Gratis sommeroplevelser i Danmark

cofmanuser |
visitdenmark.digizuite.dk

To-do-listerne til sommerferien ser jo forskellige ud for os alle. Nogle tilbringer helst det meste af ferien ved stranden eller i naturen, mens andre hellere vil besøge nye byer og opleve lidt mere af den danske kultur. Andre igen – nok mest familier med børn – drømmer om at tilbringe tiden i forlystelsesparker eller badeland.

Lige meget hvordan den perfekte ferie ser ud for jer, kan vi sikkert blive enige om en ting: jo mindre pengepunken bliver belastet, desto bedre er det. Og i den forbindelse har vi gode nyheder til jer: Der findes utallige sommerevents i Danmark, som ikke koster noget, og der findes helt sikkert noget for alle. Et par af disse gratis sommeroplevelser vil vi gerne præsentere for jer her.

visitdenmark.digizuite.dk

Byfester og festivals: Oplev egnsbestemt kultur helt tæt på

Der findes formentlig ingen bedre måde at møde nye mennesker og se kulturelle forskelle i vores lille land end at tage til byfest. Her mødes unge og ældre såvel som turister og lokale i muntert lag. En af de første af sommerens byfester er Slagelse Festuge, som finder sted fra 23. juni til 1. juli. I hele byen er der koncerter, forskellige loppemarkeder og frokoster. Tag en rundtur i byen med Festugetoget og slut ugen af med et magisk festfyrværkeri.

Et andet Highlight i år er, at Aarhus er kulturhovedstad. Det betyder naturligvis et hav af spændende aktiviteter og events i hele regionen. En af dem er Jazzfestivalen, som finder sted 15. – 22. juli. Over 200 musikere spiller på 30 forskellige lokaliteter. Naturligvis handler det om jazz, men det kommer i mange forskellige former og stilarter, så der er noget for alle: blues, electronic og soul med lokale musikere og internationale kendisser, for voksne eller børn… der er noget for alle!

Ikke så kendt, men stadig et besøg værd, er blomsterfestivalerne i Bogense og Odense. I weekenden 5.-6. august bliver hele Bogense pyntet med roser, og der er boder, musik og underholdning i hele byen. To uger senere blomstrer Odense i alle regnbuens farver, når blomsterfestivallen finder sted fra 17. – 20. august under temaet What A Wonderful World.

Også for kunstelskere har vi en passende event. Fra 11.-19. august er der festuge i Esbjerg. Her er der naturligvis alt fra friluftskoncerter til utallige loppemarkeder, men derudover er der ’Containerudstilling’ på havnen med mange skønne og fantastiske værker.

Havnefest: Maritime oplevelser med hav, fisk og frisk vind

Flere havnebyer arrangerer hvert år festuger, hvor alt handler om livet på havnen. Fra 3.-5- august er der fiskefestival i Hirtshals. Her er der havnerundfart, kokkekonkurrence, fisketorv, smagsprøver mm. Samt flere spændende aktiviteter for de mindste.

visitdenmark.digizuite.dk

Også i vores hovedstad København er der en del at opleve. Fra 25.-27. august er der Kulturhavn festival i København med alt fra dans, musik og teater til vandsport og sejltur i havnen. For at det er nemt at komme rundt til de mange spændende aktiviteter, har festivalen stillet festival-shuttlebåde og Movias havnebusser til rådighed helt gratis.

Kultur og teater - lærerige oplevelser

Udstillinger og teaterbesøg er især ved regnvejr oplagte og lærerige muligheder, men desværre koster det ofte lidt for meget at komme ind. Men selv i det dyre København er flere steder, hvor I kan få tanket op med kultur helt gratis. Fra begyndelsen af juni til slutningen af august opføres der gratis forestillinger i Marionetteatret i Kongens Have. En hyggelig og skøn udflugtsmulighed for hele familien. Derudover findes der flere museer, der ikke koster noget. F.eks. er det gratis for børn under 18 år at komme på Nationalmuseet og Museet for Søfart. Om onsdagen er der gratis entre på Thorvaldsens Museum, hvor I kan se alle værker af den kendte billedhugger Bertel Thorvaldsen. Om tirsdagen er der gratis entre til Glyptoteket.

visitdenmark.digizuite.dk

Her kan I beundre nogle fantastiske kunstværker fra middelhavsområdets oldtid, men også fantastiske værker fra Danmark og Frankrig fra det 19. århundrede.

Men også uden for hovedstaden er der meget spændende at opleve. Tag f.eks. til Middelaldermarked og Middelalderfestival i Nyborg fra 30. juni til 2. juli, og oplev dansk historie på første række. Se den spændende Ridderturnering og alle de mange andre aktiviteter og shows helt gratis. Det er sjovt og lærerigt for både store og små.

Det bedste ved at spare er, at man kan bruge pengene andre steder. Tag evt. på en hyggelig shoppingtur, spis en is i det skønne sommervejr eller tilbring en dag i en af Danmarks forlystelsesparker. Lige meget hvad, så finder I nok på noget at bruge pengene på.