God jul og godt nytår for hund og kat i sommerhus

Dorte |
Pixabay.com

De fleste danskere glæder sig til at fejrer det nye år med en festlig aften hvor de nye års komme fejres med hygge, god mad og fyrværkeri.

For dem der ikke bryder sig om larm og krudt kan dette være en lang aften at komme igennem. Vi har her samlet gode råd til dyreejerne og destinationer, hvor du kan få en rolig aften.

Hos Cofman har vi mange feriehuse, som ligger i rolige områder langt fra byerne.

Generelle råd til alle dyrevenner eller folk med kæledyr fra den danske dyreværnsforening Anima og Dyrenes Beskyttelse:

 • Undgå at bruge knaldfyrværkeri. Hvis du har indkøbt fyrværkeri, så affyr det kun nytårsaften. Det er ikke kun kæledyr der er meget bange denne aften – de vilde dyr bryder sig heller ikke om de mange brag og lysglimt.
 • Lad ikke dit kæledyr være alene hjemme.
 • Rul gardinerne ned.
 • Sæt eventuelt noget roligt musik på – det kan distrahere dit kæledyr.
 • Sløvende midler virker kun sløvende og fjerner ikke
 • Affyr ikke fyrværkeri ved hække, træer og andre steder hvor vilde dyr måtte finde på at gemme sig.
 • Lær dit barn at tage hensyn til dyrene, selvom det kan være spændende at få lav at larme og fyre krudt af.
 • Dit kæledyr er måske i forvejen stresset over december og jul, hvor der ofte er store ændringer i hjemmets udseende og hvor de daglige rutiner kan ændrer sig meget. Så hold øje med om adfærden ændrer sig og gør det mest muligt rart for dit kæledyr i denne måned. Lav et sted eller et rum, hvor dit kæledyr kan gå hen og opholde sig uforstyrret.
Pixabay.com

Hund

 • Væn din hund til de lyde der kan være på denne aften og dagene omkring. Den kan ikke – ligesom vi mennesker – tænke sig frem til, hvor de pludselige brag kommer fra. Der er lavet CD’er til dette formål, der starter ud med almene lyder og bevæger sig over i fremmede, voldsommere lyde. Begynd gerne træningen med hunden et par måneder før nytårsaften, og gerne i situationer hvor du kan lave positiv association, som ved fodring og leg. Således vil hunden ikke forbinde lydene med noget farligt.
 • Luft hunden så tidligt som muligt nytårsdag og gå gerne en ekstra lang tur, så hunden er mere træt om aftenen. Husk snoren, så hunden ikke stikker af, hvis I skulle møde noget fyrværkeri på vejen.
 • Køb en ekstra lækker godbid fx et stort ben, som kan distrahere hunden og aflede opmærksomheden fra de høje brag og lysglimt.
 • Tag kun hunden med hjemmefra, hvis det er et sted den er vant til at komme. Du kan risikere at den kun bliver mere utryg ved at skulle være et fremmed sted denne aften.
 • Prøv med en DAP adaptil duftferomon, Serene-UM kosttilskud eller en Thundershirt. Disse produkter kan berolige hunden til en vis grad; husk, at den stadig kan blive angst.

Følg rådene fra Plantorama og Danske Dyreinternater, og giv din hund den bedst mulige jul og nytår.

Pixabay.com

Kat

 • Angst eller stress hos katte viser sig typisk ikke lige så tydeligt, som hos hunde. Hold derfor øje med om din kat; gemmer sig og ikke vil ud, bliver urenlig, mister appetitten eller ændre spisevaner, ryster og sniger sig omkring langs vægge med sænket hale.
 • Beroligende naturmedicin og kosttilskud. Du kan give katten beroligende midler, som du skal begynde med senest 2-4 uger før nytårsaften. Kontakt din dyrlæge i god tid, så I sammen kan finde den bedste løsning til din kat.
 • Indret en hule til din kat, som den kan gemme sig i når festlighederne bliver for meget. Det kan for eksempel være i bunden af et skab, hvor du sætter mad, vand og bakke ind. Selvom din kat plejer at bruge naturens kattebakke, er det en god ide at give den muligheden for at besørge indendørs denne aften. Lav hulen et par dage eller en uge før nytårsaften, så din kat kan lære den at kende og er tryg ved at gemme sig dér.
 • Træk gardinerne for og sæt beroligende musik på.
 • Vil din kat hellere gemme sig et andet sted skal du lade den gøre dette og lade den være i fred. Prøver du at lokke den frem eller hive den frem vil det give unødig stress.
 • Luk ikke din kat ud fra omkring middagstid. Hvis den kommer ud senere på dagen risikerer du at den løber væk og komme til skade, eller ikke kan finde hjem igen.
 • Prøv med beroligende produkter som ADAPTIL eller FELIWAY-difuser tæt på gemmestedet.

Få din kat bedst muligt gennem jul og nytår ved at følge rådene fra Anicura og Ceva.

Pixabay.com

Huse i Danmark, hvor du kan få en rolig aften med dit kæledyr

Vi har udvalgt 6 huse, der ligger væk fra de største byer og hvor du må tage din hund med.

Vi har mange flere huse at vælge imellem på vores hjemmeside – også hvor man må have kat med.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp kan du ringe alle hverdage 10.00-16.00 på tlf. +45 7877 0427 eller skrive til vores mail: info@cofman.com

Huse, hvor man må have 1 hund med:

Cofman.com

Gedesby, 6 personer, Ellebovej 6, Sydsjælland – Hus nr 36863

Dette hus ligger på en blind og rolig vej. Huset er totalrenoveret i 2011, har internet, vaskemaskine, fryser, barnestol og der er nok plads at boltre sig på med en 1046 m2 stor naturgrund.

Se flere af vores huse på Sydsjælland.

Cofman.com

Ballum, 6 personer, Sydvestjylland - Hus-nr 1406707

Huset ligger smukt i Nationalpark Vadehavet med panoramaudsigt ud over Vadehav og landskab. Huset har internet, fryser, høj stol, vaskemaskine, opvaskemaskine, gynge og sandkasse.

Se flere af vores huse i Sydvestjylland.

Huse, hvor man have 2 hunde med:

Cofman.com

Oddermosen, 6 personer, Sydsjælland - Hus-nr. 1437885

Dette energisparehus ligger på første række med panoramaudsigt ud over Oddermose Strand fra køkken og spisestue. Huset har internet, fryser, opvaskemaskine, vaskemaskine og fladskærms tv.

Cofman.com

Stadil, 6 personer, Midtvestjylland – Hus nr 30058

Huset byder på storslået natur, ro, højt til himlen, landlige omgivelser og kort afstand til vandet. Huset har internet, brændeovn, fryser, vaskemaskine, opvaskemaskine, høj stol og sandkasse.

Se flere af vores huse i Midtvestjylland.

Huse, hvor man må have 3 hunde med:

Cofman.com

Stauning, 6 personer, Midtvestjylland – Hus nr 1329706

Huset er opført i 2008 og ligger i et roligt område ikke langt fra Ringkøbing fjord, hvor der er alverdens aktiviteter. Huset har vaskemaskine, høj stol og plads til barneseng i soverummene.

Cofman.com

Gilleleje Strand, 10 personer, Nordsjælland – Hus nr 237215

Dette energisparehus er velegnet til den store familie eller vennepar. Huset har internet, spa, sauna, brændeovn, fryser, vaskemaskine, opvaskemaskine, tørretumbler, høj stol og gynge.

Se flere af vores huse i Nordsjælland.