Gækkebreve, “sjov med æg” og… Astrid Lindgren?

Jacob H. |
Pixabay.com

Hvis man skulle påpege dét ene tegn, der betyder, at foråret er på vej og fortæller, at lysere tider er forude, at udendørssjov atter kan nydes, uden at vinteranorakken skal trækkes over hovedet, og at vi igen kan begynde at se frem til hyggelige traditioner – ja, så må det være påskeliljen! Påskeliljen er en af de første blomster, som springer ud på dansk jord og er et af vores mest yndede tegn på, at foråret er lige om hjørnet.

Passende nok synes det, at påskeliljen også symboliserer venskab - og påsken er for alvor en højtid, hvor venskaber og familien dyrkes. Om bordet samles vi for at bringe en skål for de bånd, vi sammen har skabt, og om gamle traditioner samles vi for at knytte båndene endnu tættere.

Der findes et begreb, som bestseller bøger har prøvet at beskrive til omverdenen. Begrebet har tryllebundet resten af verden og virkelig sat den danske livsstil på verdenskortet. Dette begreb er i hvert fald også et, der kan sættes som overordnet paraply for, hvad essensen af påsken er for danskerne - nemlig “mega hygge!”

Derfor har vi hos Cofman sammensat en lille liste med ”mega hyggelige” sommerhus destinationer, hvor du med familie og venner kan tilbringe påsken.

Pixabay

Søndervig

Midt på den 500 km lange jyske vestkyst ligger Søndervig. “Porten til Vesterhavet” er et perfekt udgangspunkt til at henfalde sig vestjyske fristelser. Med ståsted i din egen feriebolig, kan I med ro i maven forberede et lækkert koldt bord med alt, hvad der hører sig til.

Med den helt specielle placering, som Søndervig tilbyder, kommer der også nogle lokale delikatesser, som passer afsindigt godt til påskemåltidet.

Med specialiteter som Dabs, havtorn og andre lokale råvarer, kan din indre nordiske kok for alvor sprede vingerne ud, hvis påskebordet skal piftes ekstra meget op i år.

Når efterveerne fra et stort måltid og en lille snaps har lagt sig dagen derpå, kan hele familien se frem til at spendere en dejlig eftermiddag på Abelines Gaard, som fejrer påskedag d. 21. april for hele familien. Abelines gård er fyldt med historier om nabopigen, Abeline, der kom til gården slut 1800 tallet og boede der indtil hendes død. Til ære for historien er der derfor planlagt en masse aktiviteter i forhistorisk ånd – lær at kværne smør, binde halm og lave “uldfår”.

I skal selvfølgelig heller ikke snydes fra de mere “moderne” traditioner, som sjove gækkebreve og en skattejagt. Der er virkelig lagt i kakkelovnen til en fantastisk sommerhusferie i Søndervig!

Pixabay

Als.

I Sønderborg kommune er den smukke ø, Als, beliggende. Als er kendt for sine stadig frugtbare frugtplantager, sine enormt smukke havne og, selvfølgelig, en af Danmarks største industrikoncerner.

Går jeres påskeferie til en feriebolig på Als, så er det vist så sikkert som amen i kirken, at I ikke løber tør for aktiviteter og fantastisk natur.

Efter I har krydset Kong Christian d. X´s bro, er der ikke lang vej igen til et af de 586 huse, som vi hos Cofman udlejer. Efter taskerne er smidt, kufferterne pakket ud og de første indtryk af jeres nye bolig er gjort, er der fri leg. Måske har I lyst til at tage den “smukkeste vej til Als” på færgen Bitten, måske skal familien eller vennerne udfordres i et spil fodgolf, eller måske skal I se hvad klokken er - som nemt gøres under Europas største solur.

Ja, muligheder er der nok af, men hvad er så anderledes i påsken på Als kontra alle andre dage på året, spørger du måske? Jo, det skal vi fortælle dig. Danfoss Universe er et sted for hele familien. Der er aldrig en kedelig dag, når du inviteres indenfor af familien Clausen.

I påskeferien har de nogle helt særlige attraktioner og arrangementer, som folk i alle aldersgrupper sagtens kan tage del i - herunder hvad de kalder for: “sjov med æg”.

Als er lig med garanti for en god påske – det skal simpelthen opleves frem for fortælles!

Pixabay

Sydsverige

I kommunen Vimmerby i Småland fødtes en af de største historiefortællere nogensinde. Ikke kun en af de største historiefortællere, men også en af dem, som har givet flest børn verden over lov til at drømme sig væk og skabe sine egne fantasier. Astrid Lindgren var uden tvivl børnenes forkæmper. Scenen i flere af hendes højt elskede historier er taget fra hendes egen hjemstavn i Småland.

Påsken er en højtid, hvor man gerne må lade sig tryllebinde af små fantasier, som eksempelvis påskeharen. Så hvorfor ikke lade kulissen være lige så tryllebindende som traditionerne selv? I de smukke omgivelser af store egetræer, fantastiske søer og dit helt eget Villa Villekulla, kan hele familien kaste sig ud i sjove aktiviteter og fælleslege.

Lær at snitte som Emil fra Lønneberg, lær nabobørnene Tommy og Annika at kende eller kreér jeres helt eget Nangijala. I kan selvfølgelig også få det hele med ved at tage en smuk køretur gennem det svenske landskab og se Astrid Lindgren Värld.

Uanset hvordan I vil fejre sommerhusferien i påskeferien, så er én ting sikkert: mere idylliske sommerhuse er svære at finde!