Dilemma: Feriehus eller hotel i syden?

Pixabay.com

Camilla |

 

Mange vælger måske at tage på hotel, når de tager til syden på ferie, da dette virker som den hurtigste og letteste løsning. Men hvad er der egentlig af fordele og ulemper ved at vælge et hotel? Dette blogindlæg kommer til at handle om fordele og ulemper ved henholdsvis at vælge at tilbringe ferien i et feriehus eller at tilbringe ferien på et hotel.

 

Pixabay.com 

Hotel

Fordele

Der vil ved at tage på hotel være mange fordele i forhold til at tage i et feriehus. Dette kommer meget an på, hvem I er der skal afsted, og hvad I ønsker at få ud af jeres rejse. 

Er I ude efter en charterferie, hvor man ønsker at blive opvartet, er et hotel helt klart en god idé. Herudover er det i forhold til afrejse fra hotellet utrolig nemt, da rengøringen bliver klaret af hotellets personale, og der vil ind imellem være nye håndklæder mv. til jer.

Et hotel ligger oftest i centrum af byen eller tæt på centrum. Dog findes der et hav af hoteller, så I selv kan vælge, hvilken placering hotellet skal have i forhold til centrum, stranden mv.  - afhængigt af, hvad I ønsker. Med et feriehus ville man ikke være garanteret at være lige i centrum, da feriehuse oftest ligger langt fra centrum – der, hvor naturen er. Hvis I vælger et hotel vil I have mulighed for at have butikker og restauranter nærmest som naboer. 

Ulemper

En klar ulempe ved at tage på hotel i forhold til et feriehus er privatlivet. Hvis I ønsker en ferie, hvor I kan slappe af i ro og fred, vil et hotel ikke det rette sted for jer. Selvfølgelig vil der kunne findes nogle hoteller, der ikke er nær så store, og at der derfor ikke er så mange mennesker omkring jer. Men vælger I et hotel i højsæsonen er I garanteret en masse mennesker rundt om poolen og på hotellet døgnet rundt.

En anden ting er, at I på et hotel går glip af den skønne natur og måske en have, som et feriehus kan tilbyde jer. Hoteller i syden ligger oftest i centrum tæt på butikker og hovedgaderne, hvilket selvfølgelig også kan være en fordel for nogle, men for andre er naturen også lige så skøn at have omkring sig. Igen – det kommer meget an på, hvilke ønsker I har til jeres ferie.

 

Pixabay.com 

 

Feriehus

Fordele

Familietid! En fordel ved et feriehus er, at du får en masse kvalitetstid med din familie og er garanteret privatliv. Ved et feriehus har I poolen helt for jer selv og måske tilmed jeres eget private spabad, aktivitetsrum og sauna. Poolen vil ikke være lukket om aftenen, og I kan benytte jer af den, lige præcis når I har lyst.

Der er plads til fuld afslapning, og I bestemmer helt selv tempoet på ferien. Der er noget over dét at kunne åbne havedøren og lade børene lege i haven, imens der bliver grillet på terrassen, som der ved et feriehus er rig mulighed for.

Ulemper

Ved nogle feriehuse ønskes der ikke ungdomsgrupper under 25 år, og et feriehus vil i nogle tilfælde ligge lidt væk fra byen og det sociale liv, som unge ofte søger, når de tager på ferie sammen. Det ville derfor ikke være ideelt som ungdomsgruppe at vælge et feriehus frem for et hotel.

En anden ting ved et feriehus er, at mange ting skal gøres selv. Det er muligt at betale sig til, at rengøringen bliver ordnet, men i løbet af ferien er det jer selv, som står for madlavning, at rydde op mv. 

Valget imellem et hotel og et feriehus er derfor afhængig af, hvad I ønsker af jeres ferie – og der er masser af muligheder, uanset hvad I ønsker. Både ved valg af hotel samt feriehus er det muligt at vælge, hvor det skal være placeret, og i hvilken afstand til blandt andet havet, indkøbsmuligheder mv.

Vi håber, denne blog kunne give jer en idé om, hvad der vil være mest attraktivt for jer.

 

Cofman anbefaler, at I besøger Italien, Spanien eller Frankrig