Tips og tricks til julefrokosten!

Nadia |
Pixabay.com

Udover juleaften, gløgg og æbleskiver er december og tiden omkring lig med julefrokoster. Måske er familien eller vennekredsen blevet forøget i løbet af året, eller måske skal julefrokosten i 2018 være ekstraordinær - og i de tilfælde kan det være en idé at leje et feriehus. På den måde kan alle overnatte, mens slutrengøringen kan man betale sig fra. Hos Cofman har vi feriehuse i alle størrelser og over hele landet, lige fra Nordjylland til Bornholm og alt derimellem! Vi står klar til at hjælpe med at finde et feriehus til julefrokosten, og uanset hvor den holdes, kan disse tips og tricks bruges!

Pixabay.com

At holde årets julefrokost i et af Cofmans feriehuse kan give mere plads til flere glade gæster og sjove aktiviteter. Hvis I vælger at udvide julefrokosten og tage to overnatninger i et feriehus, kan tømmermænd plejes og de lækre rester fra julefrokosten nydes i de dejlige omgivelser. En gåtur langs vandet, afslapning i spabad eller hygge foran brændeovnen er nogle af de mange aktiviteter, man kan lave dagen derpå. Hvis julebag og julemarkeder har jeres interesse, kan I læse mere om disse ting i vores blogindlæg Julehygge i feriehus. Det kan også være, at I gerne vil bruge dagen inden den store julefrokost til at hygge og lave mad sammen - en hjælpende hånd i køkkenet vil de fleste ikke takke nej til! At have et aktivitetsrum i feriehuset kan også uden tvivl være en fordel. Børn, unge og barnlige sjæle kan blive underholdt i timevis, mens der i fred og ro kan dækkes bord og laves mad og gøres klar.

Uanset hvor julefrokosten holdes, kan disse tips og tricks bruges!

  • Lav en dresscode

Lav en dresscode for jeres julefrokost. Det kunne for eksempel være, at alle skal have mindst én juleinspireret beklædningsdel på, som nissehue eller julemandsskæg - mulighederne er mange!

  • Udvid pakkespilslegen!

Pakkespil med de sædvanlige “slå en 6’er, stjæl en pakke”-regler vil aldrig være det samme igen, når I først har spillet med udvidede regler! Tilføj regler ved alle tal på terningen. Eksempelvis kan 3’eren betyde, at vedkommende skal rejse sig og råbe: “GLÆDELIG JUL”, mens 5’eren kan betyde, at man skal løbe en tur rundt om bordet. Og slår man en 4’er, skal man frivilligt aflevere en gave til dén, der sidder til højre for én selv. Det er kun fantasien, der sætter grænserne!

Pixabay.com
  • Den hemmelige seddel

Læg en seddel under hver gæsts tallerken med en ting, han eller hun skal gøre i løbet af aftenen - uden at fortælle om opgaven til nogen! Læn dig tilbage og se, hvordan dine gæster klarer de sjove udfordringer!

  • Playlisten!

At have både nye og gamle julehits på musikanlægget sikrer både jule- og feststemningen!

  • Lav din egen snaps

Aalborg Akvavit fik vakt interessen for at lade kreativiteten få frit spil og lade en hjemmelavet snaps pryde julefrokostbordet. På kryddersnapse.dk har den hjemmelavede snaps været på menuen længe, og der findes et hav af forskellige opskrifter på hjemmesiden, så der er noget for enhver smag.

Pixabay.com
  • Julebag og konfekt i lange baner

Her kan alle være med! I førnævnte blogindlæg findes der inspiration til julebag, mens at lave konfekt mest begrænses af… Tålmodighed. Vi har alle siddet med en marcipanrose, der gik i stykker. Men selv de runde marcipankugler med nougat smager godt! Hvis stemningen er til det, kan I også øge sværhedsgraden på årets konfekt og lave fyldte chokolader, pebermyntepastiller - eller lave nougat og marcipan selv!

  • De festlige indslag

Du kan med fordel bede alle julefrokostens gæster om at stå for et festligt indslag! Det kan være alt fra en fællessang, en fællesdans, et skuespil eller et lille standup-show. Måske en sjov tale om sidste års julefrokost?

  • Og muligvis det vigtigste… Maden!

Uanset om man vil lave maden til julefrokosten selv, eller om man vælger at bestille den, er der uanede muligheder! Både når det kommer til menuen, hvor maden skal bestilles, eller hvem af gæsterne, der skal lave den.

Hvis maden skal være hjemmelavet, kan du bede hvert par/familie om at medbringe en ret - og for at gøre det ekstra sjovt kan du give dem ét overordnet ord, som de skal arbejde ud fra. Eksempelvis kan én få ordet “fisk” og må så medbringe det, han eller hun tænker på, når “fisk” og “julefrokost” sættes i forbindelse. Det kan være alt fra fiskefilet og fiskefrikadeller til lakseroulade eller torskerogn. Dét bestemmer gæsten selv. En anden gæst kan få ordet “ris” og medbringer så en ret med ris - det kan være risengrød eller risalamande, som de fleste tænker på i denne sammenhæng. Men du kan aldrig vide dig sikker; måske kommer gæsten med risotto? Sådan kan årets julemenu blive noget, der snakkes om i LANG tid!

Hvis maden skal bestilles, kan det være en god idé at være ude i god tid - og få kigget på de mange muligheder, der er! Uanset om julefrokostens menu skal være gourmet, vegansk eller økologisk, findes der et cateringfirma, der kan hjælpe - også uanset om julefrokosten holdes på Nordsjælland, Fyn eller midt på Vestkysten!

Pixabay.com