Top 5 storbyer i Europa

Nadia |
Pixabay.com
Europa byder på en masse lækre byer og aktiviteter, der alle har sin charme og er et besøg værd. Her får du en guide over vores top 5 storbyer i Europa hos Cofman, som giver dig et unikt overblik over dine muligheder.

Lissabon

Fra en af vores centralt placerede ferieboliger kan I, udover Lissabons hyggelige gader og flotte arkitektur, opleve katedralen Sé, der er byens ældste kirke. I byens ældste bygning, Castelo de Sao Jorge, er det muligt at tage på en guided tur og nyde bygningen, den smukke udsigt og det dejlige, grønne område, der omgiver slottet.

Udsigten nydes endnu bedre fra Elevador de Santa Justa, en 45 meter høj elevator, som siges at være ét af de mest romantiske steder i Lissabon, og hvor vi har et spændende udbud af feriehuse.

Tag på tur, smag på portugisiske delikatesser – og husk portvinen, som er et af Portugals kulturelle varemærker.

Tip: På portugisisk er der forskel på ordet ”tak,” alt efter om det er en mand eller kvinde, der siger det. Kvinder siger: ”obrigada”, mens mænd siger: ”obrigado.”

Pixabay.com

Paris

Bo i det smukke Paris, hvor en tur forbi det verdenskendte must-see, Eiffeltårnet, bør være på to-do-listen.

Et af verdens fineste og mest besøgte museer, Louvre, hvor Mona Lisa blandt andet hænger, er ligeledes et besøg værd. Katedralen Notre Dame, som vi nok alle kender fra Klokkeren fra Notre Dame, bør også besøges.

Nyd de franske specialiteter som macaroons, oste og fantastiske vine i Paris’ smukke, romantiske omgivelser.

Tip: Nyd din morgenkaffe på en fransk café – og snup en crossaint til. De er super gode!

Pixabay.com

Budapest

Oplev Budapest gennem en food-walking tur. Smag på lokale, ungarske retter og besøg Great Market Hall, hvor I måske finder inspiration til aftensmaden i jeres feriebolig, samtidig med, at I oplever nogle af byens topattraktioner. Skulle ungarsk mad forresten være et hit, er det muligt at tage madlavningskursus i Budapest, så disse kundskaber kan tages med hjem fra sommerhus.

St. Stephen’s Basilica, en stor katedral fra 1900-tallet, er et besøg værd. I bygningen med den smukke arkitektur kan man endda opleve orgelkoncerter.

Tag på bådtur, og se smukke Budapest på afstand. Det er også muligt at gøre om aftenen, hvor byens lys er tændt og reflekteres fint ud i vandet.

Tip: Download en app til valutaomregning inden dit besøg – kursen på de ungarske forint er svær at regne ud, når man står i en butik.

Pixabay.com

Malaga

Nyd sensommeren, og lej et sommerhus i Málagas fine centrum, der byder på noget for enhver smag. Et besøg forbi Castillo de Gibralfaro, et stort slot fra 1400-tallet, hvor udsigten er ubeskrivelig flot, er blandt andet at anbefale. Pablo Picasso blev født i Málaga, og Picasso-museet er for den kunstinteresserede et must.

Muelle Uno er Málagas havn, hvor der er plads til en smule shopping, til at nyde et godt måltid mad og måske en drink på en af de hyggelige restauranter - eller baren med udsigt ud over havnen.

Shopping er der ligeledes gode muligheder for på Calle Larios, som er hovedgaden i Málagas centrum – her er alle slags butikker, caféer og fine bygninger.

Tip: Prøv den spanske tapas - og gerne med et glas sangria til! Til dessert bør I overveje churros og varm chokolade – Uanset vejret og temperaturen er de værd at prøve.

Pixabay.com

Warsawa

I den gamle bydel i Warsawa, som er yderst anbefalelsesværdig, ligger Castle Square, med flotte og farverige bygninger.

Warsawa i Polen byder på alt fra kunstmuseer til militærmuseer, hvor det er muligt at opleve kultur fra forskellige vinkler.

Byen kan også opleves gennem en guided tur, hvor parker, paladser, kirker og katedraler er på dagsordenen. Få en anderledes kulturoplevelse, tag på Food Tour og smag på polske specialiteter og vodka.

Tip: Level 27 Bar & Club byder på festligheder, cocktails og fantastisk udsigt!

Pixabay.com

Pixabay.com