Tips, tricks og idéer til påskefrokosten

Rikke L. |
Pixabay.com

Det er snart tid til årets påskefrokoster. Derfor vil vi i dette indlæg komme med tips, tricks og idéer, så du og din familie kan få den bedst mulige påskefrokost. Derudover vil vi komme med forslag til huse, hvor I kan holde festen.

Her finder I alle vores ledige feriehuse.

Sjove lege til påskefrokosten

For at påskefrokosten ikke bliver for ensformig, kunne det være en sjov idé at indføre nogle underholdende lege og spil, så gæsterne aldrig kommer til at kede sig. På den måde får man også et lille afbræk fra al den mad og snaps, der bliver serveret under festen.

Ægge-petangue

Ved denne leg skal man male en masse kogte æg og efterlade et uden maling. Når det så er tid til at spille, går man ud i haven og kaster de farvede æg et ad gangen og prøver at komme så tæt på det hvide som muligt. Den person, der kommer tættest på det hvide æg, vinder spillet. Dette er et spil, hvor både børn og voksne kan være med, og det er derfor et sjovt afbræk for alle til festen.

Æggeskjul

En anden sjov leg, der nok mere er for børnene, er æggeskjul. Her går det ud på, at der bliver gemt en masse små chokoladeæg, og den, der finder det højeste antal æg, vinder en præmie. Dette er en sjov leg for børnene og en god mulighed for, at de kan få brændt noget krudt af.

Trante æg

En tredje leg, der kunne være med til at underholde gæsterne, er at trante æg. Dette er en af de ældste lege til påske og går ud på at se hvem, der kan trille sit æg længst ned ad en skråning. Man kan også udvide spillet med, om man kan få modstanderens æg til at gå i stykker, mens ens eget æg triller videre.

Hvis du vil se flere påskelege eller lære mere om påsken, så har Festdoktoren samlet en masse inspiration til påsken.

Pixabay.com

Menuen til påskefrokosten

For at påskefrokosten skal blive en succes, er det vigtigt, at maden er lækker. Derfor skal der selvfølgelig være styr på den rette påskemenu. I Danmark har vi en stor tradition for at spise æg til påskefrokosten, da ægget er et symbol for frugtbarhed og starten på foråret. Men den traditionelle menu plejer primært at bestå af: æg og rejer, lune frikadeller, lun leverpostej, hønsesalat, æg i sennepssovs, tunmousse, diverse sild, rullepølse og laks.

Hvis du ikke selv gider stå for al madlavningen, så er Smageriet altid et godt bud til at stå for levering af en god menu.

Hvis du derimod vil prøve noget nyt og anderledes end den traditionelle påskefrokost, har Jespers Torvekøkken et spændende alternativ, nemlig deres amerikanske buffet.

Pixabay.com

Påskedestinationer

Men hvor er det så lige, at påskeferien samt påskefrokosten skal afholdes? Vi har samlet en række forslag til, hvor påsken kan holdes.

Bornholm

På Bornholm er der et hav af aktiviteter før, under og efter påsken. Så der er masser af muligheder for at kombinere påskeferien og påskefrokosten. Der er aktiviteter for hele familien i påsken. Man kan bl.a. tage på påskeægjagt i Gudhjem. Det er et arrangement, som foregår over tre dage, og man kan vinde mange flotte præmier. Man kan også tage til Hasle, hvor hele byen er i et fantastisk påskehumør.
Her kan I se alle vores feriehuse på Bornholm.

Er I interesseret i at vide, hvad der ellers sker på Bornholm i påsken, så har Info Bornholm lavet en kalender med kommende events og attraktioner.

Blåvand

Blåvand lever rigtig op i påsken, hvor alle butikkerne har åben. Hvis man har en sød tand, så er Blåvand Bolcher helt klart et besøg værd. Det er en oplevelse for alle. Man kan se, hvordan bolcher bliver til, og man kan endda lave sin egen slikkepind. Og så kan man servere nogle lækre nylavede bolcher til påskefrokosten. Når påskefrokosten er slut, og man har lyst til lidt frisk luft, kan man tage en tur i Blåvand Zoo eller tage på stranden og opleve den smukke udsigt. Skal Blåvand være stedet for jeres påskeferie samt påskefrokost, så kan I finde vores feriehuse i Blåvand her.

Blokhus

Skal påskeferien derimod holdes i Blokhus? Her er der også et hav af aktiviteter for børn og voksne i området gennem hele påsken. Trænger man til en gåtur efter påskefrokosten, så er Skulpturparken Blokhus et besøg værd. Her finder man måske Danmarks smukkeste og største skulpturpark - fyldt med fantastiske skulpturer i bl.a. sand, træ, jern og granit. I kan også gå på opdagelse i den smukke natur. Her kan en tur langs Vesterhavet anbefales.
Find huset til jeres påskeferie samt påskefrokost i Blokhus her.