Fem fantastiske destinationer i Danmark

Nadia |
Pixabay.com

Turen går til Danmark - og disse fem fantastiske destinationer bør helt klart besøges! Om du er til smuk natur, kulturelle oplevelser, lange gåture ved havet, zoologisk have, at smage lokale specialiteter eller noget helt sjette, har Danmark en destination til dig.

Pixabay.com

Rømø

Rømø er en af øerne i Vadehavet ved den danske vestkyst. Øen byder på en stor, flad sandstrand og smuk natur til gå- og cykelture. Kom helt tæt på naturen ved et besøg hos Nationalpark Vadehavet. Her vil I opleve og lære om Vadehavet og tidevandsområdet, og der vil være en masse forskellige oplevelser alt efter årstid - i november kan I eksempelvis plukke østers og se sæler. Ønsker I at lege og konkurrere mod hinanden, er der rig mulighed for dette i Rømø Lege- og Labyrintpark, der indeholder en masse aktiviteter for både børn og voksne.

Pixabay.com

Blokhus

En lille turistby i Nordjylland med Fårup Sommerland inden for rækkevidde, er blandt andet det, der gør Blokhus til det perfekte sted for familieferien! Byen byder på en masse forskellige oplevelser, og der er eksempelvis mulighed for både at se, hvordan salt laves i Blokhus Salts sydehytte og at lave sin egen salt hos Blokhus Salt, hvor der også kan bruges forskellige urter fra urtehaven. Skulpturparken Blokhus er bestemt også et besøg værd! Her finder I skulpturer i forskellige materialer som sand, beton og træ! I juletiden er der også mulighed for at se Skulpturparken Blokhus’ magiske juleshow og købe fine ting i juleboderne. Har I lyst til en gåtur i den smukke natur, bør Blokhus Klitplantage besøges.

Pixabay.com

Blåvand

I det sydlige Vestjylland ligger den populære feriedestination Blåvand, en by der byder på mange forskellige aktiviteter og seværdigheder! Besøg eksempelvis Blåvand Zoo, hvor I blandt andet kan røre en slange, se dyrene blive fodret og ride på en pony. Hvis de levende dyr ikke har jeres interesse, bør I besøge Muldyr-bunkerne. I kan også lave jeres egen slikkepind ved Blåvand Bolcher, eller spille minigolf med hele familien!

Pixabay.com

Skagen

Skagen er Danmarks nordligste punkt, og et absolut must-see, når man besøger denne smukke by, er Grenen, hvor Skagerrak og Kattegat mødes! Den smukke lystbådehavn bør bestemt også besøges, og mindst én af de fantastiske fiskerestauranter bør afprøves! Et kulturelt indslag på en ferie i denne fantastiske by kunne være Den Tilsandede Kirke.

Pixabay.com

Bornholm

Den fantastiske ferieø, Bornholm, der også kaldes Danmarks solskinsø, er ej at forglemme! Øen byder på et sprog, der adskiller sig meget fra det danske, og spændende smagsoplevelser. Den bornholmske specialitet “Sol over Gudhjem,” der er er bornholmernes svar på smørrebrød - med røget sild og æggeblommer! Når turen går til Bornholm, bør Hammershus Borgruin besøges. Hammershus er Nordeuropas største borgruin, der står helt tilbage fra middelalderen. Et sødt besøg hos Karamel Kompagniet er at anbefale - og bliver I også helt afhængige af disse fantastiske delikatesser, kan I trøste jer med, at butikken har en webshop!