Blog > De bedste surfspots i Europa

MadsH |

 

(kilde: pixabay.com)

 

Surfing bliver stadig mere og mere populært. Derfor er mange ferieboliger i populære surfdestinationer allerede nu er blevet booket til sæsonen 2018. Vi hører tit om, at surfing skal foregå langt væk fra Danmark, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Man behøver ikke bruge mange tusind kroner på at flyve til Bali eller Hawaii for at kaste sig i bølgerne. Men der findes rigtig fine steder i Danmark og resten af Europa - både for nybegyndere og til mere øvede.

Læs videre, og lær om nogle af de bedste surfdestinationer i Europa her.

 

(Kilde: pixabay.com)

 

Danmark

Cold Hawaii er Danmarks surfdestination nr. 1. Forholdene i det nordvestjyske er ideelle for surfere. Med sine fantastiske bølger er Cold Hawaii Klitmøller et fantastisk sted for jer, som enten ønsker at komme i gang med surfing, paddlesport, kitesurfing osv. - og for jer, som allerede er øvede og bare ønsker en weekend med surfing uden at skulle drage langt væk.

 

(kilde: pixabay.com)

 

Frankrig

I det sydfranske er der også rig mulighed for en surfferie. Langs Cote D´Azur i det sydfranske er der rig mulighed for at komme ud i bølgerne. Det skal dog nævnes, at store dele af den franske middelhavskyst i sommerperioderne kan være lukket for surfere pga. af almindelige badegæsters sikkerhed. Selvom den franske riviera ikke er kendt for sine banebrydende bølger, er den franske riviera et rigtig fint sted for begyndere.

Lidt nordligere i Bretagne er der også rigtig fine muligheder for surfing og generelt for vandsport. Det er dog vigtigt at nævne, at vandtemperaturen ligger på omkring 16 grader om sommeren. Så sørg for at have en god våddragt med.

 

(kilde: pixabay.com)

 

De kanariske øer

De kanariske øer er også kendt som Europas Hawaii. Surfere fra hele Europa strømmer til de kanariske øer for at prøver kræfter med store bølger i Atlanterhavet. Selvom sæsonen for surfing primært er i vinterperioden, hvor bølgerne er højst, så er der også gode muligheder i sommerperioden for jer, som måske er nybegyndere. I kan dyrke alle former for surfing rundt på de kanariske øer lige fra surfing og windsurfing til kitesurfing.

 

(kilde: pixabay.com)

 

Kroatien

Kroatien er ikke kun en populær surfdestination pga. kvaliteten af dets strande, men frem for alt pga. dets rigtig mange forskellige surfspots. Specielt surfere, paddlers, vindsurfere og kitesurfere strømmer til Kroatien. De mest populære destinationer i Kroatien er områderne omkring Istrien, Kvarner og Dalmatien, hvor man kan surfe i stort set alle bugter. Bølgerne i Middelhavet er ikke så store, som vi ofte ser dem i Atlanterhavet, men i de koldere vintermåneder er forholdene ideelle for øvede surfere. Om sommeren er forholdene derimod perfekt for nybegyndere, da bølgerne ikke er helt så voldsomme som i vintermånederne. Samtidig findes der rigtig mange surfskoler i Kroatien, som samtidig stiller alt udstyr samt trænere til rådighed for jer, som skal i gang med surfingen - stille og roligt.

Held og lykke med den næste surfferie, og husk: Timing er altafgørende!