Middelaldercentret, Nykøbing Falster

Velkommen i Middelalderen

Middelaldercentret i Nykøbing Falster starter tidsmaskinen og sender dig 600 år tilbage til ”købstaden Sundkøbing” på dronning Margrethe den Førstes tid. Træd ind i højmiddelalderens underfulde og dramatiske verden, befolket af flittige håndværkere, kræmmere, gæstgivere, søfolk, riddere og krigere, godtfolk og herremænd.

Her ved bredden af Guldborgsund er genskabt et autentisk middelaldermiljø med havn, huse, værksteder, markedsplads og en turneringsplads, hvor der afholdes drabelige ridderturneringer. ”Sundkøbing” er en driftig by, nye huse skyder stadig op, og der udvikles til stadighed spændende oplevelser for børn og voksne.

I åbningstiden fra maj til oktober er Middelaldercentret befolket af et mylder af frivillige, børn og voksne, som i ét stort fortsat rollespil levendegør middelalderens forunderlige verden. Henvend dig i god tid til centeret, hvis du en periode vil aflægge briller, armbåndsur og mobiltelefon for at trække i vadmel og træsko.

Det eksperimenterende museum

Alt - fra huse, skibe og våben til redskaber og klæder - er omhyggeligt fremstillede rekonstruktioner udført af dygtige fagfolk. ”Sundkøbings” befolkning befinder sig også mentalt i middelalderen i deres fortsatte rollespil, og stiller du dem et ”moderne spørgsmål”, vil du opleve, at de bogstaveligt talt træder et skridt til siden, ud af rollen, og tilbage til det 21. århundrede for at svare dig.

Middelaldercentret er et eksperimenterende museumscenter for både fagfolk, børn og voksne. Her sker konstant forsøg på at genskabe, forstå og formidle middelalderens teknologi. Starten på centeret var faktisk det stedlige museums rekonstruktion af en blide – en middelalderlig kastemaskine, som brugtes ved belejring af byer og borge. Det var første gang i historisk tid, at nogen havde forsøgt dette, bortset fra et mislykket forsøg udført af Napoleon den Tredje. Centerets blider fungerer perfekt og kan opleves dagligt i funktion med Guldborgsund som mål.

På udflugt til Middelaldercentret

Middelaldercentret i Nykøbing Falster ligger kun ca. fem kvarters bilkørsel fra København. Det betyder, at det er et realistisk udflugtsmål, hvis ferien afholdes på det meste af Sjælland, Møn, Falster eller Lolland.

Du er hermed inviteret til at røre, se, høre, lugte og smage på middelalderen.