Endnu en varmerekord er blevet sat i Danmark!

Jacob H. |
Pixabay.com

Endnu en varmerekord er blevet sat i Danmark!

Efter sidste års sommer, der brød alle danske rekorder, lyder ovenstående måske ikke længere særligt overraskende. Det gør det dog ikke mindre sandt! Hvis den varmeste vinterdag i Danmark, siden vi begyndte at datere dette, kan bruges som indikation på, hvad vi har i vente til sommer, så kan vi godt se frem til glade dage ved stranden, pølser på grillen og uendelig meget sommerhygge!

Hvis temperaturen tilnærmelsesvis når samme højder som sidste år, er der vel ikke et bedre sted at holde ferie end Frejas sal?

Det var mange danskere sidste år i hvert fald enige i og sommerhusene landet over blev “revet fra hylderne”. Derfor er det en fantastisk idé at være i god tid, hvis I skal leje et hus til sommerferien i et af Danmarks mest populære sommerhusområder!

Danmark er velsignet med over 7.300 kilometers kyst, og stort set samtlige af disse kilometer er samtidig helt åbne for offentligheden. Derfor er det ikke besynderligt, at de mest populære sommerhusområder i Danmark ligger et enkelt stenkast væk fra noget af det reneste badevand i Europa.

Vi hos Cofman vil derfor gerne tage dig med på en lille tur rundt i nogle af de sommerhusområder, hvor man bedst nyder en dansk sommer.

Pixabay.com

Ebeltoft

Ebeltoft er turistby nummer 1 på Djursland, og dette er ikke uden grund! Byen er kendt for sine smalle, hyggelige gader imellem historiske bygninger og bindingsværker, som daterer flere hundrede år tilbage. Især byens rådhus, som blev bygget i 1576, danner en fantastisk romantisk kulisse. Fra det gamle rådhus kan I tage en smuk gåtur igennem Ebeltofts gader og stræder og besøge Fregatten Jylland, verdens længste træskib og opleve dens rige historie samt alle de hemmeligheder, denne gemmer på!

Hvis valget stod mellem safari gennem den afrikanske bush eller en sommerhustur i Jylland, så er Ebeltoft det perfekte kompromis! Her ligger Ree Safari Park nemlig, og parken udbyder en ægte safari-oplevelse, som ingen andre steder i Danmark. Derudover har deres Sorte næsehorn, Bashira, lige født dets tredje kalv!
Efter en lang og begivenhedsrig dag, kan I perfekt afslutte aftenen i godt selskab på restauranten “Mellem Jyder”, som serverer utrolig lækker dansk mad i deres smukke gårdhave hele sommeren.

Pixabay.com

Gribskov

Gribskov er Nordsjællands største kommune og samtidig den, måske, mest natur-berigede kommune på Sjælland.

I Gribskoven finder du Danmarks største vildtlevende bestand af dådyr, smukke græssende islandske heste, bævere og, som det eneste sted på Sjælland, ynglende fiskeørne. Yngleperioden er fra den 1. til den 15. august, hvor man med kikkert kan følge det ynglende par.

Så hvis I brænder for at opleve et undervurderet dansk dyreliv på tæt hold, så findes et bedre sted ikke!

Finder I vej ud af Danmarks største gamle skov igen, kunne en dejlig middag i en af nordsjællands smukke havne anbefales - muligvis i Sjællands største fiskerihavn?

Restaurant Gilleleje Havn serverer hver dag en udsøgt middag med friske råvarer, som er fanget på dagen - derfor kan menukortet varierer fra dag til dag!

Pixabay.com

Fanø

Fanø er ferieparadiset for hele familien! Hvad enten man er til en aktiv ferie, livsnyderi eller naturliv, så er der noget for alle. Midt i Nationalparken Vadehavet ligger Fanø og allerede på bådfarten fra Esbjerg Havn ser man, hvorfor denne er på UNESCOS verdensnaturarvs liste. I Nordby ligger båden til havn, og det er ikke unormalt, at man bliver mødt af en stor flok vadefugle - og på sandbankerne blot 50 meter fra havnen kan der spottes sæler!

Efter ankomsten i den smukke havn kan man tage turen sydpå og opleve Sønderho. Byen, som er kåret til Danmarks smukkeste landsby, rummer på selve essensen af den danske hygge. Allerede efter en kort gåtur gennem byen, hvis bygninger primært er opført fra midten af 1700-tallet, føler man sig henkastet til en anden tid.

Fanø er også kendt for sine dejlige arrangementer. Blandt andet kan der hver måned opleves sang og musikaften, sælsafari et par gange om ugen, og til sommer er der også mulighed for at gå til koncert med flere danske musikere. Alt i alt: Fanø har alt, hvad man kan ønske sig, at sommerferien skal indeholde!