Opdag Jyllands spændende dyreliv på din sommerhustur

Camilla K. |
Kilde: Pixabay.com

Har I planlagt en familietur eller en tur med vennerne til Jylland i sommerhus, findes der et hav af aktiviteter, I kan begive jer ud i. Udover at slappe af og nyde hinandens selskab i sommerhus, er der også en lang række muligheder for udendørs aktiviteter. Er I vilde med dyr og ønsker I at opleve Danmarks rige dyreliv i mere naturlige omgivelser, så er nedenstående forslag lige noget for jer!

Slotsved Dyrehave i Nordjylland

Overvejer I at booke et sommerhus i Nordjylland, og har I brug for at komme ud og nyde naturen og komme lidt væk fra den stressende hverdag, vil Slotsved Dyrehave måske falde i jeres smag. Dyrehaven er beliggende i Sindal i Nordjylland. Har I endnu ikke booket et sommerhus i området, kan I se vores ledige sommerhuse på Cofman.com.

I Slotsved Dyrehave er der både mulighed for at køre gennem skovområdet eller tage en lang gåtur sammen og nyde det smukke område, som dyrehaven er beliggende i. Dyrehaven er en stor og flot naturpark fyldt med skovområder og åbne sletter. Der er lige nu en bestand på ca. 158 dyr, bestående af en blanding af både dådyr, rådyr og krondyr. Dyrehaven blev oprettet i 2018 og er dermed Danmarks nyeste dyrehave. Derudover er Dyrehaven også blevet Danmarks andenstørste dyrehave.

Sælsafari ved Vadehavet

Kilde: Pixabay.com

Har I overvejet at booke et sommerhus på Rømø eller Mandø er sælsafari ved Vadehavet en oplagt mulighed for at komme ud og opleve den smukke, danske natur og som et plus se sælerne i Danmark i deres naturlige omgivelser. Har I endnu ikke booket sommerhus kan I se vores sommerhuse på Rømø her.

Ved Vadehavet er det muligt at tage på en guidet tur, hvor I følger en naturvejleder, som forklarer om naturen og dyrene undervejs. Naturvejlederen medbringer teleskoper, som gør, at man tydeligt kan se sælerne i deres naturlige omgivelser under vand. Her ville det være en god idé at tage jeres egne kikkerter med.

Sæsonen for sælsafari ligger fra marts til maj og igen fra august til oktober. Der kan dog arrangeres ture uden for sæson, hvis blot det ikke falder sammen med yngleperioden i juni og juli.

Kilde: Pixabay.com

Ørnereservat i Nordjylland

I Binderslev, Nordjylland cirka 25 kilometer fra både Skagen og Hirtshals ligger Ørnereservatet. I kan se vores sommerhuse i Nordjylland her

I Ørnereservatet får I den unikke mulighed for at opleve de store og flotte ørne flyve hen over hovedet på jer. I Ørnereservatet får I et indblik i rovfuglenes fascinerende verden - opleve deres enorme vingefang og se verdens største ørne blive fodret og udfolde sig frit over Tversted.

Et af Ørnereservatets højdepunkter er forevisninger, hvor falkonrytterne rider rundt i området og træner falkene. Showet siges at skulle være fantastisk, hvor man ser de flotte rovfugles flyvekunst. Under forevisningen, der varer en time, fortæller en instruktør om rovfuglenes måde at leve på, kultur og historie. I kan også gå en tur gennem udstillingen, som blandt andet byder på storskærme og naturfotografier af rovfugle.