Lystfiskerferie i et feriehus

Jeanette |
Pixabay.com

Hvis dit liv går helt i fisk,
så tag fri en uge.
Sig farvel til bord og disk
og den lumre stue.
Smid det over bord.
Vi starter på en frisk.
tag ud og fang lykken.
Tag med ud å fisk“.

Man får da kun lyst til at tage på lystfiskerferie, når man hører denne sang. Glæd jer til en ferie i et af Cofmans lystfiskerhuse, hvor I vil bo tæt på gode fiskesteder, og hvor I efterfølgende kan nyde jeres fangst på husets grill.

Pixabay.com

Danmark

Det er nærmest lige meget, hvor man opholder sig i Danmark – der er altid en sø, et vandløb eller en kyst i nærheden. Vi er heldige i Danmark at have noget af Europas bedste fiskevand med stor variation af fisk. I finder bl.a. kæmpetorsk på over 10 kg. i Skagerrak, langs kysterne finder I blanke havørreder, i landets søer finder I regnbueørreder, og i åerne finder I laks og stalling – så man må sige, at vi er heldige med udvalget. I Danmark er lystfiskeri både egnet for den erfarne lystfisker og for familien, der vil på tur og vise familiens yngste, hvordan man fanger friske fisk.

Vær opmærksom på, hvor I må fiske. Hvis I har et fisketegn, må I fiske ved havet og kysterne. Vil I fiske I vandløb eller søer, så skal I have tilladelse af lodsejeren eller købe et fiskekort – udover fiskekortet, skal I også have det obligatoriske fisketegn.

Vil I bare på en lille familietur eller vennetur, så kan I tage til en af landets mange ”put and take” søer. Her kan I fiske mod betaling uden nogen krav om fiskekort eller fisketegn. I kan oftest her leje fiskestænger og diverse grej, så I kan fange søens ørreder.

Pixabay.com

Norge

I Norge er fiskeri en vigtig del af deres livsstil. Der er altid gode muligheder for at fiske grundet de utallige søer og elve samt den endeløse kystlinje. Der er stadig overraskende mange nordmænd, som bor langt fra alting i øde områder, på stejle fjeldsider, i skove eller nær store elve. Vil I se, hvordan de lever, så anbefaler vi, at I ser ”Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo”, som er en række norske dokumentarprogrammer. Her kan I få et indblik i deres liv væk fra civilisationen, hvor de lever af at lystfiske.

Der er mulighed for at fiske i hele Norge, men specielt Hemsedal og Gjævik er gode steder for fiskeri i ferskvand. Her kan I være heldige at fange helt, stalling, gedde og ørreder – som bare er nogle af de almindelige arter.

I kan også sejle ud på det åbne hav lang de uspolerede kyster, hvor I kan finde store fisk som bl.a. torsk, kuller, sej, rødfisk, rødspætte, brosme, helleflynder, makrel og lange. En af grundene til de mange fiskearter er det kolde og klare vand I vil befinde jer i.

Vi har da også lige en fun fact til jer, inden I booker er feriehus og tager afsted på lystfiskeferie. Ifølge National Geographic er Norges kystlinje hele 101.000 km lang, hvilket svarer ti,l at den kan nå 2,5 gange rundt om Jorden – hvis man altså strækker den ud.

Pixabay.com

Sverige

I Sverige er der også rig mulighed for at fiske. I det sydlige lavtliggende og frodige landskab kan I fiske ved kysten, i elve og søer året rundt. Jo længere I kommer ind i midten af Sverige med tætte skove, varierer sæsonen normalt fra april til november. Og hvis I tager helt over til Lapland, så er sæsonen fra maj til oktober.

Der er ca. 100.000 søer i Sverige, så mon ikke I kan finde et perfekt spot til jeres tur. Tag en tur til Sveriges største sø, som har et overfladeareal på ca. 5.600 km². I søen Vänern har I fantastiske fiskemuligheder og I kan både få laks, gedde, ørreder og sandart på krogen.

I kan også besøge ”put and take” søerne - som i Danmark. Der findes mange af dem i Sverige – specielt i Midt- og Sydsverige.

Besøg også Dalälven, som er den sydlige del af en 200 km lang elv. Den er omgivet af enge, vådområder og marklandskaber. Også her er der fantastiske fiskemuligheder – I kan fange store gedder, aborrer og sandarter. Tilbage i 2010 blev den største ferskvandssandart fanget i netop denne elv.

Vil I fiske ved kysten, så er der også rig mulighed for dette. Lej en båd, og sejl ud, eller fisk fra kysten. I har både mulighed for at få fat på store havørreder, gedder, torsk, makrel og hornfisk. I kan også tage en guide med ud på vestkysten, hvor I kan søge efter hummer eller østers.

Pixabay.com

Sikkerhed

Vær altid opmærksom på sikkerheden, når I færdes i eller nær vandet. Læs gerne disse tommelfingerregler, inden I tager afsted.

  1. Planlægning – tænk på sikkerheden, og planlæg turen, så får I en mere bekymringsfri tur.
  2. Medbring nødvendigt udstyr – det skal gerne være i ordentligt stand.
  3. Respekt – hav respekt for vejret og vandet.
  4. Sikkerhed – hav altid redningsvest på eller anden form for flydeudstyr.
  5. Tag aldrig ud at sejle påvirket af alkohol eller stoffer – sørg for at være udhvilet og frisk.
  6. Husk at tage hensyn til miljøet.
Pixabay.com

Vores lystfiskerhuse

Vores lystfiskerhuse er som alle vores andre huse hyggelige og perfekte til en god ferie. Der er dog nogle fordele for jer fiskere, som gør huset til et lystfiskerhus. I finder bl.a. en fiskerenseplads, en stor fryser, tørreplads til tøj og en spand med låg til fiskeaffald. Derfor vil et lystfiskerhus være et super valg for jer, som vil på lystfiskerferie.