Danmark 2020 – Bucketlist

Stinna B |
Kilde: Pixabay.com

Det nye år er lige om hjørnet, og det er tid til at planlægge oplevelserne for 2020. Derfor har vi lavet en busketliste for 2020, som vi håber, vil inspirere dig til nye oplevelser i 2020! Lad det nye år blive året hvor du måske oplever noget du aldrig har gjort før, noget du ikke troede havde interesse, eller oplev noget du har drømt om længe.

Kilde: Pixabay.dk

Roskilde Festival

Roskilde Festival er Nordeuropas største musik- og kulturfestival, som første gang fandt sted i 1971. Festivalen har siden 1972 været 100% non-profit, hvilket betyder at de donere hele deres overskud efter hver festival til fx initiativer for børn og unge, samt humanitære og kulturelle organisationer. Hvert år har festivalen omkring 30.000 frivillige der hjælper med sikkerheden på campingpladser, bygger scenerne, står i boder og meget andet. Roskilde Festival 2020 finder sted fra 27 juni til 4 juli 2020, hvor du blandt andet kan opleve Taylor Swift. Thomas Helmig og TLC.

Kilde: Pixabay.com

Fanø Internationale Dragefestival

Hvert år i midten af juni mødes omkring 5000 drageflyvere på Fanø for at afholde den Internationale Dragefestival. Her vil man i en periode på 14 dage kunne opleve at himlen over Fanø er fyldt med drager – både store og små, og alle i flotte farver. Festivalen startede i 1985 hvor Wolfgang Schimmelpfenning fra Hamborg tog til Fanø for at flyve med drage med nogle venner, og besluttede sig for at komme igen året efter. Siden er flere og flere mennesker kommet til, og festivalen er nu en tradition. Du kan finde alt fra de traditionelle rombeformede drager til flotte fantasidyr.

Kilde: Pixabay.com

Søndervig Sandskulpturfestival

Fra d. 8. maj og frem til d. 1. november kan man opleve Søndervigs Sandskulpturfestival. Her vil 40 skulptører komme og skulpture den 200 meter lange og 7 meter høje væg af sand, foruden de 10 soloskulpturer. Fra d. 8. maj til d. 10. maj kan man ligeledes komme og se dem og se hvordan de arbejder. Temaet for 2020 er ”Middelalderen”. Her vil de fortælle om en tid hvor den sorte død kom til Danmark og slog 40% af befolkningen ihjel, hvor konger kæmpede om tronen og om den kristne kirkes magt over bønder og adlen.

Kilde: Pixabay.com

North Sea Beach Marathon

Hvis du vil udfordre dig selv og være fysisk aktiv, kunne North Sea Beach Marathon være noget for dig. Løbet afholdes d. 21. juni 2020, hvor du kan deltage på distancerne 5, 10, halv-marathon og en hel-marathon. Løbet starter i Hvide Sande og går mod Nymindegab og retur. Du løber langs kysten og det smukke Vesterhav. Du vil blive udfordret fysisk, ikke blot af distancen, men også af naturen og vejret. Det er et løb der kræver råstyrke, kampgejst og viljestyrke.

Kilde: Pixabay.com

LEGOHouse – The Home of the Brick

Besøg LEGOHouse i Billund og slip kreativiteten løs. Dette er det perfekte sted for børn og voksne, hvor det indre legebarn kan slippes løs. Der er oplevelser for enhver smag hvor 25 millioner LEGO-klodser venter på dig og din familie.

Besøg deres oplevelseszoner hvor du kan bygge dine egne kreationer og sætte dem løs i det digitale akvarium. Eller lav din egen LEGO-film med dine egne figurer hvor du selv bestemmer handlingen. Befri mammutterne fra isen i det interaktive spil hvor du er på en arktisk ekspedition, eller byg din egen racerbil og konkurér mod dine venner. Oplev det store Tree of Creativity som er en af LEGOHouses mest ikoniske LEGO-modeller. Det 15 meter høje træ er udsmykket med forskellige temaer og billeder af de oprindelige LEGO-kreationer, og består af 6.316.611 LEGO-klodser. Trænger sulten sig på kan man i deres restaurant bestille mad ved at bygge LEGO-figurer, og maden bliver herefter tilberedt af LEGO minifigures.

Kilde: Pixabay.com

CopenHill

Besøg CopenHill som er Københavns epicenter for urban mountain sport. Her tilbydes en række udendørsaktiviteter såsom at stå på ski, løbe, vandre eller klatre på klatrevæg. For dig som gerne vil stå på ski hele året rundt, har de udviklet SKI365. Her er muligheder for øvet som nybegynder, da bakken både har sorte, røde, blå og grønne pister. Der er også områder for de mindste. Du kan også løbe eller vandre op til toppen af bakken, som er 85 meter høj. I 2020 åbner de deres klatrevæg som er 10 meter bred og 85 meter høj. Alt i alt et sted som udfordrer og prøver grænser af for alle.