Sommerhusferie på Sjælland

Elias G. |
Pixabay.com

Sjælland har masser af oplevelser og seværdigheder, som er klar til at blive udforsket. Oplev nogle af Danmarks bedste sandstrande og den skønne natur, øen byder på. Der er nemlig masser af plads til afslapning og til at finde ens indre ro. Sjælland byder ikke kun på afslapning. Her kan du også opleve historiske bygninger og slotte. Det er nemlig stor mulighed for at være kulturel og besøge de forskellige seværdigheder.

Hos Cofman har vi masser af skønne sommerhuse placeret rundt på Sjælland. Nordsjælland er et særlig populært sted at holde ferien. Nordsjælland byder nemlig på mange hyggelige bade- og fiskerbyer. Byerne ligger som perler på en snor langs nordkysten, såsom Tisvilde, Rågeleje, Smidstrup, Gilleleje, Hornbæk.

Pixabay.com

Nordsjælland

Hvis turen går til Nordsjælland, og jeres kulturelle lyster skal tilfredsstilles, så er det besøget værd at taget et smut til Helsingør. Tag en tur gennem gågaden, og oplev bylivet og de mange butikker, hvor der er noget for enhver smag. Besøg Kronborg Slot, hvor ridderen Holger Danske sidder i kasematterne og er klar til at beskytte Danmark. Og hvis I ikke kan få nok, kan I tage et smut forbi Museet for Søfart og høre lidt om vores søfartshistorie.

Kronborg Slot er dog ikke det eneste slot, som du kan finde nordpå. I Fredensborg ligger Fredensborg Slot. Slottet danner ofte ramme om store begivenheder i den kongelige familie. Gå en tur igennem slotshaven, og oplev dyrelivet og den smukke udsigt i haven. Her kan I falde til ro. Derudover kan I gå ned og opleve den smukke udsigt ud over Esrum sø. Ligeledes kan turen gå til Hillerød, som byder på Frederiksborg Slot. Gå en tur i Slotshaven og rundt om slotssøen. Nyd udsigten af slottet fra alle sider og vinkler. Og hvorfor så ikke slutte dagen af på en god restaurant eller cafe i gågaden.

Hvis den står på afslapning, er der masser af muligheder for at nyde den dejlige natur og de skønne badestrande langs kysten. Det er et perfekt sted til at sætte hovedet på pause og slappe af. Tag et smut til Gilleleje, som har Sjællands største fiskerihavn, som sit naturlige centrum. Gå på udkig i de lokale butikker, og spis et lækkert måltid på en af hyggelige restauranter og cafeer. Hvis afslapningen ikke skal foregå på stranden, så kunne turen også gå til Karlstrup. Karlstrup Kalkgrav er et rekreativt område i Solrød Kommune, der besøges af mange. Gå på opdagelse, eller nyd blot den storslåede natur. Karlstrup Kalkgrav ligger i et spændende naturområde, som har sit eget specielle dyre- og planteliv.

Pixabay.com

Sydsjælland

Hvis turen går til Sydsjælland i stedet, har Cofman masser af skønne sommerhuse, som kan lejes. Oplev alt fra kystens strande til byernes indre. Karrebæksminde og Enø er steder, hvor ferien kan nydes til fulde. Karrebæksminde og Enø er kendt som udsøgte badesteder med en skøn sandstrand. Det er dog ikke det eneste, som byerne har at byde på. Fiskerbyerne har en skøn stemning af badeliv, restauranter og cafeer. Du finder et udvalg af skønne restauranter og caféer helt ned til kanalen, hvor du kan nyde et lækkert måltid mad. Det er også her, du finder Enø Bageri, og hvis der er noget, man skal prøve, er det deres berømte hjemmelavede is.

Turen kan også gå endnu mere syd på og ende ved Møn. Så hvis det er tilfældet, kunne Råbylille Strand være jeres næste feriedestination. Området er dejlig roligt og omgivet af natur og ligger tæt på børnevenlige strande. Hvis man også vil opleve et glimt af bylivet, er der også mulighed for dette. Tag ind til Stege, og nyd dagen i byen. Se byens seværdigheder, og tag en slentretur gennem gaderne. En seværdighed, der er værd at besøge, er Mølleporten, som er en af de sidste bevarede danske byporte fra middelalderen.

Hvis turen er gået til Møn, må I ikke glemme at besøge Møns Klint. Møns Klint er et 6 kilometer langt kridtbjerg langs Møns østkyst. Så hvis turen går ud til kridtbjerget, vil vi her hos Cofman gerne give jer et godt råd med på vejen. I skal op og ned ad Danmarks længste trappe på 496 trin, så husk et par gode travesko til turen. Selve turen er det hele værd, især når man når bunden og ser den smukke udsigt.

Så nu er det jeres valg - hvor skal jeres næste ferie holdes?