Hvad skal vi lave på vores sommerhustur til Vestjylland?

Camilla K. |
Pixabay.com

Skal I på ferie til Vestjylland, eller overvejer I at tage en tur i sommerhus ved f.eks. Henne Strand, Blåvand eller Søndervig? Så læs med her, og se, hvilke spændende oplevelser Vestjylland byder på.

Mange danskere elsker at tage i sommerhus til Vestkysten, da Vestkysten først og fremmest byder på en masse sommerhusområder, naturområder, der er perfekte til lange gåture, klitter og smukke sandstrande. Vestkysten byder ligeledes på en masse kulturelle og historiske oplevelser for både store og små.

Området i Vestjylland er meget populært blandt danskerne, og hos Cofman har vi selvfølgelig også et bredt udvalg af sommerhuse i disse områder. Du kan her se vores udvalg i Vestjylland.

Mønsted Kalkgruber

Hvis I endnu ikke ved det, har vi i Danmark verdens største kalkgruber, også kendt som Mønsted Kalkgruber beliggende lidt uden for Viborg. Denne tur i kalkgruberne er en unik oplevelse, som både er for børn og voksne og oplagt til en familietur - jeres hund er ligeledes velkommen!

I kommer til at gå en lang tur ned i kalkgruberne, som i øvrigt er 8 grader, når I går ned under jorden, så det er en god idé at medbringe varmt tøj. Gåturen ned i kalkgruberne er en opdagelsesrejse, hvor I får set de smukke kalkgruber indeni med en mulighed for at se flagermus, grubeost og høre historier om, hvordan kalkgruberne blev til.

På turen går I både forbi en togperron, og I får mulighed for at tage toget 500 meter nede under jorden og får lov at se grubeost, der bliver opbevaret i kalkgruberne - samt en lille biograf. Er I sultne efter mere, kan I besøge Kalkværket og slutte dagen af med et besøg hos Café Kridthuset.

Kilde: Pixabay.com

Kilde: Pixabay.com

Baboon City

Har I nogle dage i sommerhus i uge 42 i efterårsferien, hvor vejret ikke er til udendørs aktiviteter, er Baboon City perfekt til disse dage og er noget for hele familien. Baboon City er beliggende i Herning.

Tag hele din familie med til en sjov dag i Baboon City, som er Danmarks største indendørs forlystelsescenter. Baboon City har mere end 200 interaktive forlystelser, der er fordelt over 9000 indendørs kvadratmeter. Baboon City byder på både hoppeborge, radiobiler, kæmpe trampoliner og meget mere.

Så har I lyst til en dag sammen både med sved på panden, sjov og samvær for hele familien, er Baboon City noget for jer!

Vedersø Ridecenter

Vedersø Ridecenter har en beliggenhed kun et par kilometer fra Vesterhavet, nær Ulfborg og ca. en halv times kørsel fra Søndervig.

Vedersø Ridecenter giver jer den mulighed at kunne komme ud og ride langs Vestkysten. Når I møder op til jeres tur, bliver I introduceret til hestene, som I skal ride på i den smukke, omkringværende natur.

Før I rider ud, får I en erfaren guide og en grundig introduktion til hestene. Uanset om I er nye eller erfarne ryttere, får I inden rideturen et par omgange rundt i gårdens ridebane for at blive bekendt med hestene.

Rideturen vil gå gennem plantager, klitterne i området og ud på de smukke, brede sandstrande i nærområdet og er en fantastisk måde at se Danmark på fra sin bedste side. Hvis ikke I er vant til at ride, kan dette også medvirke til at komme tættere på disse store, prægtige dyr, og samtidig opleve den danske natur på tæt hold.

Kilde: Pixabay.com

Kilde: Pixabay.com

Vestjyllands Kunstpavillon

Skal I i sommerhus i Søndervig, og mangler I nogle aktiviteter til at fordrive dagene i sommerhus med, er Vestjyllands Kunstpavillon et besøg værd. Kunstpavillonen er en kulturoplevelse udover det sædvanlige. Kunstpavillonen ligger i Videbæk ca. 35 minutters kørsel fra Søndervig og 50 minutter fra Hvide Sande.

Tag en tur til den arkitektonisk skønne kunstpavillon, som har skiftende udstillinger, foredrag og musikalske events. Får I lyst til noget lækkert, kan I tage forbi den hyggelige café, som har en smuk udsigt over søen i Videbæks anlæg, hvor skulpturer og andre kunstværker også kan ses.

WOW-Park

WOW-Park er en park lidt udover det sædvanlige med beliggenhed i Skjern, ca. 45 minutters kørsel fra Hvide Sande. Parken er en anderledes lege- og forlystelsespark, hvor hele familien kan få lov til at røre sig i naturlige forlystelser. WOW-Park åbnede i 2020 endnu en park i Billund.

Forlystelserne er en leg for hele familien, hvor I kan kravle op i træerne og opleve skoven fra toppen. Løbe hen over skovbunden eller oppe i træerne i de gigantiske net, WOW-park har. Finde igennem Skovlabyrinten før resten af din familie - WOW-park er et sted, hvor I både kan have det sjovt og være aktive sammen som familie.

Ønsker I at slappe mere af, byder parken også på bålpladser til fri afbenyttelse samt en café og butik. For de små er der mulighed for at besøge parkens geder i deres indhegning.

Kilde: Wowpark.dk

Kilde: Wowpark.dk