På ferie med de populære!

J.Holst |
Pixabay

De første varme forårs strejf har ramt Frejas sal de sidste par, uger og det kan virkelig ses på sommerferielysten!

Lige nu, river danskerne de sidste sommerhuse ned fra hylderne i forrygende fart.

Der er - selvfølgelig fristes man til at sige - nogle sommerhusområder, som stikker ud på popularitetsbarometeret. I denne uge kigger vi hos Cofman lidt nærmere på, hvilke 3 sommerhusområder som danskerne i år har dømt til at være “the place to be” og giver et bud på, hvorfor lige netop disse destinationer er særligt attraktive til din sommerferie!

Pixabay

Skagen

Skagen, toppen af Danmark, er en by, der er kendt for mange ting. Danmarks nordligste by angiver ikke alene punktet, hvor Danmark ender i nord. Det er også stedet, hvor de to have mødes i et væld af hvide skumsprøjt.

Danmark ender i nord med Skagen som den sidste by, et sted hvor 2 have mødes, et sted med fantastiske hvide sandstrande og det sted, hvor sommerferiens berygtede uge 29 for alvor fejres!

Derfor er det heller ikke underligt, hvorfor lige netop denne fiskeriby ligger land til et af de mest populære sommerhusområder.

Skal du fejre sommerferie i uge 29, er mulighederne ved at rinde ud. Bare rolig, vi har nemlig en samling med nogle af de sidste ledige sommerhuse lige her:

Er du en af de heldige få, der får fingrene i nogle af de sidste sommerhuse, så kan I se frem til noget af Danmarks smukkeste natur. “Grenen”, som ligger længst mod nord, er stedet, hvor havene Skagerak” og Kattegat mødes. At stå med et ben i hvert sit hav lyder i sig selv uvirkeligt. At opleve at stå med et ben i hvert hav, se bølgerne slå mod hinanden er i sandhed et fænomen, som får de fleste til at tabe kæben. En sådan oplevelse finder du med korte ord, simpelthen bare ikke andre steder en i Skagen.

Skagen er, som nævnt, en udbredt fiskeriby. Det kan i den grad ses på de kulinariske oplevelser, som ligger i vente. I kan uden bekymringer glæde jer til et altid fantastisk måltid med lokalt fangede fisk, på Skagen Fiskerestaurant. Den efterhånden ikoniske fiskerestaurant serverer velsmagende, velanrettede og veludførte - ja du har vidst gættet det - fisk-og skaldyrsretter.

Hvis uge 29 også gerne må byde på festlige aftnener, så er Skagen ikke et dårlig sted at vælge som sommerferie destination. I “Skagen ugen” vil gamle kendte instanser, som Buddy Holly og Kompasset lægge lokaler til gode drikkevarer, sjove røverhistorier og nok også en svingom eller 2.

Med Skagen som destination kan du simpelthen ikke gå galt i byen.

Pixabay

Blåvand.

Hvor Skagen i uge 29 godt kan betegnes som en mere voksenferie, står Blåvand i en lille kontrast. Blåvand er et dansk ferieparadis for hele familien!

Der er massere af aktiviteter i Blåvand til hele familien.

Hvis jeres næste sommerhusferie gerne må indeholde massere af natur og dyreliv kan i næsten ikke vælge et mere ideelt sted at lade jeres ferie gå til!

Blåvand strand er særlig god til børnefamilier. Ved den nordlige del af stranden giver det store klitlandskab læ fra både vind og den kraftige sol. Den sydlige del er særlig børnevenlig grundet Horns Rev, der strækker sig 40 km ud fra kysten. Dette giver lavvand og rolige bølgegange. Dertil er underlaget perfekt sandslot sand!

Hvis dyrelivet også står højt på ønskelisten til sommerens ferie, kan Blåvand zoo besøges med stor glæde. I kan eksempelvis, som det eneste sted i Danmark, se røde kæmpekænguruer og hvide løver!

Når dagen har gået med at bygge store sandslotte og omgang med de eneste hvide løver i Danmark, vil et lækkert måltid hos Hr. Skov være kirsebærret på toppen!

Hr. Skov er særligt kendt for at bruge helt friske og lækre lokale groede råvarer fra den vestjyske hede. For hans gastronomiske initiativ for udnyttelsen af lokale råvarer vandt han sågar “Gastronomisk initiativ” prisen i 2012

I uge 29 er Blåvand med god årsag en af de helt store svære sværvægtere for familieferien i Danmark.

Pixabay

Blokhus

Blokhus er ligeledes en sikker vinder for familien.

Udover at ligge lige ud til Nordeuropas bedste badestrande ved Vesterhavet, er der også enormt mange aktiviteter i nærområdet, som byder på alt fra adrenalinfremkaldende oplevelser til kulturberigende eftermiddage.

Skal børnene - eller de voksne generationer - slippes løs og kastes ud i et adrenalin sur, så skal turen klart gå til Fårup Sommerland. Er I regulere fartdjævle, som elsker at føle vinden blæse gennem håret, imens maven kribler? Så kan “Falken” med en topfart på intet mindre end 75 km/t helt sikkert stille sulten efter fart. Bliver sommervarmen derimod lidt for meget, og I har brug for en afkølende tur, så kører “Orkanen” både over og under vandet.

Har i efter en hæsblæsende dag i forlystelsernes tegn brug for et kulturelt indblik i alternativ kunst, så bør I tage familien med under armen og besøge Anne Justs have.

Anne Justs have er en blomstermalers have fordelt på 7.500 kvadratmeter farvetematiske småhaver, hvor I kan følge sommerens gang i blomster!

Efterfølgende kan I tage hen til nordens første center for papirkunst, hvor verdensberømte Bit Vejle og andre prominente kunstnere udstiller værker, som udelukkende er lavet med saks og papir!

Nu hvor adrenalinjunkien i jer er sat, og den kulturelle side er tilfredsstillet, så mangler der vel kun lidt aftensmad? Her er Restaurant Futten, vestkystens ældste maritim restaurant, altid et besøg værd. Futten er altid garant for dejlig dansk mad, når det er bedst. I kan med fordel også prøve deres egen snaps, som efter sigende skulle smage helt vidunderligt. På Futten kan aftenens fest også sparkes i gang - til de stærkere ganer kan I bestille, hvad de kalder for et “æsel-spark”. Bare rolig, de ved, hvad I mener.