Randers Regnskov

Tag på ekspedition i regnskoven - midt i Randers

I Randers Regnskov går man ind for fornøjelse, formidling, formering og forskning. Besøget skal først og fremmest være fornøjeligt. Gå på opdagelse i junglen ad junglestier, gennem klippepartier og over vandfald. På turen kan du opleve 450 forskellige plantearter og over 275 dyrearter, hvoraf mange lever frit i glaskuplerne. Hold øjne og ører åbne, du går midt mellem dyrene, men mange skjuler sig godt, så giv dig god tid. Selv midt om vinteren er her 22 - 30 graders varme og en fugtighed nær på 100 %, så lad vintertøjet blive udenfor.

Besøget må også godt være spændende formidling, både af regnskovens spændende verden, men også af de talrige trusler, der er ved at ødelægge dem. Randers Regnskov er også en zoologisk have med ansvar for at få dyrene, og især de sjældne og truede arter, til at trives og formere sig. Det enestående regnskovsmiljø giver ydermere anledning til en del forskning.

Danmarks højeste vandfald

I den sydamerikanske kuppel er du som ved et trylleslag i Amazonas jungle, fuglene synger, de store farvestrålende sommerfugle flakser forbi, og vandets brusen fra det 15 meter høje vandfald er med til at gøre illusionen total. Du må dukke dig for lianer og nedhængende luftrødder, når du går på opdagelse nær ruinerne af det tilgroede Maya-tempel. I den asiatiske kuppel er du sendt på ekspedition i Borneos jungle. Her er særligt mange sommerfugle, og i underskoven kan man se i hundredvis af små asiatiske tudser. I den afrikanske kuppel bor seks små nilkrokodiller, endnu unger, men til enhver tid parate til at bide fra sig.

Randers Regnskov er fyldt med spændende træer og planter, f.eks. bananplanter, kvælerfigen, uld-træbregne, cigarbokstræ, kakao- og kaffebuske, orkideer og meget mere. Og så får du tilbud om at komme helt tæt på tropiske snoge og pythonslanger. Besøget i slangegården er dog frivilligt!