Tips og tricks til bilferien/den lange køretur

Rikke L. |
Pixabay.com

Skal I også på bilferie? Eller har I bare en lang køretur foran jer? Så følg med her, for vi har nemlig samlet de bedste tips og tricks til køreturen.

Her er nogle tips, så køreturen ikke føles så lang.

1. Pauserne

Først og fremmeste skal man sørge for at holde pauser. De må gerne være lange - og gerne afholdes efter et par timer. En anden god idé er, at når man holder pauser, så husk at være aktiv. Det er godt, specielt for børn, at få brændt noget energi af - og blive strakt ud.

2. Indeklimaet

Det kan hurtigt blive varmt og indelukket I en bil. Så sørg for at have et godt indeklima ved jævnligt at lufte ud I bilen.

3. Mad og drikke

Det er en rigtig god idé at have mad og drikke med på turen. For at holde mad og drikke frisk og koldt er det en god ide at have en køleboks I bilen. Derved kan alle i bilen få forfriskninger - uafhængigt af pauserne. Nogle snacks ville også være eminent at tage med I bilen. Madenimitliv har samlet en masse tips og idéer til mad på køreturen.

Disse er blot tre tips til den lange køretur, men Helpdesken har lavet en huskeliste over praktiske ting, man skal have styr på inden afgang.

For børn kan køreturen godt blive lang, så sørg for at have noget sjovt gemt I ærmet. Her er nogle bud på nogle sjove lege og underholdning, som alle i bilen kan være med til.

1. Hvem/hvad tænker jeg på?

En deltager skal tænke på nogen eller noget. Nu er det så op til de andre deltagere at stille spørgsmål på skift. Man må kun bruge ja/nej spørgsmål. Og så længe der bliver svaret ”ja”, må personen, som er I gang med at stille spørgsmål blive ved. Når der så bliver svaret ”nej”, går turen videre til næste deltager. Den, som gætter rigtigt, har vundet.

2. Ordleg/ordtagfat

Denne leg går ud på, at én starter med at sige et ord, f.eks. ”vinter” . Så går turen videre til næste deltager, som så skal finde et ord, som passer til dem, der lige blev sagt - f.eks. ”ferie”, så det danner ordet ”vinter-ferie”. Den næste skal få komme på et yderligere ord, f.eks. ”hus”, som så danner ordet ”ferie-hus” Og sådan fortsætter man. Hver gang, der er nogen, som ikke kan komme på et nyt ord, ryger de ud.

3. Nyn en sang

At nynne en sang er genvejen til gode grin. Legen går I al sin enkelthed ud på, at én skal nynne en sang, som de andre så skal gætte. Den. der gætter rigtig vinder, og skal nu nynne en ny sang.

Der findes et hav af lege og underholdning til bilturen. Festdoktoren.dk har givet deres bud på gode lege i bilen.

Pixabay.com

Skal I på kør-selv-ferie, så har vi samlet de bedste steder i Danmark og i udlandet.

Kør-selv-ferie I Danmark

Der er ufatteligt mange smukke og unikke steder I Danmark. Nogle længere væk end andre, men helt sikkert et besøg værd. Vi har givet et bud på tre forskellige steder I Danmark, som skal opleves.

Blåvand

Blåvand er kendt for sine helt fantastiske udsigter og masser af aktiviteter. I Blåvand finder man Sydstranden, som består af en flere kilometer lang hvid badestrand og Nordstranden, som er fyldt med klitter, så langt øjet rækker. Tag familien med til Blåvand. I kan her se vores ledige feriehuse.

Skagen

Skagen har en helt unik natur og børnevenlige badestrande. Skagen har også et levende byliv og er spækket med inspirerende kunst. Derfor er Skagen et sted, der bare skal opleves. Her kan du tage et kig på vores ledige feriehuse i Skagen.

Marielyst

Skal man på badeferie, så skal man tage til Marielyst. En af Danmarks bedste badestrande ligger I Marielyst. Her kan du vores ledige feriehuse I Marielyst.

Kør-selv-ferie i udlandet

I udlandet er der også et hav af smukke steder, og mange af stederne kan man køre til. Vi har samlet tre forskellige steder i udlandet, som vi synes er gode steder til kør-selv-ferie.

Sverige

Sverige er kendt for sin storslåede natur og historie. Tag på udflugt ved de mange søer og skove, og oplev bl.a. mange af Sveriges flotte slotte og herregårde. Sverige er et dejligt, roligt og afslappede sted at holde ferie. Se vores feriehuse I Sverige her.

Frankrig

Vi har det populære rejsemål Frankrig, som er verdensberømt for deres madkultur og vin. Derudover besidder Frankrig også et af Europas smukkeste naturområder. Se vores udvalg af feriehuse I Frankrig her.

Italien

Gå på opdagelse I Italien. Her kan man opleve det spændende italienske køkken, de historiske seværdigheder og mærke sydens varme sol. Se alle vores ledige feriehuse i Italien her.