Aktiviteter i efterårsferien

Line |
Pixabay.com

Uanset hvor i landet du vælger at holde din efterårsferie, er der masser af sjove, spændende og afslappende aktiviteter at finde for hele familien. Lejer du et sommerhus gennem Cofman, vil du kunne komme lidt væk fra hverdagen i nye rammer både inde og ude. Her vil du få et værdifuldt overblik over idéer til mulige aktiviteter rundt om i Danmark, så du og din familie eller venner vil få skabt en masse gode minder sammen. Vi kender jo det spændende danske efterårsvejr, så der er aktiviteter til både smukke solskinsdage og regnfulde gråvejrsdage.

Pixabay.com

Hvad kan man lave i et sommerhus?

Der findes et væld af aktiviteter, som egner sig helt perfekt til en sommerhustur. Ferie i et sommerhus er lig med tid til nærvær, og du har mulighed for at lave nogle af de ting, der ikke er tid til i en travl hverdag. Uanset om du rejser solo eller med andre, er der masser af hyggelige ting at lave under et sommerhusophold:

 • Spil! Der er intet hyggeligere end et sjovt brætspil eller at lægge en god kabale med et kortspil. Mange hyggelige timer venter forude, når først spillet kommer på bordet. Udfordr dig selv og dine nærmeste, og hav eventuelt en sjov præmie med til vinderen.
 • Madlavning! Der er ikke altid tid til at kaste sig ud i de helt vilde opskrifter derhjemme, men i et sommerhus er der tid og ikke mindst ro til at hygge om et godt måltid mad. Inddrag alle i madlavningen, og få en masse hyggelige timer sammen i køkkenet. Hvis I er flere, kan I fordele en tre-retters menu ud på jer alle, så det bliver et helt festmåltid.
 • Film! Vi kender det alle … Hvis hverdagen er lidt for hektisk, er det tit kun de første 10 minutter af en film, man kan holde sig vågen til. Men det er anderledes i et sommerhus. Find de varme dyner frem, tænd eventuelt op i pejsen - hvis du booker et sommerhus med en sådan - fyld en god top på slikskålen, og sæt så i gang! Hvem ved … Måske kan I nå et helt filmmarathon?
 • Bøger! Du bliver tit anbefalet at læse både det ene og det andet, og du ville egentlig gerne. Men det kan være svært at finde tiden til det. I et sommerhus er det bare at finde den blødeste stol eller sofa, smække benene op og finde bestselleren frem.
 • Hjernetræning! Find en spændende sudoku eller krydsord frem og gå så bare i gang. Det kan også være sjovt at være flere om én opgave eller måske battle om, hvem der først bliver færdig.
 • “Du-bestemmer-dag”! Hvis I er afsted en uges tid og er flere personer samlet, kunne det være sjovt, at man hver især fik en dag, hvor man selv måtte vælge aktiviteterne. Her kan du virkelig være kreativ og udfordre din familie eller dine venner - og måske overskride lidt grænser.
Pixabay.com

Udendørsaktiviteter i den danske natur

Vi har før oplevet ganske pænt efterårsvejr i uge 42, så hvorfor skulle vi ikke også være heldige i år efter den skønne og solrige sommer? Der er masser af udendørsaktiviteter, I kan kaste jer ud i, når I er på sommerhustur:

 • Tag cyklerne med! Det kan være rigtig hyggeligt med en stille gåtur, men I vil kunne udforske langt mere på cykel. Hvis I er i en by, kunne det være, at de helt store naturoplevelser er lige rundt om hjørnet, og hvis I bor i naturen, kunne en cykeltur måske få jer ind til en hyggelig by.
 • Bliv vinterbader! Eller i hvert fald efterårsbader, selvom temperaturen nok vil lede tankerne hen på frostgrader. Men det er en sjov oplevelse at få et lille kuldegys i et af de danske farvande, og det gør det endnu hyggeligere at komme tilbage til et varmt sommerhus, hvor I kan varme jer med dyner og god mad.
 • Drageflyvning! Det er nok mest en aktivitet for dem, der rejser med børn, men det kan faktisk være ganske sjovt at flyve med drager. Vær eventuelt kreativ, og lav dragerne selv, så I kan få en hyggelig formiddag ud af det.
 • Leg fotograf! Der er masser af smukke motiver i den danske natur, og det kan give nogle fantastiske billeder. Find et smukt edderkoppespind, fang et billede af morgensolen eller tag et selfie med de rødlige trætoppe i baggrunden.
 • Få frisk luft og motion! Om det så er en lang løbetur eller en kortere gåtur, er det en fantastisk måde at opleve udendørslivet på.
Pixabay.com

Oplev seværdighederne dér, hvor du holder efterårsferie

Efterhånden er det blevet så populært at rejse uden for Danmarks grænser, at vi af og til glemmer, hvor mange fede og spændende seværdigheder, vi egentlig har herhjemme. Et rigtig godt tip er at undersøge området omkring dit sommerhus på forhånd, så du ved, hvad der er at opleve. Seværdighederne afhænger naturligvis af den destination, du vælger, men du får lige lidt inspiration med på vejen:

 • Tag på museum! Danmark byder på så mange spændende historier, så en tur på museum er både lærerig og kulturberigende.
 • Tag i en dyrepark! Der er både zoologiske haver og akvarier rundt om i landet, og der er spændende aktiviteter at hente for alle aldre.
 • Udforsk en smuk kirke! Det kræver ikke nødvendigvis en bestemt lejlighed at gå i kirke, så hvorfor ikke få en god formiddag ud af at besøge en af Danmarks mange kirker?
 • Tag på storbyferie! Uanset om du er i Jylland, på Fyn eller Sjælland, er du tæt på en storby. Måske ikke i stil med New York - men både Århus, Odense og København byder på masser af seværdigheder.
 • Spis den lokale mad! Man kan blive så overrasket over, hvor lækker den lokale mad er rundt om i landet, og trods Danmarks forholdsvis lille størrelse, er der stor variation i de lokale delikatesser.
Pixabay.com

En uge i sommerhus i uge 42 i Danmark kan altså fyldes op med både afslapning på sofaen og et væld af aktiviteter på inde og ude. Det væsentlige er, at du agerer anderledes, når du tager væk fra de faste hverdagsrammer, og du vil helt sikkert komme hjem med mere overskud, energi og en rygsæk fuld af nye minder.