Badelande i Danmark

Dorte |
Pixabay.com

Det skønne danske sommervejr fortsætter, så hvorfor ikke udnytte den sidste ferietid med en tur for hele familien til et af de mange dejlige badelande vi har her i landet. Områderne omkring badelandene har mange spændende ting at byde på, så gå på opdagelse i det danske sommerland og tilbring tid med familie og venner.

Jylland

Scandic The Reef – Badeland er beliggende på toppen af Jylland i hjertet af Frederikshavn. Her får I feriestemning ad libitum! Børn og voksne kan boltre sig på det 1500 kvm. store caribiske vandland, hvor vandet er 29 grader og luften er 32 grader.

I dette badeland finder du eksempelvis:

 • Thunder Bay – bølgebassin med monsumregn og plads til leg.
 • Treasure Cove – find indgangen til den hemmelige hule og dyk ned i det 3 meter dybe bassin.
 • Smugglers Rush – prøv en tur i den 80 meter lange, snoede vandrutsjebane.
 • Infinity Falls – pool over vandfaldet med udsigt over Thunder Bay.
 • Kids Crystal Hideaway – kun for børn! En hule med lavt vand og plads til masser af leg.
 • Devil’s Wall – prøv kræfter med badelandets klatrevæg.
 • The Reef har også nogle skønne spaområder, hvor der er noget for enhver smag: Rainbow Spa, Jungle Spa og Starlight Spa.

Trænger I til en pause, kan I besøge badelandets bar, Lobster Bob. Badelandet byder også på Sun Deck og Sun Spa: udendørs soldæksområder med opvarmet bassin med boblebænk, spa og sauna.

Blåvand Badeland er en del af Hvidbjerg Strand Feriepark, som ligger i fin afstand fra både Esbjerg, Fanø, Rømø og Hvide Sande. Badelandet tilbyder en vandtemperatur på 30 grader og lufttemperatur på 32 grader. Her finder I bassintyper for alle: almindelig pool, børnepool, whirlpool, småbørnsbassin og drypstenshule. Er man til lidt mere fart over feltet, kan man prøve en af de fire vandrutsjebaner: Det Sorte Hul, to for de mindste og en for hele familien. Trænger man til lidt afslapning, byder badelandet på spa og sauna.

Området omkring Blåvand byder også på andre aktiviteter for hele familien, herunder bl.a. ridning, cykling, vadehavsvandring og svampetur.

Pixabay.com

Fyn

Bøsøre Strand Feriepark – Eventyrbadeland i Bøsøre nær Hesselager med udsigt over Storebælt byder på sjove aktiviteter for hele familien. Det tropiske badeland i tre etager byder blandt andet på et børnebassin for de mindste, fire vandrutsjebaner og spabad. Prøv også den nye, udendørs vandlegeplads med egen havfrue-bar, hvor man kan købe forfriskende drikkevarer.

Nyborg Svømme- og Badeland er en del af Nyborg Idræts- og Fritidscenter, hvor man efter en tur i badelandet kan udfordre familien til en gang badminton. I badelandet er der plads til hele familien! Der er nemlig 2 store bassiner, vipper, legeredskaber, børnebassin, sauna, boblebad og vandrutsjebane. Desuden har badelandet også et handicapvenligt bassin. Efter aktiviteterne kan I hygge jer i cafeen med en kop kaffe eller en sandwich.

Pixabay.com

Sjælland og øerne

Køge Svømmeland nær København har mange aktiviteter for hele familien, herunder f.eks. saunaer, vandrutsjebane, klatrevæg, vipper, boblebad, motionscenter og en café. Svømmelandet har forskellige bassiner, der passer til enhver vandhund:

 • Stort bassin med legeredskaber til rådighed.
 • Morskabsbassin – aktivér musklerne i det 30 grader varme vand. Her kan du fornøje dig med legeting, en vandkanon og en modstrømskanal.
 • Springbassin – tag springet fra 1-, 3-, eller 5-meter vippen, eller tag en klatretur på den 4,5 meter høje klatrevæg. Er du god, kan du ringe med klokken på toppen af væggen, inden du hopper tilbage i vandet.
 • Babybassin – bassin for de helt små med afslappende og behageligt 33 grader varmt vand.

Lalandia Aquadome i Rødby ligger på det sydlige Lolland med udsigt over Østersøen og til Tyskland. Her er der aktivitetstilbud for hele familien - både indendørs og udendørs!

Udforsk eksempelvis:

 • Aqua Splash Playground, der byder på 5 vandrutsjebaner, vandfontæner og vandkanoner. Tag dine venner i hånden og prøv Tornadoen med plads til 4 personer.
 • Kids Area, som er for de mindste og derfor er placeret lidt væk fra de øvrige områder. Her kan I slappe af i rolige omgivelser i det 34 grader varme vand, og måske prøve en af de små vandrutsjebaner. Der findes også et udendørs børnebassin.
 • Bølgebassin, hvor man kan få kilden i maven.
 • Grottebassin, hvor man kan gå gennem vandfaldet og ind i den hemmelige grotte. Her kan I slappe af på undervandsbænkene.
 • Strømbassin med undervandsbænke, som I kan tage en pause på efter I har prøvet kræfter med strømbanen.
 • Udendørsbassin, hvor man kan tage en dukkert i det opvarmede bassin ude i den friske luft.
 • Sauna med panoramaudsigt og udendørs spa. I dette områder finder du også et wellnessområde med boblebad og liggestole.
 • Melder sulten sig, tilbyder ”Oasen” snacks, frokost og drikkevarer. Er I ikke blevet trætte endnu, byder Lalandias Sport- & Bowlingcenter på bl.a. bowling og skøjtehal.
Pixabay.com

Nu gælder det faktisk bare om at finde et feriehus i nærheden af det badeland, I synes lyder sjovest. Se udvalget på https://www.cofman.com.