Lidt kongelig har man vel lov at være - besøg de danske slotte

Dorte |
Amalienborg. Pixabay.com

Danmark er et dejligt land, der byder på kulturelle oplevelser for hele familien uanset vejret.

Især de danske slotte er en perfekt mulighed for at få et indblik i, hvordan livet i Danmark har været, og få ny viden om, hvilket folkefærd danskerne er.

Foruden enestående og imponerende arkitektur og bygningsværker hører der til slottene flotte slotshaver, som bestemt også er et besøg værd.

Vi har her hos Cofman udvalgt 3 af Danmarks smukkeste slotte, som du kan besøge med familie og venner.

Gå på opdagelse, og oplev historiens vingesus i de mange danske kulturskatte, som slottene indeholder.

Pixabay.com

Frederiksborg Slot, Hillerød

Frederiksborg Slot er det første af Kong Christian 4. storslåede byggerier på listen og er et af Nordens største renæssanceanlæg. Det er bygget i 1600-tallets første årtier og skulle vise kongens position som magtfuld monark i Europa. Dette kan man blandt andet se i udsmykningen af slottet, som indeholder masser af symbolik og spændende elementer. Blandt andet Neptunspringvandet og Kongefløjens marmorgalleri.

Til slottet hører Det Nationalhistoriske Museum, der har en imponerende samling af portrætter, historiemalerier, møbler og meget andet. Museet fortæller 500 års danmarkshistorie og er etableret af Carlsbergs grundlægger, bryggeren J.C. Jacobsen.

Se ferieboliger på Sjælland.

Pixabay.com

Egeskov Slot, Odense

Egeskov Slot stod færdigt i 1554 og er et af Europas bedst bevarede vandborge. Til daglig er det beboet af grevefamilie Ahlefeldt.

Du kan opleve forskellige stuer og sale og se dukkehuset Titanias Palads, der består af ikke mindre end 3.000 dele.

Slottet har en farverig historie. Blandt andet var her Jomfru Rigborg indespærret i fem år, fordi hun var blevet gravid med kammerjunker Rosenkrantz uden for ægteskab.

Foruden en flot slotshave kan du se Veteranmuseet, hvor du kan gå på opdagelse blandt de 530 forskellige biler og fly. Du kan også se Motorcykelmuseet og Falck Museet.

Egeskov byder også på udendørs aktiviteter i form af verdens største labyrint designet af Piet Hein samt Tree Top walking, der giver sus i maven.

Se ferieboliger på Fyn.

Pixabay.com

Rosenborg Slot, København

Rosenborg Slot er det andet renæssanceslot på listen. Det er bygget af Kong Christian 4., som opførte flere af de mest kendte bygningsværker i Danmark. Fra sin spæde start som middelalderslot tog det 28 år for Christian at få det bygget helt færdigt efter hans ønsker.

Lige som på Fredensborg Slot kan du komme med på en tur tilbage til dengang, hvor det var kongen, der bestemte alt, og se, hvordan man levede i pompt og pragt på slottet.

Gå på opdagelse i slottets mange rum - blandt andet Vinterstuen, Hemmeligheden, Marmorgemakket, Spejlkabinettet inspireret af Solkongen Ludvig 14., Bronzeværelset, Riddersalen, Glaskabinettet, Porcelænskabinettet og Det Grønne Kabinet.

Rosenborg er også hjemsted for Kronjuvelerne, som findes i Skatkammeret i slottets kælder. Her kan du se de kronjuveler, Dronningen bar til Kronprinseparrets bryllup i 2004, og dem, hun bærer til Nytårskuren.

Se ferieboliger på Sjælland.

Andre danske slotte, der er værd at besøge:

Amalienborg

Augustenborg Slot

Boller Slot

Christiansborg Slot

Dragsholm Slot

Eremitageslottet

Fredensborg Slot

Holckenhavn Slot

Kastellet

Koldinghus

Nyborg Slot

Rosenholm Slot

Sønderborg Slot

Valdemars Slot

Vallø Slot

Voergaard Slot

Eremitageslottet. Pixabay.com