Danske sommerhuse er populære som aldrig før!

Rikke L. |
Pixabay.com

At holde ferie i Danmark stiger i popularitet i takt med, at flere opdager, at vores dejlige land byder på oplevelser og aktiviteter for alle aldre, fantastisk natur og lange, smukke kyststrækninger. Med hav og smukke strande hele vejen rundt om landet, er Danmark et attraktivt feriemål, der trækker i turister. Smukke strande, børnevenlige strande - eller strande, hvor windsurfing er en mulighed, har Danmark lige præcis dén strand, der passer jeres ønsker.

Den stigende tendens blandt os danskere til at blive hjemme i vores skønne land, når ferien skal afholdes, er noget, feriehusudlejningsbranchen i høj grad mærker. Vi danskere er dog ikke de eneste, der har fået øjnene op for dette ferieparadis i vores egne baghaver – vores tyske naboer kommer også i stigende grad på besøg, når ferien skal holdes.

De danske feriehuse er populære blandt både danskere og tyskere, og dette er ikke blot gældende om foråret og i højsæsonen, hvor feriehuse er ekstra attraktive. Flere og flere booker ligeledes til sensommeren og efteråret, hvor solens stråler nydes lidt mere, og bladene så småt skifter farve og efterlader landet i vidunderlige farver. At booke feriehuse til vintermånederne, hvor den danske natur også har sin tydelige charme, stiger også i popularitet, hvor familier og venner samles til kvalitetstid, gåture langs stranden og hygge foran brændeovnen.

At de danske feriehuse bliver stadigt mere populære, er noget, vi særligt mærker hos Cofman. Vi ser i stigende grad, at specielt de tyske gæster – efter nogle år med stabilt, men en smule faldende antal gæster i landet før år 2013 – kommer tilbage til de danske sommerhuse. Hver sæson har siden år 2013 været et rekordår i forhold til vores gæster fra Tyskland. Det ses også tydeligt, at danskere siden samme år ligeledes har fundet ferie i Danmark mere attraktivt, og hvert år har også siden været et rekordår for danske ophold i Danmark.

dst.dk

Trods flere danskere overnatter i feriehuse i Danmark, hersker der ingen tvivl om, at de tyske gæster dominerer det danske marked for feriehusudlejning. Udfordringen, der opleves ved denne stigende interesse blandt nationale såvel som internationale turister, er, at antallet af feriehuse til udlejning ikke stiger i samme, høje grad. Dette resulterer i, at gæsterne begynder at booke feriehuset i bedre og bedre tid for at sikre sig, at der er et feriehus til ferien.

Denne tendens er særligt noget, vi har mærket hos Cofman, hvor feriehuse hurtigere – og tidligere – bliver udsolgt. Hos Cofman mener vi, at der er flere grunde til rekorderne i antal bookinger. Byerne ved de danske kyster er trygge, sikre og har i de seneste år vundet på tryghedsfaktoren, der er blevet et vigtigt kriterie for mange. Desuden har mange - herunder særligt tyske gæster - holdt ferie uden for den dyreste højsæson. Og det har tiltrukket endnu flere gæster med de fordelagtige priser.

Ovenstående diagram fra Danmarks Statistik understreger, at danske feriehuse er steget markant i popularitet gennem de seneste år, hvor det samlede antal af udlejede husuger har været stigende siden 2013. Dette medfører, at sommerhuse i flere ferieuger af højsæsonen bliver udsolgt, hvilket er en konsekvens af den manglende stigning i antallet af feriehuse til udlejning.

Hvis sommerferien også for jeres vedkommende skal afholdes i Danmark, anbefales det, at sommerhuset til ferien allerede bookes nu. Sidste år måtte flere familier sidde hjemme og ærgre sig, da de spontane ferieplaner i det bedste danske sommervejr, vi har haft, gik i vasken. Denne situation kan undgås nu – men det varer ikke længe, før de danske feriehuse igen er revet væk.

Cofmans absolut bedste råd på nuværende tidspunkt er: planlæg ferien, og book sommerhuset nu, mens vi stadig har ledige feriehuse i alle uger af højsæsonen, og udvalget trods mange udlejninger stadig er stort!