Enestående oplevelser i Norge

Jeanette |
Pixabay.com

Besøg skønne Norge, som er kendt for sin smukke natur. Bjerge, gletsjere og store vidder pryder det norske landskab og gør det unikt. Landet er en populær destination for lystfiskeri, vandreture og skiløb. Vi har her samlet noget af det, I kan opleve, når I besøger Norge.

Pixabay.com

Nordlys

Et af de mest fantastiske naturfænomener i verden kan observeres i Norge. Her skabes naturens egen fyrværkeri. Nordlysene tiltrækker årligt tusindvis af turister til Norge. Og de kommer for at se denne spektakulære begivenhed. Kort forklaret, så dukker lysene op om natten, når himlen er mørk. Lysene er et show af dansende neonrør i farverne grøn, lyserød og violet. Rejs til Tromsø mellem slutningen af september og slutningen af marts – så har I mulighed for at se nordlys i mørket mellem tidlig eftermiddag og sen morgen.

Pixabay.com

Fjordsafari

På grund af det særlige landskab i Norge er der mange dele af landet, der kun kan besøges med båd. Dette har den fordel, at I kan opleve landskabet fra et helt nyt perspektiv. Vi anbefaler derfor at prøve en fjordsafari. Her sejler du mellem stejle klipper og bjergtoppe – og kan beundre op til 120 meter høje vandfald fra båden. I sommermånederne tilbydes der flere bådture dagligt. De inkluderer både en guidet tur og en frokost, hvor I bl.a. kan være heldige at se kaskelothvaler, spækhuggere, pukkelhvaler, grindehvaler og vågehvaler. Derudover kan du være rigtig heldig at se sneugler.

Pixabay.com

Oslo

Norges hovedstad, Oslo, er omgivet af smukke skove og søer. Her er der rig mulighed for friluftaktiviteter for hele familien. Derudover er Oslo en af Europas hurtigvoksende hovedstæder, og den både er et kulturelt og økonomisk knudepunkt. Oslo har en innovativ madkultur, og generelt summer Oslo af liv året rundt. Besøg bl.a. Operahuset, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og Bjørvika, som er med til at give byen et helt nyt udtryk.