal tage hunden med? Hos Cofman mener vi, at I kan have stor glæde af hinanden på ferien. Hunden kan være en god følgesvend, hvis I skal ud at fiske, vil holde ferie på landet eller skal på vandreferie. Der er mange gode steder I kan holde jeres ferie med hunden. Lande som Danmark, Tyskland, Frankrig, Italien, Sverige, Østrig og Spanien er gode og populære rejsemål, hvis I skal have hunden med på ferie. I Danmark er der mange gode hundeskove rundt i landet. Besøg f.eks. Vilsbøl Klitplantage ved Klitmøller eller Hornbæk Plantage ved Hornbæk.

Vi anbefaler jer dog at få hunden passet af familie, venner eller på et internat, hvis I er ude at opleve hele dagen, og hunden ikke kan komme med. Det kan være længe hunden skal være alene i huset, hvis I er væk fra morgen til aften.

Pixabay.com

I kan her læse om gode tips til ferie med hunden:

- Efterlad aldrig hunden alene i bilen i længere perioder – og slet ikke hvis det er varmt, og solen står direkte på bilen. Husk at lade vinduer stå på klem.

- Hav altid rigeligt med vand med i bilen, så hunden kan få væske. Det kan blive meget varmt undervejs.

- Sikr jer, at der kommer frisk luft om til hunden, mens I kører. Bagest i bilen kan der blive meget varmt.

- Har jeres hund et hundepas? Hvis I rejser uden for Danmarks grænser, er det vigtigt, at I sætter jer ind i de regler, der er i ferielandet.

- Er hunden vaccineret efter gældende krav?

- Husk et hundetegn og halsbånd. Det et lovkrav i mange lande. Derudover er det en god idé, hvis hunden løber væk – så er det nemmere at finde jer igen.

- Det er en god idé at tage hundens eget fodermærke med. Det er sjældent, at I kan købe hundens favoritfoder i andre lande. Dertil får mange hunde dårlig mave, hvis den pludselig skal spise nyt og anderledes foder.

Pixabay.com

I skal huse at passe på jeres hund, da der om sommeren ofte kan ske skader. Ifølge Agria Dyreforsikring så kommer mange hunde til skade om sommeren, fordi ejeren ikke er opmærksom på, hvilke farer der er i naturen.

Vi har herunder samlet de 11 skader, som er hyppigst om sommeren:

- Hedeslag: som nævnt tidligere, så lad aldrig hunden blive alene i bilen – det er lige meget om bilen er i sol eller skygge, så kan der nemt blive op til 50-70 grader.

- Hugorme: Når det er sommer, kan du risikere at støde på hugorme. Vær opmærksom i det høje græs, da hugormens bid kan give skader på hundens hjerte, lever og nyrer. Søg hurtigt en dyrlæge, hvis skaden sker.

- Bi- og hvepsestik: ét lille stik er ikke farligt, men bliver hunden stukket flere gange, stukket i munden eller brodden bliver siddende, kan det skabe en allergisk reaktion. Der kan ved en allergisk reaktion være behov for, at hunden skal tilses af en dyrlæge.

- Snitsår: Om sommeren er der mange, der tilbringer tiden udenfor og får en kold forfriskning. Der kan derfor ligge knuste flasker eller andre skarpe genstande på jorden, som kan give snitsår på poter og resten af hundens krop. Hvis hunden får et snitsår er det vigtigt, at såret bliver renset, og at hunden ikke slikker i det. Hvis såret er gået igennem alle hudlag, skal det sys senest inden 6-8 timer.

- Rester efter grill og picnic: Dette gælder hjemme i haven, men også når I er ude at gå tur, og der er rester fra en picnic. Der kan være ben i grillkødet, som kan splintre i munden og lave skader i gane, svælg, spiserør, mave samt tarm. Derudover må hunden heller ikke få majskolber, da de sætter sig som en prop i tarmen og oftest skal opereres ud. Din hund vil få symptomer, hvis den har spist noget dårligt – dette kan være forstoppelse, ubehag ved indtagelse af drikke og spise, opkast og generel nedstemthed, som er symptomer på smerter.

- Fugteksem: Bader din hund ofte i havet, poolen eller svømmebassinet, så er det vigtigt, at I tørrer den ordentligt. Specielt pelsen og ørene, da våd og fugtig pels kan føre til svampeinfektion i ører eller til fugteksem. Ved fugteksem bliver hundens hud rød, øm og irriteret. Opsøg en dyrlæge, hvis din hund viser symptomer på fugteksem eller svampeinfektion.

- Vandhale: Hvis din hund har fået ”vandhale”, betyder dette, at den har fået betændelse i halen. Dette skyldes, at den har været kold eller nedkølet på bagdelen i længere tid. Du kan selv lindre smerten ved at give hunden varme og hvile. Ellers opsøg en dyrlæge, da det er meget smertefuldt for hunden. ”Vandhale” undgås ligesom fugteksem ved at tørre hunden grundigt og undgå træk, når den er våd.

- Algeforgiftning: Hvis din hund bader et sted med mange alger, er der en risiko for algeforgiftning. Undgå derfor altid vand med alger. Hvis hunden selv hopper i, er det vigtigt, at den ikke slikker sin pels efterfølgende – tag den straks til dyrlæge. Symptomer på algeforgiftning er oftest, at din hund er urolig, ryster, kaster op eller slingrer.

- Solskoldning: Ligesom os mennesker så har hunde også brug for at beskytte sig mod solen og dens stråler. Det er derfor vigtigt, at din hund altid har mulighed for at komme i skygge. Det er en god idé at smøre solcreme på de mest udsatte steder såsom ører, snude, mave og pung.

- Flåter: Tjek din hund for flåter hver dag. Flåterne kan overføre sygdomme som borrelia og anaplasma, og det er derfor vigtigt at få dem fjernet med et samme. Symptomerne på disse sygdomme kan være feber, træthed og nedsat appetit. Hvis du ønsker at undgå flåtbid, kan du benytte naturprodukter og spray. Du kan også få dyrlægen til at udskrive forebyggende tabletter. Selvom din hund får noget af ovenstående, er det alligevel en god idé at tjekke dagligt.

- Ispinde: Giver du din hund den sidste bid af isen, så vær opmærksom på, at den ikke bliver for ivrig og tager ispinden med. Splintret dele af ispinde kan nemlig sætte sig fast i svælget og forårsage skader på både gane, svælg, spiserør, mavesækken samt tarmen. Vær også opmærksom på, om din hund finder uldpinde på jorden.

Pixabay.com

Cofman ønsker jer alle en dejlig og sikker sommer med familie, venner og hunden.