Cykelferie i Nordjylland

Jeanette |
Pixabay.com

Der er rig mulighed for at holde en aktiv ferie i det nordjyske, hvor I omringes af grønne marker, vand og skove undervejs. Nordjylland har både regionale og nationale cykelruter - og der findes også mange panoramaruter. Hop på cyklen, og tag en tur gennem Nordjylland. Hvis I ikke er til flere dage på cyklen, så slap af i et af Cofmans mange huse, og nyd et par timer om dagen på sadlen. Vi har her samlet nogle gode cykelruter rundt i Nordjylland, som vi synes, I skal udforske i løbet af sommeren.

I skønne Nordjylland findes der ideelle cykelruter for jer, der ønsker en cykelferie, men også for jer, der vil på flere dagsudflugter på den tohjulede. Her er ruter for de rutinerede kørere og ruter til hyggen, hvor picnickurven kan komme med og nydes ved havet eller på en grøn eng.

Gennem Nordjylland kan I finde afmærkede cykelruter, som strækker sig fra Skagen til Mariager. Under cykelturen vil I komme gennem små stille skove, over hedestrækninger, køre på stranden eller gennem nogle af Nordjyllands hyggelige små byer, hvor I kan holde en tiltrængt pause.

Pixabay.com

Panorama cykelruter

I Nordjylland kan I cykle på Panorama-ruterne 10 - 16, som er på den nationale Vestkystrute. Det gode ved disse ruter er, at de er rundture – dette betyder, at I kan starte lige, hvor det passer jer på ruten. Tag f.eks. en dejlig cykeltur på rute 10 eller 13.

Rute 10 er 43 km. lang og går fra Agger – Hurup – Bedsted. Gennem denne rute kommer I igennem flere 100 års kamp mellem naturen og menneskerne i Nationalpark Thy. Langs ruten kan I mærke den friske vind fra Nordsøen, og I vil komme forbi en frugtplantage med frugttræer, hvor I kan plukke dejlig frisk frugt til picnicen.

I kan også tage en cykeltur på rute 13, som er en af de kortere cykelruter med dens 27 km. I vil følge de brede sandstrande, når I cykler BlokhusSaltum – Hune. Langs denne rute er der gemt gamle skibsvrag under sandet og havoverfladen. Hvis I er heldige, kan I se toppen af et skibsvrag, når bølgerne skyller sandet væk.

Vores kunder siger:

Besøg Danmarks største landsbykirke i Nationalpark Thy”.

”Besøg Thylejren”.

Pixabay.com

Nationale cykelruter

Hærvejen er en kendt cykelrute i det jyske og strækker sig over 450 km. I behøver selvfølgelig ikke tage hele turen. Hop på cyklen, og kør mellem Frederikshavn og Aalborg, hvor I har hele 92,8 km. at køre på.

Via denne smukke rute kommer I tæt på historien og naturen. Derudover vil I komme tættere på hinanden, da I har tid til at nyde hinandens samvær og generelt de basale glæder, der er ved at cykle rundt i det danske landskab med frisk vind i håret og røde kinder. I naturen er der fred og ro, tid til at tænke og sludre.

Hærvejscykelruten er anlagt således, at den så vidt muligt går via mindre veje, hvor de fleste er asfalterede. Dog er der mange mindre skov- og markveje med grusbelægning – disse gør dog kun ruten mere hyggelig.

Vores kunder siger:

”Lækkert cykelområde”.

Pixabay.com

Vestkyststiens cykelrute

Denne cykelrute har havet som tema, da den følger det smukke vindblæste Vesterhav. I vil ikke kun følge det smukke hav. I vil også blive taget gennem spændende kulturlandskaber og rolige klitplantager, hvor I har mulighed for at få nogle kulturelle oplevelser. Besøg Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, eller tag en tur forbi Råbjerg Mile. Her kan I opleve Danmarks ørken, som bevæger sig 15-20 meter om året. Det er er smukt sted, som er et besøg værd.

Vores kunder siger:

”Herligt område at cykle i”.