Aalborg Zoo

Dyr fra hele verden under de grønne bøge


Aalborg Zoo er en af landets smukkest beliggende, i kanten af den grønne bøgeskov højt over Aalborg. Med sin nytænkning, udvikling og idealisme er Aalborg Zoo en af landets bedst besøgte attraktioner med omkring 375.000 gæster årligt. Aalborg Zoo dækker næsten 8½ ha og rummer ca. 1.600 spændende dyr fra hele verden, fordelt på 140 arter. Aalborg Zoo har også grønne plæner, blomsterbede, springvand, høje træer og fred og ro i byens tummel.

Afrikanske kæmper og glade aber

Aalborg Zoo rummer moderne anlæg for de fleste af sine indbyggere. Se gennem store glasruder hvordan isbjørne, søløver, sæler og pingviner boltrer sig under vandet, eller klap en giraf fra savannens ”giraf-klappe-platform”. Zoo byder også på en lille flok afrikanske elefanter, som stortrives i de moderne anlæg. Også menneskeaberne har ideelle forhold, især chimpanseflokken er et af zoo’s populæreste besøgsmål.

Aalborg Zoo tager sin rolle som moderne zoo med ansvar for naturbevarelse særdeles alvorligt, direkte gennem internationalt samarbejde omkring avl og indirekte gennem formidling af viden om truede dyr. Man deltager i flere internationale kampagner, f.eks. til bevarelse af den sibiriske tiger. Også på hjemmefronten holdes idealerne højt - Aalborg er som den første zoo i verden blevet miljøcertificeret for at sikre, at miljøbelastningen fra virksomheden ligger på lavest mulige niveau.

I Aalborg Zoo bliver børnene ikke væk

Aalborg Zoo præsenterer en anden verdenssensation - et nyt system kaldet BlueTag gør det muligt for forældre at holde øje med deres børns færden og genfinde dem hurtigt, hvis de bliver væk. De små får en ”tag” på, og forældrene kan så på mobiltelefon få en SMS eller se barnets position på de opstillede Infostandere i Zoo.