De mest besøgsværdige kirker i Danmark

Emma J. |
Kilde: Pixabay.com

I Danmark befinder man sig næsten altid tæt på en af de smukkeste kirker man nogensinde kommer til at se. Nogle gange er det arkitekturen som gør disse kirker smukke, andre gange er det simpelthen bare historien bag dem. Vi her hos Cofman synes ihvertfald bestemt at disse kirker vi lister herunder er et besøg værd ligemeget hvem man er.

Kilde: Pixabay.com

Danmarks største rundkirke

Bornholm kan man booke et sommerhus hos Cofman som blandt andet ligger i det skønne Gudhjem. Når man alligevel befinder sig i Gudhjem, kan man jo tage et smut forbi og se Danmarks største rundkirke, Østerlars Kirke. Kirken blev opført omkring år 1150 og befinder sig på en bakketop, så kirken tårner sig op over Bornholm. Med sine smukke kalkmalerier og historie som et tidligere forsvarsværk, er Østerlars Kirke helt klart en attraktion vil kan anbefale!

Pssst… Fortællinger siger også, at der findes en skat under eller omkring kirken!

Kilde: Pixabay.com

En bibelfortælling fortalt i billedform

Viborg Domkirke, som blev opført i 1100-tallet, menes at være den største granitkirke i hele verdenen. Denne kirke er bestemt et besøg værd baseret på kunster, Joakim Skovgaards, kæmpe kalkmalerier som er en ren og skær bibelfortælling fortalt gennem hans smukke kunst.

Og før du spørger - ja, selvfølgelig kan man booke Cofman sommerhuse tæt på denne fantastiske kirke.

Kilde: Pixabay.com

Æret være dit minde

Værende en mindekirke bygget til minde om N.F.S. Grundtvig som døde i 1872, er Grundtvigs Kirke én af de absolut smukkeste kirker i hele Danmark ifølge os her hos Team Cofman. Kirken er placeret i København og dens byggeri blev påbegyndt på N.F.S. Grundtvigs fødselsdag d. 8. september 1921.

Fun fact: Hver eneste sten ud af de omkring 5 millioner mursten kirken består af er hver og én slebet i hånden.

Skulle denne kirke lure en ligeså stor interesse for dig som den gør hos os her i redaktionen, kan man selvfølgelig booke et Cofman sommerhus i Københavns området som ligger blot en lille tur med offentlig transport eller bil væk.

Kilde: Pixabay.com

Royale spøgelser

Dette ville ikke være en ordentlig liste over besøgsværdige kirker i Danmark uden at have Roskilde Domkirke med på listen. Herinde hos Cofman kan vi slet ikke lave udelukkelsesmetoden over hvilke spændende ting ved Roskilde Domkirke der er værd at nævne, men for at I ikke skal have fem siders læsning, bliver vi desværre nødt til det.

Først og fremmest er domkirken gravsted for mange danske konger og dronninger, så udover at det også huser djævelen Tutivillus, Den Grønne Drage med sit dødsbrøl, så kan det være at de royale hjemsøger stedet sammen med Helhesten, der eftersigende også skulle spøge i domkirken.

Udover at det spøger i domkirken, er domkirken med på UNESCO’s verdensarvsliste, og med god grund! Domkirkens arkitektur fortæller nemlig historien om den europæiske arkitekturs udvikling gennem 800 år og anses at være på besøgsværdigt niveau med fx. Taj Mahal, pyramiderne i Egypten og Den Kinesiske Mur. Hvis dette ikke giver dig lyst til at besøge Roskilde Domkirke øjeblikkeligt, så ved vi ikke hvad!

Der er så mange bemærkelsesværdige ting vi kunne fortælle om domkirken, men heldigvis har vi sommerhuse en lille tur med bil eller offentlig transport derfra, og så kan I se det for jer selv.

Kilde: Pixabay.com

Flere fluer med ét smæk

Rosinen i pølseenden på denne liste er Sankt Olai Kirke i Helsingør, også kendt som Helsingør Domkirke. Denne domkirke præger kysten i Nordsjælland og vil forevigt være en besøgsværdig turistattraktion, og vi forstår bestemt hvorfor. Domkirken ligger helt centralt i Helsingør centrum, så man har som turist rig mulighed for at udforske Helsingør, som faktisk også er sted for nogle af de ældste gader i hele Danmark. Kronborg Slot er også blot et stenkast fra domkirken, så hvis domkirken i sig selv og dens smukke indre ikke har været nok kultur, kan Kronborg Slot helt klart også anbefales at ses.

Cofman har sommerhuse blot en lille gåtur væk fra domkirken, slottet og centrum, eller hvis man vælger at holde sin ferie lidt længere oppe af kysten i Nordsjælland som fx. Hornbæk eller Gilleleje, er det kun en lille tur med bil, tog eller bus.

Som I nok kan læse jer frem til, elsker vi kirker herinde hos redaktionen, og hvis man er til en smule kulturel ferie, synes vi bestemt disse kirker er et besøg værd på din næste ferie i et Cofman feriehus!