Top 5 populære feriedestinationer i Danmark 2021

Dorte |
Pixabay.com

Hvert år sender vi mange glade gæster afsted på ferie i et af vores mange feriehuse i Danmark.

Vil du prøve noget nyt, eller mangler du inspiration til din ferie i Danmark 2021, har vi har på vores blog samlet en top 5 oversigt over de mest populære destinationer på Cofman.com. Se også vores gode tips til en ferie med børn i Danmark.

Vi glæder os til at byde dig velkommen og er klar til at hjælpe med at finde sommerhuset til din næste ferie på telefon, mail og chat.

God ferieplanlægning!

Hus 19057 i Blåvand – Cofman.com

Blåvand

Blåvand er et af de allermest populære steder blandt vores gæster at holde ferie – og med god grund. Byen ligger smukt placeret midt i den vilde vestjyske natur, og der er oplevelsesgaranti for enhver.

Er I til natur og frisk luft på kinderne, er Blåvand det perfekte sted. Byen, der ligger ud til havet, stranden og klitterne er omgivet af store områder hede og skov. Gå på opdagelse i Naturpark Vadehavet eller Naturpark Vesterhavet, og gå på jagt efter svampe og vilde bær. I kan også vælge at udforske byen Ho eller halvøen Skallingen, der ikke ligger langt fra Blåvand - og bestemt er et besøg værd.

For de historisk interesserede er der også masser at opleve i og omkring Blåvand. Få historien om tiden som landbrugs- og fiskeriby, før den blev en populær feriedestination. Hør om fyret, radioen, skolen, kirken, Kallesmærsk Hede og meget mere. I kan også besøge Tirpitzmuseet, som bl. a. omhandler Blåvand under 2. verdenskrig, og se de stadigt synlige spor efter krigen.

Der er også masser af oplevelser for børn og barnlige sjæle. I Blåvand kan I prøve de kreative evner af hos Blåvand Bolcher, Blåvand Lys eller dekorere jeres personlige glas hos Your Own Design. Har I siddet stille længe nok, kan I tage en tur på hesteryg, i legeland eller badeland.

Har I ikke allerede prøvet at leje et feriehus i Blåvand, er det måske i år, I skal afsted.

Hus 30458 i Dueodde - Cofman.com

Bornholm

På solskinsøen Bornholm kan I både opleve det lokale liv i byer og på havne og noget af de bedste natur, Danmark har at byde på. Øen, der ligger langt ude i Østersøen, har klipper, dybe kløfter, skov, søer og kridhvide sandstrande.

Tag på tur til de skønne byer Rønne, Hasle, Gudhjem, Svaneke, Nexø og Aakirkeby, hvor du bogstaveligt talt kan få en bid med af Bornholms lokalproducerede varer. Er I mere end almindeligt interesserede i gastronomi, bliver der hvert år afholdt kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. Her dyster Danmarks dygtigste kokke om at lave de bedste retter af bornholmske råvarer, og hvor Danmarks bedste lokale råvarer dyster om at vinde Produktprisen. Husk at smage på den helt særligt røgede sild fra et af de 10 røgerier på øen!

Er I til aktiv ferie, har øen masser af spændende tilbud. Prøv kræfter med klippeklatring, rappelling, surfing, havkajak, 230 kilometer forskelligt artede cykelruter, løb, lystfiskeri eller en af øens mange vandreruter.

I finder også masser af spændende attraktioner og seværdigheder på Bornholm - for hele familien. I kan blandt andet se de 4 af de helt særlige rundkirker, der hver har deres eget unikke udtryk. Tag på eventyr i Ekkodalen, se Helligdomsklipperne, svøm i Opalsøen, oplev historiens vingesus i Nordens største borgruin Hammershus eller se, om I er heldige at få et glimt af Krølle Bølle i Sandvig!

Hus nr 1311040 i Skagen by – Cofman.com

Skagen

Hvad enten I er til en afslappende tur i sommerhus ud til vandet, aktiv ferie, museer, naturoplevelser, wellness, kunst eller gastronomi, er Skagen det perfekte sted at tage på ferie.

Når man tænker på Skagen, vil mange også tænke på Grenen, som er en meget populær seværdighed. Grenen er, udover at være det nordligste punkt i Danmark, også det sted, hvor de to have Skagerrak og Kattegat mødes. Så tag en tur med Sandormen til Grenen, smøg bukserne op og prøv at stå i to have på én gang – det er en hel unik oplevelse.

Området ved Grenen har masser at byde på: Skagen Bunkermuseum, Grenen Kunstmuseum, spis på Restaurant De 2 Have, eller gå en tur ned til Skagen Grå Fyr, hvor I på vejen kan være heldige at se marsvin, sæler og nogle gange spækhuggere.

For de kunstinteresserede er Skagen et overflødighedshorn af museer og gallerier. Du kan også selv tage malergrejet under armen og prøve at fange Skagens helt specielle lys, som mange af Danmarks mest anerkendte kunstnere har gjort det i over 100 år.

