Hvad skal du lave når ferien er forbi?

Lean |
Pixabay.com

Du burde tage ud og opleve Danmark fra et nyt perspektiv.

Her får du 4 foreslag og anbefalinger til hvordan du kan komme ud og være aktiv ved de danske kyster, både på din ferie, men også udenfor feriesæsonen.

Har du nogensinde overvejet, hvor stor en diversitet, der er at finde i den danske natur? Vi er så heldige at have kyster, der næsten omkranser os helt. Kyster, hvor der er rig mulighed for at prøve forskellige aktiviteter, såsom:

  • SUP(Stand Up Paddleboarding)
  • Havkajaksejlads
  • Windsurfing
  • Surfing

Mulighederne er mange, når det kommer til de aktiviteter, som du kan fordybe dig i ved de danske kyster, men uanset om du vælger at kaste dig over de mange vandsportsaktiviteter, gå ture på stranden eller bare har brug for at komme lidt væk, så har vi hos Cofman et feriehus, der passer til dine behov.

Pixabay.com

SUP – hvad er det, og hvor kan du prøve det?

Stand Up Paddleboarding er på verdensplan den vandsport, der lige nu og i de seneste år trender mest. Det går i sin enkelthed ud på, at man står på et surfbræt og er udstyret med en padle, som man anvender til at skabe fremdrift. Det kan siges at være en blanding af at sejle i kano og at surfe. Men altså en disciplin for sig selv.

Vi anbefaler at du finder et naturskønt område, med rolige vandforhold, såsom kysterne ved Rønde, Ebeltoft, Limfjorden og området omkring Møns Klint, hvor du kan tage på opdagelse.

Er du interesseret i at prøve kræfter med sporten, kan det anbefales, at du finder en klub, og – så vidt det er muligt - tager en prøvetime. Du kan finde en oversigt over klubber, der tilbyder SUP-instruktioner på Dansk Sejlunions hjemmeside.

Pixabay.com

Pixabay.com

Surfing – Kan man surfe i Danmark?

Selvfølgelig kan du surfe i Danmark! Vi har faktisk nogle ret gunstige surfforhold i Danmark. De bedste steder at praktisere sporten er på Jyllands nordvestkyst i området omkring Klitmøller – også kendt som ”Cold Hawaii”. Her kan du finde bølger, der passer både til den spirende og den øvede surfer.

Vælger du at tilbringe et par dage i det kølige Vesterhav, så har vi sommerhuse med både sauna, brændeovn og spa, som vil danne de perfekte rammer om en spændende, aktiv miniferie.

Det er en oplagt grund til at samle familien eller vennerne om en fælles oplevelse i den danske natur. Er du i tvivl om, hvordan du skal få taget hul på noget så overvældende som at starte på en ny sport, så kan du tage det helt roligt. Du kan finde surfskoler i alle dele af landet, hvor du kan leje udstyr og få kompetent vejledning.

Har du hørt tilstrækkeligt om sporten og fået blod på tanden, så find en weekend, book et feriehus, pak bilen og kom afsted.

Pixabay.com

Havkajak – Hvorfor havkajak?

Da vi er omringet af en lang og indbydende kystlinje, så kan vi ligeså godt gøre brug af den. Har du egentlig længe overvejet om den danske kyst er smuk hele vejen rundt, så er én måde at finde ud af det på at udforske nogle af strækningerne via havkajak.

Men hvordan kommer man så i gang? Skal man købe sin egen kajak? Nej – Det behøver du slet ikke. Der er klubber i hele landet, og du kan enten besøge deres hjemmeside, ringe eller møde op og få en snak med medlemmerne om, hvorvidt dette er en sport for dig. Når du har fundet en klub, du mener passer dig, geografisk og temperamentsmæssigt, anbefaler vi, at du tager et begynderkursus for at komme godt i gang. Dette er en social sport med rig mulighed for at nyde naturen, motionere og møde nye mennesker.

Den jyske østkyst eller en af de mange fjorde ville være et oplagt sted at starte, da vandet der normalt er roligere end på f.eks. vestkysten.

Så er det bare at komme afsted.

Pixabay.com

Windsurfing – Hvorfor ikke bare surfing?

Der er, som navnet indikerer, en forskel på surfing og windsurfing. Forskellen er den, at når du surfer, er du afhængig af bølgerne for at kunne skabe fremdrift. Når du windsurfer, er du afhængig af, at der er vindmæssigt gunstige forhold.

For at kunne windsurfe har du på dit board et sejl, som du vil have det på en sejlbåd. Har du tit undret dig over, hvordan det fungerer med sejlskibe, så er det igennem windsurfing muligt at finde svar. Og det til et ganske andet budget.

Er du vild med ideen om at tilbringe tid ved vandet og må der gerne være fart involveret, når du er ude, så vil det uden tvivl fryde dig at vide, at du på kan opnå hastigheder på op til 30 knob (55 km/t) når du windsurfer.

Windsurfing er en disciplin, som det er relativt let at opleve fremgang i. Så har du brug for en pause fra hverdagens stress og jag, burde du finde et sommerhus nær vandet, hvor du om aftenen kan nyde den afslappende lyd af havets brusen og i dagtimerne fordybe dig i denne medrivende sport.

Det er enkelt at komme i gang og kræver egentlig ikke meget andet end lysten til at ville. Du kan tage et kursus, hvor du vil blive sat ind i teknikkerne, eller du kan leje udstyret ved et at de mange surfcentre landet over og derfra prøve dig frem.