Besøg Læsø og kom helt ned i gear

Stinna B. |
Kilde: pixabay.com

Læsø er en ø der ligger i Kattegat, blot 90 minutter sejlads fra Frederikshavn i Nordjylland. Her kan man tage på endagstur, forlænget weekend eller en uges ferie og mærke roen og komme helt ned i tempo. Der er masser af aktiviteter for hele familien, til par eller til dem som rejser alene.

Hos Cofman vil vi komme med nogle bud på, hvad i kan foretage jer på jeres ferie på Læsø, eller blot give inspiration hertil.

Læsø Salt

Besøg Læsø Salt, et saltsyderi der har eksisteret siden 1991. Saltsydning har fundet sted på Læsø i mange hundrede år, men blev i 1600-talle forbudt, da al skovvækst på Læsø blev ryddet i forbindelse med at man skulle kunne komme ned til grundvandet. Omkring 1900-tallet blev Læsø igen tilplantet af skov, og i 1991 kunne de genoptage saltsydningen. Læsø salt er sydesalt udvundet af inddampning af grundvandet, som indeholder op til 14% salt, sammenlignet med havvand der indeholder kun 2% salt.

Ved Læsø Salt kan man opleve foredrag om saltsydningen, syde sit egent salt og tage med hjem eller besøge deres pandekagebod. Alt sammen under åben himmel, i et roligt tempo, hvor hele familien kan slappe af.

Kilde: pixabay.com

Storhaven

Storhaven er en gårdbutik og ismejeri for store og små. Her kan man møde gårdens dyr, som inkludere ænder, høns, gæs, en hest, katte, kaniner, dværggrise, geder, får og mange flere. Her er til mange hyggestunder for børn og barnlige sjæle med kæl og klap af gårdens dyr.

I deres cafe kan man nyde friskbrygget kaffe eller hjemmebag lavet af Læsø mel, samt andre anretninger der er lavet af lokale råvarer. Har cafeen ikke det man lyster, kunne en frisk hjemmelavet is måske bedre friste. Storhaven laver deres egen hjemmelavet is, som er baseret på de bedste råvarer fra hele verden, samt lokale produkter fra Læsø såsom friske bær, hjemmedyrket rabarber, æbler og hyldeblomster.

I 2006 startede de med at lave økologisk sæbe, og siden har deres produktserie ”Læsøfruerne” udviklet sig, så du nu kan købe cremer, shampoo, sæber, olier og saltprodukter. Alle produkterne er igen lavet med lokale råvarer, og indeholder for eksempel urter, tang, bivoks og honning.

Rønnerbussen

Tag på natursafari med Rønnerbussen, og oplev den smukke natur på Læsø, som fører dig igennem Kringelrøv og derefter videre til Pigestenen. Pigestenen ligger i landskabet Rønnerne, som er det fladeste landskab på Læsø, så fladt som et stille hav. Kun brudt af store sten, hvoraf Pigestenen er den største med sine to meter høj og fem meter lang. Sagnet siger at Pigestenen fik deres navn da to piger bjergede sig op på stenen da to gale tyre var efter dem. Et andet sagn siger at de kravlede op på stenen da fremmede stude fra et forlist skib var efter dem. Og et tredje sagn at de reddede sig op, da vandet pludselig steg.

Fra Pigestenen køres der videre til de ”kødædende planter” ud over vadehavet og hen til øen Hornfiskøn.

Seadog

Sejl med passagerbåden Seadog og kom på oplevelsesture i kattegat. Her kan du blandt andet komme på sælsafari og fisketure og opleve en smuk solnedgang. En oplevelse for hele familien, hvor man får vind i håret ude på havet.

Kilde: pixabay.com

Hedvigs hus

Hedvigs hus er et af de karakteristiske Læsøhuse, som er et bindingsværkshus lavet af strandingstømmer og taget er lavet af tang. Læsø Museum købte i 1994 huset, som var faldefærdigt, og har renoveret det siden ved hjælp af frivillige, så det i dag står som originalt. Således kan gæsterne i dag se hvordan de levede i sin tid, og hvordan man fulgte råvarerne fra jord til bord.

Læsø Museum huser også mange andre museer, bland andet Lynggården, som er et frilandsmusem på sit oprindelige sted. Lynggården er, ligesom Hedsvigs Hus, et tanghus, som kun findes på Læsø. Besøg også Stubmøllen, som ligger ved Lynggården, som er Danmarks ældste vindmølle.

Kilde: pixabay.com

Foruden de mange oplevelser i naturen eller at se de mange historiske steder, byder Læsø også på en del wellness steder, hvor man virkelig har mulighed for at slappe af og komme ned i gear.

Vil man opleve Læsø i et hurtigere tempo, tilbydes også ture rundt på øen på hesteryg. Her kan man komme på rideferie, weekendophold eller blot et ridekursus. Alt sammen i en smuk natur og med frisk vind i hovedet.

Kilde: pixabay.com

Læsø er en ø for hele familien, med sine mange gamle skatte, naturoplevelser, wellness og meget mere. Et sted man kan tage hen for at få et afbræk fra hverdagen i blot en enkelt dag, en weekend eller en uge. Læsø har noget for enhver smag, og der er nok at lave til flere timer og dages underholdning.