Skagen er også en meget børnevenlig by. Her er mange seværdigheder og attraktioner for børn og barnlige sjæle: Bamsemuseet Skagen, Bolcheriet Skagen, Dinogolf, Farmfun, Kystmuseet Skagen, Naturhistorisk Museum – Skagen Naturcenter, Skagen Strand badeland, Skiveren Minigolfcenter, Nordsøen Oceanarium, Ørnereservatet og meget, meget mere.

Hus 11966 i Marielyst – Cofman.com

Marielyst

På de danske sydhavsøer finder I den yderst populære ferieby Marielyst, hvorfra I kan slå jeres folder på Lolland-Falsters 600 km lange kyststrækning. Fra byen er der heller ikke langt til store oplevelser, da både Knuthenborg Safaripark og Middelaldercentret ligger i kort køreafstand.

Øerne Lolland og Falster byder på oplevelser for enhver alder og interesse: wellness, gokarts og alt derimellem.

Kan I godt lide at bruge tiden udendørs, har øerne mange skønne cykelruter, hvor bakkerne er få og udsigten flot. Mangler I inspiration til en cykeltur på øen, er der ruter I kan følge – fx Safariruten med retning mod safariparken. I kan tilmed leje en cykel til turen, så I ikke selv behøver at have den med.

Lystfiskerne har også gode kår, da det hele året rundt er muligt at fange fisk fra enten hav, sø eller kyst fra de mange fiskepots.

For vandhunde er der også masser af muligheder for at få en sjov ferie. Rundt om øerne findes mange steder, hvor I kan prøve kanoture, kajakture, surfing eller tage en tur med bådene Anemonen, IDA, Postbåden eller M/S Drost. Sidstnævnte sejler ud på sælsafari ved Nysted om sommeren.

På øerne findes mange attraktioner for hele familien: Legetøjsmuseet Nykøbing F., Stovby Glaspusteri, Stubbekøbing Motorcykel- & Radiomuseum, Marielyst Gokart og Paintballcenter og Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

Tæt ved Marielyst finder I byen Gedser, hvor man kan tage med færgen på en endags tur til den tyske by Rostock, som også byder på masser af spændende ferieoplevelser. Cofman tilbyder mange store huse i Marielyst. Se f.eks. sommerhue Marielyst 12 personer.

Hus 151279 i Søndervig - Cofman.com

Søndervig

Søndervig er smukt placeret på Vestkysten ved klitter, natur og hav. Byen er hvert år vært for en Sandskulpturfestival, hvor 40 skulptører udformer deres værker på en 200 meter lang og 7 meter høj væg af sand med årets tema, som i år er Robotter! Når I har set de imponerende værker i sand, kan I gå en tur på Søndervig Strand og se, om I kan finde rav mellem stenene. I kan også gå en tur i sommerhusområdet ved stranden og se, om I kan spotte de gamle sommerhuse mellem klitterne.

Trænger I til lidt frisk Vesterhavsluft er der rig mulighed for udendørs aktiviteter både på vand og land. Havet ud for Søndervig er et yderst populært sted både hos kitesurfere. Og på stranden kan I prøve ridning, segways, morgengymnastik og løb. Området omkring byen er fantastisk til cykelferie med brede cykelstier, fladt terræn og spændende cykelruter.

Ud over de mange spændende ting, I kan tage jer til på stranden, er der masser at opleve i Søndervig og omegn. I kan besøge Lyngvig Fyr, hvor der er mulighed for at komme op i toppen og nyde udsigten. I kan også tage en tur til den gamle købstad Ringkøbing og prøve en tur på Danmarks ældste cykelsti. Seværdighederne Bork Vikingehavn, Jette’s Strudsefarm, Adventure Park og Kabelpark er også et besøg værd.

Andre spændende feriedestinationer i 2021

Aalborg

Aalborg er på en 8. plads på New York Times liste over steder, der er et besøg værd i 2019. Især den nye, moderne havnefront og Aalborg Street Food marked er en anbefaling værd hos dem.

Find huset til din næste ferie i Nordjylland.

Tip! En thebirkes hedder Københavnerbirkes hos bageren i Aalborg.

Henne Strand

Både CNN og vi kunne ikke blive mere enige om at Henne Strand er et fantastisk sted at tage på ferie! Fremhævet bliver både den smukke natur og Michelin restauranten Henne Kirkeby Kro.

Se vores ledige huse ved Henne Strand.

Tip! Se Bunkers fra 2. verdenskrig på tæt hold langs Vestkysten. De største, mandskabsbunkers og splitterbunkers, kan ses på Houvig Strand.

UNESCOS verdensavsliste

Danmark er også den heldige indehaver af op til flere steder, der er kommet på UNESCOS verdensarvsliste:

  • Jellingmonumenterne
  • Roskilde Domkirke
  • Kronborg
  • Christiansfeld
  • Parforcejagtlandskaberne i Nordsjælland
  • Vadehavet
  • Stevns Klint
Cofman.com